Maailman helpoin tukkamalli – polkkatukka!

 

Kirjoittelin leikanneeni pitkät, lapaluiden alle, ulottuvat hiukseni pitkähköön polkkatukkaan ja lähettäneeni pätkäistyt hiukset hyväntekeväisyyteen. Ja nyt voin todeta, että hetkeäkään en ole katunut. Ensinnäkin jo se, että hiukseni pääsevät auttamaan esimerkiksi syöpäsairasta lasta saamaan peruukin, on ihan mahtavaa ja toisekseen tämä polkkatukka on maailman helpoin tukkamalli!

Minä olen siis aivan kamalan laiska laittamaan tukkaani mitenkään ja pitkän tukan kanssahan se tarkoitti sitä, että tukka oli aina kiinni. Se oli käytännössä aina joko ponnarilla ylhäällä, alhaalla tai sitten sotkunutturalla. Joskus, hyvin harvoin, tukkaan tuli väännettyä joku lettiviritelmä, mutta esimerkiksi mitään kiharoita en siihen koskaan osannut laittaa.

Nyt tämän polkkamallin kanssa elämä on ollut hiusrintamalla helppoa! Tukka kuivuu illalla pesun jälkeen itsekseen eikä aamulla tarvitse tehdä juuri mitään saadakseen tukan kuntoon. Tosin minun standardini tukan kunnon kanssa saattavat poiketa rajusti muiden standardeista, sillä minulle riittää, että se on rennon, mutta kuitenkin siistin näköinen.

 

 

Tosiaan, pesen tukan illalla ja laitan kosteisiin hiuksiin muutaman tipan hiusöljyä, joka hoitaa ja siloittaa mukavasti hiukseni. Puristelen tukkaa hiukan ja annan kuivua itsekseen. Usein menen kostealla tukalla nukkumaankin eikä kertaakaan ole vielä tullut edes tarvetta kaivaa fööniä esiin.

Aamulla harjaan tukan ja suihkutan siihen suolasuihketta. Rutistelen tukan kauttaaltaan ja valmista. Joskus saataan suihkaista hieman hiuslakkaakin, mutta suolasuihke antaa aika kivan rakenteen tukalle jo yksistään. Suolasuihketta en ole käyttänyt aikoihin ja löysin kaapista vanhan suihkeen, joka pääsi heti käyttöön. Täytyy muuten kokeilla itsekin tehdä suolasuihketta kun tämä loppuu! Ei voi olla vaikeaa.

Tukkaa on tosi helppo fiksailla pitkin päivää ihan vaan harjaamalla ja rutistelemalla sitä hieman lisää. Aivan älyttömän helppoa! Toki tähän vaikuttaa aika paljon se, että minun tukkani on luonnostaan kihartuvaa sorttia, sitä on paljon ja se tosiaan on aina taipuneena johonkin suuntaan. Suolasuihkeella sen luonnollisen taipuisuuden saa mukavasti korostettua ja pysymään kuosissa päivän ajan.

 

 

Edestä tukka on hieman littanampi kuin takaa ja on tosi jännä, että tukkani tosiaan on taipuisa vain takaa ja sivuilta. Edestä se on melkeinpä suora vaikka kuinka rutistelisi! Olen muuten huomannut, että luonnonkosmetiikan shampoisiin ja hoitoaineisiin siirtymisen jälkeen, hiukseni ovat taipuisammat ja paksummat. Etuosa tukasta ei ilmeisesti vain ole vielä hoksannut asiaa.

Juhliin tosin en tiedä vielä mitä tukalleni teen. Pitkän tukan kanssa vakkari on ollut balettinuttura jonnekin päin takaraivoa, sillä se on kampaus, jonka osaan tehdä vaikka silmät kiinni syystä, että balettia tuli aikoinaan tehtyä reilut 20 vuotta. Mutta nyt tämän polkkatukan kanssa onkin sitten ihan omat juttunsa! Balettinuttura ei ole pelastamassa kampauskriisiä vaan täytyy keksiä jotain muuta.

Mutta kuten sanottu, tyytyväinen olen ollut polkkatukan helppohoitoisuuteen vaikka sitä aluksi jännäsinkin. Se on ollut erittäin osuva malli minun hiuslaadulleni (ja hiustenlaittotaidoilleni).

 

-R

 

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä