Lääkärin vastaanotto puhelimessasi – Mehiläinen Digiklinikka

 

En halua kirjoittaa liian henkilökohtaisia asioita lapsistani tai saati kertoa heidän sairastamisistaan ja tapaturmistaan täällä blogissa. Nyt haluan kuitenkin antaa hyvän vinkin kaikille niin lapsellisille kuin lapsettomillekin. Tämä palvelu pääsi meillä testiin juuri ennen Kroatian lomaa kun yksi lapsista tippui parvekekeinusta.

Tilanne oli siis sellainen, että yksi lapsista putosi keinusta ja löi takaraivonsa parvekkeen laattalattiaan, jonka päällä oli terassimatto. Itse pelästyin lapsen reaktiota, mutta hän tokeni kyllä pian ja oli ihan normaali itsensä. Minua jäi silti mietityttämään, että pitäisikö lähteä lääkäriin varalta kerran lapsi kuitenkin löi päänsä suhteellisen kovaa.

Oma järjen ääneni sanoi, että kaikki on kunnossa ja ovathan lapset ennenkin päänsä kolauttaneet tai pudonneet ties mistä. Sellaisiahan lapset ovat. Tapaturma-alttiita. Meillä oli lähtö aikaisin aamulla Kroatiaan ja mietin sitäkin, että uskallammeko lähteä lentokoneeseen. Taas kerran järki sanoi, että uskallamme, mutta sitten se (yli)huolehtiva äiti halusi varmuuden.

 

 

Muistin yhtäkkiä, että Mehiläisellähän  on Digiklinikka, joka palvelee aina. Olin sovelluksen ladannut joskus puhelimeeni, mutta en ollut sitä ikinä käyttänyt. Digiklinikalla lääkäri vastaa joka päivä klo 7.00-23.00, hoitaja 23.00-7.00 ja lastenlääkärikin on tavoitettavissa arkisin klo 7.00-19.00. Vartin päästä tapaturmasta olin jo lähettänyt viestin lääkärille ja muutaman minuutin päästä lääkäri vastasi.

Digiklinikalla kerrottin, että viestiin vastataan tunnin sisällä, mutta minä sain lääkärin ns. linjan päähän tosi nopeasti. Lääkäri kyseli huolellisesti tarkempia tietoja tapahtuneesta ja pikkuisen voinnista sillä hetkellä sekä tapaturmahetkellä. Vastasin tarkasti ja kyselin mieltä askarruttavia asioita. Sain oman mieleni rauhoitettua ja noudatimme lääkärin ohjeita.

Yleislääkärin vastaanotto maksoi 29,90 euroa ja vielä en osaa sanoa korvaako vakuutus sen. Mehiläinen lähetti kuitin sähköpostiini ja sen perusteella laitoimme hakemuksen menemään, mutta vielä ei ole tullut päätöstä. Melkoisen paljon säästimme näin kuin, että olisin pakannut lapset autoon, ajanut keskustaan, maksanut pysäköinnin, odottanut päivystysaikaa ja sitten vielä maksanut lääkärikäynnin.

 

 

Mitään oikeasti akuuttia en Digiklinikalla tietenkään lähtisi hoitamaan, mutta todella hieno palvelu tämä on! Simppelit reseptien uusimiset ym. hoituu varmasti tätä kautta helposti ja itseasiassa sovelluksen kautta pystyy lähettämään tarvittaessa kuvankin vaikka ihottumasta tai tulehtuneesta silmästä. Täältä löytyy Mehiläisen omat ohjeet siitä, milloin kääntyä Digiklinikan puoleen.

Suosittelen palvelua kyllä vilpittömästi, jos se ei jo entuudestaan ole tuttu. Sovelluksen lataaminen sekä tietojen syöttäminen on helppoa ja palveluun saa syötetty koko perheen tiedot. Sieltä näkyy muutkin käynnit Mehiläisessä, siellä tehdyt reseptit ja voi esimerkiksi varata tai siirtää aikoja. Myös laboratoriotulokset näkyvät siellä. Meillä käytetään pääasiassa Mehiläistä eli tämä on meille tosi kätevä juttu!

Itseäni tietenkin hieman aina mietityttää tietoturvallisuus näissä jutuissa enkä asiasta oikeasti tiedä hölkäsen pöläystä. Se tuo toki hieman epävarmuutta palvelun käyttämiseen, mutta toivon todella, että Digiklinikkaa on turvallista käyttää. Sovellus itsessään on suojattu sormenjäljellä ja tunnusluvulla, mutta en tiedä kuinka helppoa ne on ohittaa, jos hommansa osaa.

 

 

Minä aion jatkossakin hyödyntää Digiklinikkaa ihan ehdottomasti. Minulla on muutama lääkärituttu ja ystävääni tulee aika usein konsultoitua lääkäriasioissa, mutta suoraan sanottuna en joka kerta kehtaa! Hän kyllä auttaa aina ja itseasiassa viimeksi juuri muutama päivä ennen tuota tapaturmaa vaivasin häntä omilla asioillani, joten nyt oli sopivasti Digiklinikan vuoro. Ja hyvin toimi!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä