DIY: Eyeliner helposti kahdesta aineesta

 

Nyt on vuorossa helppo ohje eyelinerin tekoon. Päätin luopua ripsipidennyksistäni ja silmät kaipasivat rajausta ripsarin seuraksi, mutta minulla ei ollut rajauskynää tai nestemäistä eyelineriä enää. Omat ripset ovat vielä niin lyhyet ja harvat tyngät, että katse kaipaa pidennysten jälkeen kipeästi kehyksiä.

Päätin kokeilla eyelinerin tekoa itse aktiivihiilijauheesta, jota minulta löytyi kotoa. Sovelsin ihan itse ja kokeilin kahta eri versiota, joilla molemmilla on hyvät ja huonot puolensa. Ajattelin nyt jakaa ohjeet teille, jos haluatte itsekin kokeilla näitä helppoakin helpompia vinkkejä.

 

 

  • Aktiivihiilijauhe ja taikapähkinävesi. Pieneen rasiaan laitetaan puolisen teelusikallista aktiivihiilijauhetta ja sekaan tiputellaan taikapähkinävettä. Sekoitetaan kunnes tahna on sopivan paksuista.

    Eyelineriä levitään ohut kerros eyeliner-siveltimellä ripsien tyveen ja annetaan kuivua. Eyeliner kuivuu hyvin, mutta toisaalta taas on melko varisevaa aluksi. Itse häivytin kevyesti häivytyssiveltimellä ylimääräiset pois ja siistin silmänaluset. Päivän mittaan silmänalusille varisi hieman mustaa, mutta muuten pysyi ihan hyvin.

 

  • Aktiivihiilijauhe ja risiiniöljy. Aktiivihiilijauhe ja öljy sekoitetaan pienessä rasiassa sopivaksi tahnaksi. Määrät ovat hyvin pieniä ja kannattaa varoa laittamasti liikaa öljyä. Muuten aktiivihiiltä saa lisätä sekaan paljon, jotta saa sopivan koostumuksen.

    Eyeliner levitetään eyeliner-siveltimellä ripsien tyveen ohueksi rajaukseksi. Tämä versio ei varise, mutta toisaalta ei kuivukaan vaan jää hieman öljyiseksi. Rajaus pysyi päivän hyvin paikoillaan, mutta varmasti leviää kyllä, jos rajaukseen esimerkiksi koskee.

 

 

Rajaukset näyttävät mielestäni melko hyviltä, mutta kuten sanottu, mitenkään erityisen kestäviä ne eivät ole. En ehkä vesisaateeseen niiden kanssa lähtisi ilman sateenvarjoa ja hikijumppa todennäköisesti saa ne valumaan. Kuitenkin ihan normaalipäivän niillä pärjää vallan mainiosti ja oma suosikkini on tällä hetkellä ehkä tuo öljyyn tehty versio, sillä se ei varise.

Raaka-aineet olen tilannut Limepopista, mutta kyllä niitä varmasti muualtakin saa. Itse olen vain tykännyt kovasti Limepopin laajasta valikoimasta ja palvelusta, joten sieltä tulee yleensä aikalailla automaattisesti aineet tilattua.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä