Seitsemän syntiäni

 

Nappasin kopin by Vilma -blogissa  olleesta Seitsemän syntiäni -haasteesta  ja halusin ehdottomasti tehdä oman postauksen aiheesta, sillä synnit ovat oikeastaan aika ihana asia. Ne tekevät meistä ihmisiä – inhimillisiä ihmisiä – ja minusta on ihan hirveän helpottavaa huomata, että meillä kaikilla on omat syntimme ja omat taakkamme kannettavina.

Kenenkään on ihan turha tuomita toista näissä arjen asioissa ja tekemisissä. Kun katsoo tarkasti peiliin ja hieman tutkiskelee itseään, yleensä sieltä peilikuvan takaa löytyy ne omat synnit, joista joku saattaisi halutessaan antaa omat tuomionsa. Tosiasia kuitenkin on se, että meillä kaikilla on omat syntimme.

 

 

Tämän haasten synnit ovat meko pintapuolisia eikä tässä nyt ikävä kyllä päästä niitä tuomioita jakelemaan. Eikä se todellakaan ole tarkoituskaan! Minusta on hauska tutkiskella itseään ja vähän nauraakin itselleen sekä synneilleen. Postauksen kuvat ainakaan eivät ole turhan vakavia tai täydellisyyttä tavoittelevia!

 

1. Herkuttelusyntini. Voi apua! Olen siitä onnekkaassa asemassa, että näin ulkoisista syistä minun ei ole koskaan tarvinnut miettiä, että mitä suuhuni pistän. Olen pysynyt hoikassa kunnossa ilman diettejä sekä muita kuntokuureja ja olen aina ollut kamala herkkusuu. Terveydellisistä syistä olisi syytä vähän näitä asioita miettiä, mutta siis on kamalaa, jos illalla ei ole mitään herkkua syötävänä.

2. Ihonhoitosyntini. Näppyjen puristelu ihan ehdottomasti. En vain voi olla nyppimättä kasvojani ja sen kyllä huomaa. Tälläkin hetkellä niistä löytyy pari kunnon rupea kun olen hieman hoitanut ihoani.

 

 

3. Siivoussyntini. Koti pitäisi siivota niin kuin se olisi jotain rakettitiedettä tai vähintäänkin sydänkirurgian tarkkuutta vaativa operaatio. Teen sen joka viikko aina yhtä tarkasti, perusteellisesti, tietyillä aineilla ja luonnollisesti vain sillä ainoalla oikealla tavalla.

4. Hiussyntini. Arkena sotkunuttura tai ponnari ja juhlassa minulla saattaa nähdä jopa balettinutturan. Sen osaan tehdä unissanikin, sillä 25 vuotta sitä tuli väännettyä. Mutta siis syntini on se, että en yksinkertaisesti viitsi arkena tehdä paljon mitään tukalleni ja juhliin kyllä haluaisin, mutta en vain osaa. Enkä ole viitsinyt opetellakaan.

 

 

5. Ystävyyssyntini. En pidä ystäviini yhteyttä. Instagramissa  sekä Facebookissa  seuraan ja tykkään, mutta siinäpä se. Treffasin itseasiassa juuri ystävääni tällä viikolla pitkästä aikaa ja kyllä vain oli ihanaa. Päätin, että tästä eteenpäin näen ystäviäni useammin. Arki on yhtä hullunmyllyä meillä kaikilla, mutta kyllähän meidän pitäisi toisiamme nähdä. Meidän ja meidän lapsiemme takia, jotta heilläkin olisi mahdollisuus ystävystyä keskenään.

 

 

6. Pukeutumissyntini. Tämän te varmaan tiedättekin. Treenitrikoot! Aivan parhaat arjessa muksujen kanssa eivätkä purista vyötäröltä. Sitten kun ihmisten ilmoilla on farkut jalassa, on niin tukala olo, että huh. Kotona heti housut pois trikoot jalkaan. Nyt kesällä on kyllä tullut käytettyä sortseja ja mekkoja kun on ollut niin lämmin, mutta viime kesäkin taisi mennä treenitrikoissa.

7. Parisuhdesyntini. Teen oletuksia toisen tunteista ja vedän johtopäätöksiä puolison sanomisista, jotka eivät sitten ihan pidäkään paikkaansa. Olen aivan kamalan tunteellinen ihminen ja toinen taas sitten ei, joten siitä voi riitatilanteissa päätellä lopputuloksen. Ja sitten kun minua kiukuttaa niin silloin sitten todellakin kiukuttaa! Ja se tarkoittaa sitä, että kaikki on ihan päin pyllyä. Onneksi mies osaa puhua, joten näistäkin selvitään.

 

 

Kuten sanottu, kaikilla meillä on omat syntimme eikä sitä auta ruveta arvostelemaan toisia. Tekopyhyys on niin kovin hassua, sillä ihan oikeasti, kukaan meistä ei ole täydellinen. Itse olen kuitenkin huomannut, että monia asioita pystyy muuttamaan ja uuttakin pystyy oppimaan, jos vain haluaa, joten aina ei voi vedota siihen, että minä nyt vain olen tälläinen.

 

-R

 

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

No just näin! 😂

Avatar

Ykkönen ja kakkonen! Niiiiin samat täällä! 😄

Mä olen kanssa perushoikka ja aina voinut syödä mitä vaan (poikkeuksena raskausajat jolloin söin mutta myös painoa kertyi, hups). 😅

Rakastan mustapäiden ja näppyjen puristelua. Se on jotenkin terapeuttista.

Avatar

Joo, se on todella terapeuttista!! 🙈 🙉 🙊 Ja sit se lähtee ihan käsistä. Jos puristat yhden niin sit tarttee käydä koko kasvot läpi. 🤦🏻

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä