Olisinpa tiennyt – #olisinpatiennyt

 

Olisinpa tiennyt, että aina ei tarvitse olla vahva. Aina ei tarvitse jaksaa vaan, kun väsyttää ja voimat loppuvat, voi levätä. Aina ei vain tarvitse jaksaa eikä aina tarvitse esittää vahvaa. Vaikka välillä lepäisi, ei menetä mitään! Elämä odottaa kyllä vaikka ottaisi vähän rauhallisemmin.

Olisinpa tiennyt, että ei ole heikkouden merkki näyttää tunteensa. Aina ei tarvitse esittää, että kaikki on kunnossa eikä kaikkea tarvitse käsitellä yksin omassa päässään. Kaikki tunteet ovat sallittuja, ei niitä tarvitse hävetä.

 

 

Olisinpa tiennyt, että pystyn mihin ikinä haluan. Minussa on kaikki mitä tarvitsen ja opin kaiken mitä vain itse päätän oppia. Kun asioita haluaa tarpeeksi ja ne ovat tarpeeksi tärkeitä, pystyy oppimaan mitä vain kunhan uskoo itseensä.

Olisinpa tiennyt, että kaikki selviää ajallaan. Että kyllä se elämä kantaa vaikka aina ei tietäisikään, mitä tehdä. Kun kuuntelee sydäntään ja tekee niinkuin oikealta tuntuu, kaikki selviää ja kaikki tapahtuu ajallaan.

Olisinpa tiennyt, että sillä mitä muut ajattelevat, ei ole mitään merkitystä. Vain sillä, mitä itse ajattelen on merkitystä. Ei todellakaan tarvitse olla sellainen kuin muutkin vaan aina täytyy olla oma itsensä.

Olisinpa tiennyt, että itseään kuuluu rakastaa. Ei vain etsiä vikoja ja yrittää korjata niitä. Itseään täytyy todellakin rakastaa ja arvostaa, jotta voi olla onnellinen!

 

 

Olisinpa tiennyt, että kukaan ei ole täydellinen ja kaikki tekevät virheitä. Jopa ne, jotka niin kovin täydellisiltä vaikuttavat eivätkä omia virheitään koskaan myönnäkään. Oma epätäydellisyytensä vain täytyy hyväksyä. Ja muiden epätäydellisyys myös. 

Olisinpa tiennyt, että kaikessa ei tarvitse olla paras. Ihan keskinkertaisuuskin riittää. Ja välillä ei tarvitse osata ollenkaan. Aina ei todellakaan tarvitse olla ykkönen kaikessa, mitä tekee.

Olisinpa tiennyt, että 32 vuotiaana minulla on kaikki, mitä tarvitsen vaikka välillä tuntuikin siltä, että mistään ei tule mitään. Kaikkea ei aina voi saada ja joskus tulee seinä vastaan. Silloin täytyy kokeilla toista suuntaa!

Olisinpa tiennyt, että ihan oikeasti tarvitsin kaikki ne opetukset, jotka elämältä olen saanut. Jos olisin tiennyt kaiken silloin nuorena, en olisi tässä ja nyt. Kaikella siis on tarkoituksensa ja jokaisen meistä täytyy löytää oma tiemme elämässä. Siihen kuuluvat virheet, epäonnistumiset ja kaatumiset.

 

 

#olisinpatiennyt -haasteen laittoi aluilleen upea Maaret Kallio.  Tarkoituksena on kaivaa esiin oma kuva nuoruusajoilta ja kertoa tämän päivän nuorelle se, mitä olisi ollut itselle tärkeää kuulla nuorena. Varmasti suuri osa näistä on sellaisia asioita, mitä kyllä kuulikin, mutta nuorena vain ei uskonut.

Toisaalta hyvä, että en tiennyt, sillä nämä ovat niitä asioita, jotka ovat eniten minulle opettaneet ja opettavat edelleen.

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Kiitos! ❤️🙏🏼

Avatar

Samaa mieltä olen aikaisemman kirjoittajan kanssa, että todella koskettava ja kaunis kirjoitus ❤.

Avatar

Olipa UPEA teksti! Kiitos. Kyyneleet silmissä ja kuitenkin hymy huulilla pohdintaasi luin. Ja yhtä mielenkiintoista ja antoisaa on muuten usein esittää kysymys itselleen myös ”toiseen suuntaan” eli ”mitä vanhempi minäni (esim. 60-, 80-vuotiaana) sanoisi itselleni juuri nyt nykytilanteeseeni kannustukseksi/lohdutukseksi jne.?”. Oletko kokeillut :)? Ihanaa kesää sinne sinullekin!

Avatar

Kiitos ihanasta kommentistasi! ❤️🙏🏼

Tosi hyvä idea työstettäväksi tuo, että mitä vanhempi minä mahtaisi sanoa minulle nyt. Täytyypä alkaa pohtimaan. 🤔

Ihanaa kesää sinulle myös! 😊☀️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä