Sitruksiset kylpypommit kruunaavat kylpyhetken

 

Teimme lasten kanssa aivan ihania kylpypommeja, joista muutamiin kätkimme yllätyksetkin esikoisen toiveesta. Nämä kylpypommit oli tosiaan suunniteltu lapsille, mutta aivan ihana lisä ne ovat myös aikuisten rentouttaviin kylpyhetkiin. Minun ainakin tekisi mieli mennä lämpimään kylpyyn ja heittää sinne muutama ihanan tuoksuinen kylpypommi.

Kylpypommeja on helppo tehdä ihan omassa keittiössä ja ne luovat kylpyhetkiin ihanaa tuoksua ja tunnelmaa. Mitään ihmeellisiä aineksia ei tarvita ja itseasiassa melkeinpä kaikki aineet löytyvät nykyään jo marketeistakin – omani tosin olen tilannut Limepop:sta.  Pommien tekeminen on myös tosi helppoa ja lapsetkin pystyvät osallistumaan!

 

 

Kumpulan sitruksiset kylpypommit

1 dl ruokasoodaa
1 dl sitruunahappoa
vajaa rkl oliiviöljyä
vajaa rkl vettä
bergamotin eteeristä öljyä
keltaista väriainetta

Ruokasooda ja sitruunahappo sekoitetaan keskenään huolellisesti kulhossa. Sitten pienessä kannussa tai astiassa sekoitetaan keskenään öljy ja vesi niin hyvin kuin se nyt on mahdollista. Joukkoon lisätään väriaine sekä eteerinen öljy – molempia ihan niin paljon kuin itsestä on hyvä.

Soodan ja sitruunahapon joukkoon lisätään öljy-vesi -seos ja sekoitetaan lusikalla niin hyvin kuin mahdollista. Ei kannata huolestua kun seos hieman kuplii ja sihisee – se kuuluu asiaan. Sekoittamista kannattaa jatlkaa käsin niin kauan, että kaikki ainekset ovat kunnolla sekaisin ja seos tuntuu puristettaessa sellaiselta sopivan muovailtavalta massalta.

Kun seos on kunnolla sekoitettu, painellaan se tiiviisti muotteihin ja jätetään kuivumaan vaikkapa yön yli. Meillä ainakin seos tuppasi turpoamaan muoteissa, mutta kuivuttuaan toimi kylvyssä kuitenkin erinomaisesti. Tyttö halusi piilottaa osaan pommeista pieniä leluja ja muotoilla ne käsin palloiksi. Kylvyssä lelut sitten poreilivat esiin.

 

 

Pommeja olemme käyttäneet isossa ammeessa pari kappaletta per kylpy, joten niistä voisi ehkä tehdä vielä isompia. Meillä lapset tykkäävät kun saavat laittaa useamman pommin veteen, joten nämä pienemmät toimivat meidän kylvyissä vallan mainiosti. Kylpypommeista tulee kylpyyn aivan ihanan raikas tuoksu ja ajattelin itsekin tänään käydä ensimmäistä kertaa kylvyssä.

Sitrusöljyt ja aurinko eivät iholla tosin sovi yhteen, joten jos ottaa aurinkoa, sitrusöljy kannattaa korvata jollain muulla. Tosin en tiedä paljonko öljyä iholle kylpyvedestä vielä huuhtelun jälkeen jää, mutta kannattaa ottaa varman päälle, ettei iho pääse palamaan auringossa. Pommit muuten kannattaa säilyttää tiiviissä rasiassa kosteudelta suojassa.

Meillä on siis ollut amme jo vaikka kuinka kauan, mutta en ole päässyt kertaakaan kylpyyn. Tänään vien lapset mammalaan yökyläilemään ja voisin illalla kenties käydä kylpemässä. Pommit tosin on jo kulutettu loppuun eli täytynee tehdä vaikkapa kylpusuolaa, sillä pommit eivät ehkä ehtisi kovettua illaksi.

Mukavaa perjantaita kaikille!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä