Taistelussa vatsatautia vastaan

 

No niin, meillä on tiukka tilanne. Eilen aamulla herättiin ennen kuutta siihen kun ensimmäinen lapsista (toivottavasti viimeinen koko meidän porukasta) sai vatsataudin, jos nyt ei sen enmpää taudinkuvaa tarkenneta. Kaikki varmasti ymmärtävät, mistä on kyse.

Tilanteen tekee tiukaksi se, että lauantaina olisi tarkoitus lähteä Kroatiaan. Meitä on kolme lasta ja kaksi aikuista, joten jos jokainen sairastuisi vuorotellen, emme olisi lauantaiksi terveitä ja matkustuskuntoisia. Ja sekös olisi harmillista se!

Lisäksi tottakai mies lähti tänään työreissuun ja minä olen pari päivää yksinäni lasten kanssa. Ei olisi kiva lisä tähän se, että muutkin tulisivat vatsatautiin tai, että minä itse sairastuisin. Olinpahan vielä eiliselle luvannut hoitaa päivän myös naapurin lapsia ja sekin meni sitten puihin.

 

 

Olen tässä nyt yrittänyt harjoitella mielenhallintaa, mutta kyllä välillä meinaa itku tulla! Ajattelin ottaa kaikki keinot käyttöön ja olen yrittänyt tapella tautia vastaan:

  • Valkopippurilla. Sanotaan, että valkopippuri voisi suojella tartunnalta tai jopa parantaa sen. Muistelen jostain lukeneeni, että vaikutus voisi liittyä jotenkin valkopippurin taipumukseen erittää limaa vatsalaukussa. Kaverini muistutteli minua asiasta ja päätin kokeilla. Aikuisella kymmenen kokonaisena nieltyä pippuria päivässä pitäisi toimia.
     
  • Probiooteilla ja boulardiilla. Molemmat vahvistavat suoliston hyvää bakteerikantaa ja tasapainottavat sitä sekä lisäävät vastustuskykyä. Näitä syömme muutenkin, mutta nyt täydellä annostuksella.
     
  • Käsipesulla. Käsien pesu meillä muutenkin on rutiininomaista, mutta vatsataudissa käsiä pestään entistä huolellisemmin. Loppupeleissä se on ainoa konkreettinen asia, mitä tautien tarttumista ehkäistäksi voi tehdä.
     
  • Saastuneiden alueiden pesulla. En enää jaksa mitenkään hysteerisesti steriloida kotia tautien aikaan, sillä olen niin monta kertaa niin tehnyt ja kaikki silti ovat tartunnan saaneet. Joten siivoan saastuneet alueet pesuaineella ja pesen pyykit mahdollisimman korkeassa lämpötilassa, mutta muuta en näe tarpeelliseksi tehdä.

 

 

Näillä keinoilla meillä taistellaan vatsapöpöä vastaan. Jos on jotain huippuhyviä vinkkejä – antaa tulla! Jotkut vannovat eteeristen öljyjen nimeen, mutta kertaakaan ne eivät ole meillä tauteja estäneet kiertämästä perhettä läpi. En oikein usko mihinkään ihmekeinoihin ja tuo valkopippurikin on vähän niin ja näin. Mutta kokeillaan sekin! Eipä tässä enää voi paljon muutakaan.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä