Marjainen Britakakku Kumpulan tapaan

 

Viime viikonloppuna meillä herkuteltiin kesäisen marjaisalla Britakakulla, jonka ohjeen haluan ehdottomasti jakaa teille. Alkuperäinen ohje löytyy täältä ja alta voit vilkaista ohjeet meidän versioomme. Tässä kakussa todellakaan lasketa kaloreita, mutta eihän se niin vakavaa ole! Olen sitä mieltä, että välillä voi herkutella hyvällä omallatunnolla.

Britakakku on todellinen kesän kakku eikä makeanhimo enää tällä herkuttelun jälkeen varmastikaan jää vaivaamaan. Itse rakastan kaikkia leivoksia ja kakkuja, joissa on marenkia, mutta varsinaisesti täytekakut eivät ole niinkään minun makuuni. Vaikka Britakakussa onkin kakkupohja, päälle tuleva marenkikerros takaa sen, että kyseessä ei ole mikään tavallinen täytekakku.

 

 

Kesäisen marjaisa Britakakku

Pohja
150 g voita
1,25 dl tummaa ruokosokeria
3 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
1,75 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1,25 dl maitoa

Pohjan päälle
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
(Mantelilastuja tai pähkinärouhetta)

Täyte ja päällinen
2,5 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
2 dl lemoncurd-tahnaa
Mansikoita, vadelmia ja punaherukoita
Koristeeksi muutama herukan lehti

Vatkaa pehmeä voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista ja laita valkuaiset toiseen vatkauskulhoon odottamaan. Lisää keltuaiset yksitellen voi-sokeri -vaahtoon. Sekoita keskenään jauhot sekä vaniljasokeri ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa seokseen, mutta älä vaivaa taikinaa. Levitä taikina pellille ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle, mutta älä laita sitä vielä uuniin.

Aloita vatkaamaan valkuaisia vaahdoksi ja lisää sekaan samalla sokeria pienissä erissä. Vaahto on valmista kun kulhon voi kääntää ylösalaisin ja vaahto pysyy kulhossa. Levitä sitten valkuaisvaahto pohjataikinan päälle ja halutessasi ripottele päälle mantelilastuja tai pähkinärouhetta. Meidän kakkuun ei näitä laitettu ja hyvää oli silti!

Paista kakkua uunissa 180 asteessa n. 25 minuuttia eli kunnes kakku on saanut väriä pintaansa. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja leikkaa sitten se kahtia. Siirrä toinen puoli kakusta tarjoilulautaselle, mutta muista, että kakun pitää olla jäähtynyt kunnolla ennen kuin sitä aletaan leikkelemään ja siirtelemään.

Vaahdota kerma ja vatkaa sitten kermavaahdon joukkoon maitorahka. Lisää lemoncurd -tahnaa täytteen joukkoon oman maun mukaan ja muista välillä maistaa täytettä. Levitä hieman yli puolet täytteestä tarjoiluastialla olevan pohjan puolikkaan päälle ja lado täytteen päälle reilusti mansikan puolikkaita.

Nosta toinen pohjan puolikas mansikkakerroksen päälle ja levitä sitten loput täytteestä kakun päälle. Koristele kakku vadelmilla ja punaherukoilla sekä muutamalla herukanlehdellä. Kakku on heti valmista nautittavaksi!

 

 

Jos makeahammasta kolottaa ja on herkkupäivä – kokeile tätä! Marjoiksi ei tietenkään ole pakko käyttää näitä mitä meidän kakussa on käytetty vaan kannattaa mennä ihan oman maun mukaan.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä