Suussa sulavan kakun resepti – Fazerin suklaakakku

 

Nyt on pakko jakaa meillä viikonloppuna vietettyjen (ja vietettävien) 8-vuotissynttäreiden kunniaksi maailman parhaan suklaakakun ohje. Kakku on niin suussa sulavaa ja herkullista kuin olla voi eikä tässä todellakaan kaloreita laskeskella. Meidän tämänkertaiseen kakkuun lisättiin vielä ripaus kookostakin makua antamaan, mutta toki kakku toimii ilman sitäkin.

 

Fazerin suklaakakku Kumpulan tapaan
alkuperainen ohje täällä
 

Pohja

kookoshiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 dl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa

 

Täyte ja kuorrute

2 dl kuohukermaa
300 g Fazerin Sininen -maitosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

 

Koristelu

100 g Fazerin Sininen -maitosuklaata
 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele vuoka rasvalla ja leivitä se kookoshiutaleilla, mikäli ne ovat mieleesi. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa ja lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada taikina kakkuvuokaan, Paista uunissa 40-50 minuuttia.

Jäähdytä kakku hyvin ja valmista täyte. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi, paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto sekä tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi ja joukkoon sula suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi kermavaahto.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja levitä puolet suklaatäytteestä kakun väliin sekä loput kakun pinnalle. Koristele kakun pinta rouhitulla suklaalla ja kakku on valmis viemään kielen mennessään!

 

 

Tämä on aivan ehdottomasti kakku, jota kannattaa kokeilla, jos suklaakakkua on leipomassa – ja vaikkei olisikaan! Kakku on ihanan kosteaa ja suklainen tuorejuustotäyte vie todellakin kielen mennessään.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä