10 syytä joogata ulkona

 

Olen kirjoitellut aiemminkin joogan hyödyistä ja nyt muutamana päivänä olen edellisten kesien tapaan siirtänyt joogamattoni ulos. Nautin ulkona joogaamisesta aivan älyttömän paljon ja saan siitä ihan hirveän paljon energiaa. Mieli rauhoittuu ihan erilailla takapihan linnunlaulussa kuin sisätiloissa ja kesäinen tuuli tuntuu joogatessa iholla aivan ihanalta.

 

Jooga on minulle todella tärkeä harrastus ja aiempi joogapostaukseni löytyykin täältä. Sen voi sieltä käydä lukemassa, jos se on jäänyt välistä ja, jos sellainen sattuu kiinnostamaan.

Tämän päiväiseen postaukseeni kokosin listan ulkona joogamisen hyödyistä ja tälläiset tulivat ensimmäisenä mieleeni:

1. Raikas ilma. On ihan eri asia hengittää ulkoilmaa kuin sisäilmaa! Raikas ulkoilma on happea täynnä ja ihanan puhdasta sekä virkistävää. Joogassa tietoinen hengittäminen on erittäin tärkeää ja on ihan mahtavaa kun voi hengittää raikasta ulkoilmaa sisäilman sijasta.

2. Hyvästit päänsärylle. Minulla jooga helpottaa aina päänsärkyä, lievittää niskajumeja ja laittaa veren kunnolla kiertämään. Kun joogaharjoituksen tekeekin ulkona, ei päänsärystä ole enää harjoituksen jälkeen tietoakaan. Tosin, ehkä ihan porottavassa auringossa joogatessa se päänsärky saattaa vain pahentua.

 

 

3. Maisemat. Ulkona joogatessa pystyy nauttimaan ihanasta maisemasta, missä sitten ikinä joogaa tekeekään. Minä olen joogannut mökin kesäkeittiön terassilla järvimaisemissa, laiturilla veden äärellä, kotona takapihan sekä etupihan terasseilla ja Kroatiassa parvekkeella. Jokainen maisema tuo oman fiiliksensä harjoitukseen ja se on ihanaa!

4. Erilainen ympäristö. On mielenkiintoista joogata erilaisessa ympäristössä ja uudet, tavallisesta poikkeavat, äänet tekevät joogaharjoituksesta erilaisen kuin mihin on tottunut. On hyvä oppia keskittymään erilaisissa ympäristöissä eikä aina vain siellä tutulla studiolla ja kotona.

 

 

5. Tervehdi oikeaa aurinkoa. Joogassa tehdään yleensä harjoituksen alussa aurinkotervehdyssarjoja, joissa todellakin tervehditään aurinkoa. Kun joogaa ulkona, voi ihan oikeasti tervehtiä sitä oikeaa aurinkoa! Vaikka se aurinko olisikin pilven takana, on aurinkotervehdys aivan erilainen tehdä ulkona kuin sisällä.

6. Katso taivaalle. Kun katse siirretään harjoituksessa tai asanassa kattoon tai ylöspäin, voit siirtää katseen korkealle taivaalle. Ja se tuntuu mahtavalta!

 

 

7. Ulkoilman terveysvaikutukset. Jokainen varmasti tietää, että ulkoilu tekee hyvää keholle ja ulkona mielialakin kohoaa paremmin kuin sisätiloissa oleskellessa. Luonnonvalo piristää ja tuo virkeyttä jo lyhyenkin joogaharjoituksen aikana.

8. D-vitamiinin määrä kehossa kasvaa. Auringonvalo käynnistää ihoon osuessaan prosessin, jonka lopputuloksena keho alkaa tuottaa D-vitamiinia. Eli, jos joogaa aurinkoisena päivänä hetken ulkona, keho saa sopivasti auringonvaloa D-vitamiinin tuotantoa varten jo käsien ja jalkojen kautta.

 

 

9. Tasapaino kehittyy. Ulkona joogatessa alusta ei ole yhtä tasainen kuin joogasalin tai kodin lattia. Vaikka terassi onkin tasainen, antavat terassilaudat ihan erilailla periksi kuin vakaa lattia ja esimerkiksi terassilautojen välit tuovat tasapainoiluun ihan uuden haasteensa. Nurmikosta, kalliosta tai hiekkarannasta puhumattakaan.

10. Säästät aikaa. Kun siirrät joogamaton ulos ja teet itse oman harjoituksesi, säästät joogastudiolle ja takaisin siirtymiseen tarvittavan ajan. Kiireisenä hetkenä ehdit hyvin joogata kun vain avaat joogamaton eikä tarvitse mennä studion aikataulujen mukaan. Jos oma joogaharjoitus ei tunnu hyvälle ajatukselle, kannattaa tutustua esimerkiksi Yogaian  palveluihin.

Aurinkoista maanantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Looking good! Tämä postaus on kyllä niin osuva, allekirjoitan kyllä kaikki luettelemasi perustelut. Viides kohta on lempparini: ”Tervehdi oikeaa aurinkoa”. 🙂 Ihana!

Avatar

Kiitos ja kiva kuulla, että olet samoilla linjoilla! 🙂 Ulkona joogaaminen on aivan ihanaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä