Helpot ja herkulliset sämpylät valmistuvat hetkessä

 

Rakastan tuoretta, juuri paistettua, leipää ja varsinkin pehmeitä sämpylöitä! Ne ovat ihan täydellisiä eikä päälle saa laittaa muuta kuin voita ja ehkä viipaleen kurkkua. Lämmin ja pehmeä leipä voin kanssa niin, että voi alkaa sulaa, on se juttu.

Minä en normaalisti leivo, mutta nyt mies antoi minulle niin helpon ohjeen sämpylöihin, että oli pakko kokeilla. Lasten kanssa eilen aloimme hommiin ja he saivat viedä mukanaan mammalaan pussillisen tuoreita sämpylöitä.

Ohje on todella helppo eikä se vaadi mitään vaivauksia tai nostatuksia. Ihan vain aineet sekaisin, taikina pellille palloiksi, voitelu ja uuniin. Olisin halunnut laittaa sämpylöiden päälle vielä jotain siemeniä, mutta harmi kyllä kaapista ei löytynyt mitään.

 

 

Helpot ja nopeat sämpylät
noin 7 sämpylää

2,5 dl hiivaleipäjauhoja
2,5 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 dl maitoa
kananmunaa voiteluun

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja joukkoon lisätään maito. Me käytimme hiivaleipä- ja ruisjauhoja, mutta jokainen voi käyttää haluamiaan jauhoja. Korvasimme maidon kaurajuomalla ja se toimi myös erinomaisesti. Suolana meillä käytetään vallan ruususuolaa ja sokerin voi myös korvata haluamallaan makeutuksella tai varmasti myös jättää pois.

Kun taikina on huolellisesti sekoitettu, lusikoidaan taikina uunipellille ja sämpylät voidellaan kananmunalla. Kuten kuvista näkyy, meidän jälkemme ei ollut mitenkään kaunista, mutta silti lopputulos oli aika hyvä! Valmiit sämpylät olisivat varmasti kauniimman näköisiä, jos taikinan lusikoisi huolellisemmin, mutta annoin lasten tehdä niinkuin halusivat.

Sämpylöitä paistetaan uunissa 200 asteessa vartin verran.

 

 

Kyllä kannatti leipoa ja voin todellakin vakuuttaa, että ohje on aivan superhelppo! Sämpylöistä tuli todella pehmeitä, herkullisia ja lapsetkin tykkäsivät. Aion ehdottomasti tehdä toistekin.

Mukavaa lauantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä