Aamupalajäätelöä aamulla! Ja miksei välipalallakin?

 

Meillä on nyt aamut aloitettu jäätelöllä! Kuulostaa hurjalta, mutta kyseessä on ihan terveellinen, maustamattomaan jugurttiin tehty ”mehu”jää. Mehua jätskiin ei tule eikä välttämättä valkoista sokeriakaan, sillä toisessa versiossa toimii makeutuksena hunaja. Toiseen versioon käytimme omppusosetta, johon on sokeria kyllä lisätty.

 

Vadelmaiset aamupalajäätelöt
n. 7 jäätelöä

3 dl maustamatonta jugurttia
3 rkl kreikkalaista jugurttia
vadelmia
hunajaa
sokeroimatonta granolaa

Vispaa jugurtit kulhossa kunnolla sekaisin ja lisää joukkoon oman makusi mukaan vadelmia sekä hunajaa. Minä käytin pakastettuja vadelmia ja murustelin niitä pienemmiksi palasiksi kun ajattelin, että lasten on mukavampi syödä kun jäiset vadelmat eivät ole kokonaisia.

Sekoita marjat sekä hunaja jugurttien kanssa ja kaada seos mehujäämuotteihin. Annostele päälle sokeroimatonta granolaa (esim. Myllärin Omenatarhan Granola) ja painele sitä muotin tikkuosalla hieman jugurtin sekaan. Sulje muotit ja anna jäätyä pakkasessa kunnolla.

 

 

Omenaiset aamupalajäätelöt
n. 7 jäätelöä

3 dl maustamatonta jugurttia
3 rkl kreikkalaista jugurttia
2 rkl omenasosetta
sokeroimatonta granolaa

Vispaa jugurtit kulhossa kunnolla sekaisin ja lisää joukkoon omenasose. Meidän sose sisälsi sokeria, joten muuta makeutusta ei tarvittu ja kannattaa laittaa omppusosetta oman maun mukaan, jos tuo pari ruokalusikallista ei tunnu hyvältä määrältä.

Sekoita omppusose jugurttien kanssa ja kaada seos mehujäämuotteihin. Annostele päälle sokeroimatonta granolaa (esim. Myllärin Omenatarhan Granola) ja painele sitä muotin tikkuosalla hieman jugurtin sekaan. Sulje muotit ja anna jäätyä pakkasessa kunnolla.

 

 

Meillä isommat lapset tykkäävät kovasti ja näitä on syöty niin aamu- kuin välipalaksikin. Taitaa olla hauskaa syödä jätskiä silloin kun sitä ei normaalisti saisi! Itsekin yhden vadelmajätskin söin ja kyllähän se minullekin maistui.

Mukavaa viikonloppua!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä