Näin saat kotisi tuoksumaan hurmaavan hyvälle

 

Käytän eteerisiä öljyjä lähinnä ihonhoitotuotteissa, joita teen itse kotona. Esimerkiksi kuorinnoissa ja erilaisissa voiteissa ne ovat hyvä lisä tuomaan tuoksua sekä hoitamaan ihoa. Eteerisiä öljyjähän voi käyttää vaikka mihin ja jotkut vannovat niiden nimeen erilaisten sairauksien ja vaivojenkin hoidossa. Minä olen tosiaan pitäytynyt kosmetiikassa sekä diffuuserin käytössä.

Diffuuseriin laitetaan vettä, sekaan tiputellaan haluttuja eteerisiä öljyjä ja laite painetaan napista päälle. Itse olen öljyjä lisäillyt diffuuseriin yleensä vain tuoksujen takia, mutta kerrotaanpa niillä olevan myös muitakin ominaisuuksia. Osan sanotaan helpottavan vaikkapa nuhaa, osa rauhoittaa ja takaa hyvät yöunet kun taas jotkut esimerkiksi piristävät tai auttavat keskittymään. 

 

 

Olen tilannut omat öljyni suoraan ranskalaiselta tislaamolta ja ollut todella tyytyväinen niiden laatuun. Tilasin aiemmin öljyni verkostomarkkinointifirmasta, mutta sitten rupesin kyseenalaistamaan öljyjen hintaa. Tutkiskelin ja lueskelin asiaa kunnes tulin siihen tulokseen, että en halua maksaa verkostomarkkinoinnin rakeenteen aiheuttamista kuluista ja sitten aloin testailemaan.

Testasin muutamia merkkejä ja tämä ranskalainen Florihana  vaikutti hyvin laadukkaalta sekä hinnatkin olivat minun mielestäni aika kohdillaan. Testailtuani erimerkkisiä eteerisiä öljyjä, huomasin kyllä heti, että kaikki öljyt eivät olleet täyttä eteeristä öljyä vaan niitä oli laimennettu. Eron huomaa kun haistaa täyttä tavaraa ja sitten sitä laimennettua.

 

 

Diffuuseri haihduttaa öljyn vesihöyryn seassa huoneilmaan ja koko huone täyttyy ihanasta tuoksusta. Diffuuserista haihtuva höyry ei siis ole kuumaa, joten palovammaa höyrystä ei voi saada ja meilläkin uskallan pitää diffuuseria matalalla olohuoneen pöydällä. Lapset tykkäävät kun diffuuseri pöhisee ja kotona tuoksuu hyvältä.

Isommilla lapsilla on omat suosikkituoksunsa ja heidän mielestään diffuuseri on parhaimmillaan kun siinä vaihtuu eriväriset valot. Itse tykkään käyttää sitä ihan ilman niitä valoja, mutta aikalailla aina joku on valot käynyt napauttamassa päälle kuitenkin.

Viime päivinä olen tykännyt käyttää kahta seuraavanlaista sekoitusta:

 

 

Energinen sitrussekoitus
Appelsiini, bergamotti ja eukalyptus

Tätä pirteän sitruksista tuoksusekoitusta varten diffuuseriin tiputetaan veden sekaan appelsiinin sekä bergamotin eteerisiä öljyjä molempia neljä tippaa ja eukalyptusta kaksi tippaa. Lopputuloksena on todella raikas tuoksu ja energinen tunnelma olohuoneeseen, jossa meillä diffuuseri tosiaan pöhisee.

Minun diffuuseriini menee vettä puolisen litraa, joten se on ehkä normaalia tilavampi ja sen takia tippamäärät voivat tuntua suurilta. Meillä on alakerrassa myös toinen diffuuseri, mutta sinne ei taida mennä kuin vajaa pari desiä vettä, joten siihen saisi ainakin puolittaa nämä tippamäärät. 

 

 

Kukkainen piparminttusekoitus
Piparminttu ja ylang ylang complete

Tämä ihanan makea, mutta kuitenkin raikas tuoksu syntyy kun veden joukkoon diffuuseriin tiputellaan kuusi tippaa piparmintun ja neljä tippaa ylang ylang completen eteeristä öljyä. Tuoksu on myös hyvin pirteä ja minulle tulee mieleen ne sellaiset kepin muotoiset karkkitangot, joita varsinkin joulunaikaan myydään.

Vaikka tuoksu tuo mieleen jouluiset karkkitangot, tulee minun käytettyä tätä tuoksusekoitusta näin kesälläkin. Minulle se ei siis tuo mieleen joulua vaan olohuoneeseen ihanan raikkaan ja pirteän fiiliksen. Minun joulunajan tuoksusekoituksissani on enemmän kanelia, appelsiinia, havupuita ja neilikkaa.

 

 

Diffuuseri tuo meillä olohuoneeseen oman tunnelmansa ja itse haen usein Pinterestistä  uusia ohjeita diffuuserisekoituksiin. Jos on hermo kireällä tai pms-oireet päällä niin katsastelen sopivia sekoituksia ja laitan kokeiluun. Osa ei toimi lainkaan, mutta jotkut sekoitukset olen kyllä havainnut ihan toimiviksikin esimerkiksi mieltä nostattamaan.

Enimmäkseen meillä tosiaan diffuuseria käytetään tuomaan hyvää tuoksua kotiin, mutta joskus esimerkiksi myös juuri niitä pms-oireita lievittämään tai muuten vaan ketutusta poistamaan. Muskatellisalvia, geranium ja ylang ylang complete ovat suosikkituoksujani juuri näihin tarkoituksiin.

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Kiitos kun jaoit hyviä tuoksureseptejä, näitä pitää lähteä itsekin testailemaan 🙂 Osaatko kertoa kävisivätkö nämä tuoksut myös (soija)kynttilöiden tekoon?

Avatar

Moikka ja kiitos kommentistasi! 🙂 Uskoisin kyllä, että sopivat myös kynttilöiden tekoon. Tosin en ole ikinä itse kynttilöitä tehnyt, mutta mietin kyllä, että nyt kun taas syksy tulee niin voisin kokeilla. Piti jo viime syksynä tehdä, mutta en ikinä saanut aikaiseksi tilata tarvikkeita. Jos kokeilet niin tule ihmeessä kertomaan, onnistuiko! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä