Tonnikalapiirakka syksyisen sunnuntain kunniaksi

 

Syksyisen sunnuntain kruunasi suolainen tonnikalapiirakka. Lounaalla piirakkaa syötiin ihan sellaisenaan ja iltapalalla vuohenjuustosalaatin kanssa. Tykkään suolaisista piirakoista paljon ja tämä tonnikalapiirakka on yksi lemppareistani.

Suolaiset piirakat ovat hieman kuin pitsaa, mutta eivät sitten kuitenkaan. Piirakka on hyvin täyttävää, ruokaisaa ja se sopii loistavasti suolaiseksi tarjottavaksi juhlaankin. Meillä sitä on ollut tarjolla esimerkiksi synttäreillä ja aina se on tehnyt kauppansa hyvin.

 

 

Tonnikalapiirakka

Pohja
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl vettä

 

Täyte
2 tlk tonnikalaa öljyssä
rouhittua mustapippuria
0,5 dl tilliä
2 suippopaprikaa
0,5 nippua kevätsipulia
Valio Koskenlaskija -juustopaloja
2 dl ruokakermaa
0,5 dl maitoa
3 kananmunaa
100 g Emmental -juustoraastetta

Nypi voi ja jauhot ryynimäiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi ja painele taikina sitten piirasvuoan pohjalle sekä reunoille.

Valuta tonnikala ja levitä se pohjan päälle. Mausta pippurilla ja lisää päälle hienonnettu tilli, pilkottu paprika sekä kevätsipuli ja juustoraaste. Sekoita ruokakerma sekä maito ja lisää sekaan munat. Kaada seos vuokaan ja lorauta päälle hieman ruokakermaa, jos on tarve.

Painele täyte piirakan päälle tasaisesti ja paista 200 asteessa n. 30 min.

 

 

Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Ole hyvä! 😊

Avatar

Ihana piirakka,kiitos ohjeesta!

Avatar

Nam, näyttää hyvältä! Tonnikalapiirakka on yksi mun suosikeista ja ainoa piirakka jonka osaan tehdä, se onkin tullut ystäville ja blogin lukijoille selväksi tässä vuosien aikana 😀

Avatar

Se on hyvää!! 😍

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä