DIY: Linen Spray tuo raikkautta petivaatteisiin

 

Eikö olekin ihanaa mennä nukkumaan vastavaihdettuihin, puhtaan ja raikkaan tuoksuisiin lakanoihin? Minä ainakin tykkään ja vaikka lakanat vaihtaisi kerran viikossa (vai kuinka usein teidän tulee lakanoita vaihdettua?) kummasti se vastavaihdettujen lakanoiden raikas tuoksu niistä häviää.

Tein lakanoille oman tuoksusuihkeen, jolla ne saa taas tuoksumaan ihanan raikkaalle. Tämä suihke ei tietenkään pidennä lakanoiden vaihtoväliä, saati puhdista niitä, mutta saa ne kyllä tuoksumaan hyvälle vaihtovälin ajan ja saattaa jopa auttaa uniongelmien kanssa painivia luonnollisella tavalla.

 

 

Linen Spray
 

– keitettyä, lämmintä, vettä
– eteerisiä öljyjä
– Polysorbaatti 20 emulgaattoria
– säilöntäainetta, esim. Geogard ® 221 (Cosgard) 
– lasinen suihkupullo

 

Keitä vettä viisi minuuttia ja anna jäähtyä lämpimäksi. Mittaa pieneen astiaan yhtä paljon Polysorbaatti 20 sekä eteerisiä öljyjä ja sekoita hyvin. Määrät riippuvat siitä kuinka vahvan tuoksuista suihkeesta haluat. Itse käytin 100 ml:n lasipulloon noin teelusikallisen molempia. Polysorbaatti 20 avulla öljyt liukenevat veteen eikä suihke vaadi ravistelua ennen käyttöä.

Tiputtelin eteeriset öljyt teelusikkaan ja kaadoin ne kuppiin, josta on helppo kaataa. Laitoin perään saman verran Polysorbaatti 20 ja sekoitin hyvin. Kaadoin päälle lämmintä vettä ja sekoitin taas. Haistelin seosta ja kaadoin lisää vettä kunnes tuoksu oli sopiva. 

Kaadoin tuoksun lasipulloon pientä suppiloa apuna käyttäen, lisäsin meidän veden pH:lle sopivan Geogard 221 ® (Cosgard) -säilöntäaineen sen ohjeiden mukaisesti ja ravistelin hyvin. Säilöntäainetta on hyvä käyttää aina kun tuotteeseen käytetään vettä, jossa ei-toivotut bakteerit pääsevät nopeasti kasvamaan.

 

Ainekset olen tilannut eteerisiä öljyjä lukuun ottamatta Limepopista, josta minun tulee tilattua suurin osa kotikosmetiikkatarvikkeistani ja -raaka-aineistani. Eteeriset öljyt tilaan tätä nykyä suoraan ranskalaiselta Florihanan tislaamolta, mutta esimerkiksi Limepop myy niitä myös.

 

 

Eteerisistä öljyistä minä valitsin sypressin, myskisalvian (clary sage), laventelin ja ylang ylang:n, mutta kannattaa valita juuri ne omat lemppariöljyt. Joku toinen saattaa valvoa koko yön, jos on käyttänyt esimerkiksi laventelin eteeristä öljyä ja jonkun toisen uniongelmat se on karkoittanut kokonaan. Myös raskaanaolevien kannattaa tarkistella hieman eteeristen öljyjen sopivuutta.

Lasten lakanoihin en suihkuttele yhtikäs mitään, sillä se ei mielestäni ole tarpeellista enkä halua turhaan lisätä heille hajusteita vaikka luonnollisista hajusteista kyse onkin. Eli, jos lapsia nukkuu samassa sängyssä aikuisten kanssa, en lähtisi lakanoihin suihkuttelemaan eteerisiä öljyjä tai mitään muutakaan.

Suihketta pidän meillä makuuhuoneen pöydällä ja suihkin lakanoihin aina silloin tällöin illalla. Lakanoihin tulee ihana tuoksu ja mielestäni hyvän tuoksuisiin lakanoihin vain on ihana mennä nukkumaan! Niinkään synteettisten pesuaineiden hajusteet eivät enää viehätä minua vaan tykkään enemmän miedoista, luonnollisista tuoksuista.

Pian se taas on tullut aika painua nukkumaan ja taidankin suihkaista lakanoihin hieman raikkautta ennen niihin pujahtamista!

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Ino olipa helppo juttu 😂

Avatar

On todella helppoa. 👌🏼

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä