Basilikalla piristystä makuveteen

 

Nyt kun meitä on hellitty aurinkoisilla ja lämpimillä ilmoilla, on minun ainakin täytynyt muistutella itseäni juomisen tärkeydestä. Nimenomaan vettä tulisi muistaa juoda paljon ja minulla ainakin se tuppaa helposti unohtumaan. Tulee juotua sitten vasta kun on jo huono olo vaikka tilanteen voisi helposti ehkäistä yksinkertaisesti juomalla riittävästi.

Kesähelteellä vesi on parasta juotavaa ja meillä onneksi lapsillekin maistuu ihan vain pelkkä hanavesi. Se kun ei ole aina ihan niin yksinkertaista. Minä esimerkiksi olen pakottanut itseni juomaan vettä janooni vasta aikuisiällä ja olenkin onneksi oppinut siihen, että janoon voi tosiaan juoda vain vettä.

 

 

Jos pelkkä vesi maistuu, no, vedeltä, voi sitä maustaa vaihteeksi vaikkapa basilikalla. Kyllä – basilikalla! Sitruunavesi on varmasti jokaiselle tuttu, mutta itse en ainakaan basilikavedestä ollut kuullutkaan ennen tätä kevättä. Tai en ainakaan muista, että olisin siitä kuullut saati sitä maistanut.

Vesikannuun siis kylmää vettä ja kourallinen basilikaa. Omat basilikani on ostettu kaupasta, joten pesin basilikat ja revin niitä hiukan, jotta makua tulisi veteen enemmän. Sitten pullon korkki kiinni ja jääkaappiin. Lisään vettä aina pulloon päivän mittaa, jotta vesi ei pääse loppumaan ja makua tulee basilikoista hyvin kyllä koko päivän vesiin.

 

 

Lasillinen basilikavettä virkistää ihanasti ja tuo mukavaa vaihtelua vedenjuontiin. Minulle itselleni ei olisi ehkä tullut mieleeni laittaa veden joukkoon yrttejä vaan ehkä juuri vain sitruunaa, appelsiiniä tai limeä, mutta basilika ainakin toimii hyvin. Mitenköhän esimerkiksi minttu toimisi? Täytyy varmaan kokeilla.

Tämä siis vinkkinä muillekin, joille veden juominen tuottaa päänvaivaa eikä se oikein meinaa maistua! Mutta miten ihmeessä sitä muistaisi juoda riittävän usein?

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Mä olen aina ollut huono juomaan. Sit kuulin radiosta sovelluksesta jonka saa puhelimeen. Nyt oon käyttänyt sitä. Aluksi pidin siinä muistutukset päällä, ja se piippasi jos en ollu juonu riittävästi. Nykyään enää en tartte muistutusta, mutta merkkailen juomat siihen. 🙂

Tsekkaa Hydro Coach. 🙂

Avatar

Tsekkaan ihan varmasti – kiitti vinkistä! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä