Ambulanssikyydit, sairaalakäynnit – 30 kysymystä, 30 vastausta

 

1. Avioliittoja? Yksi. Olemme olleet naimisissa nyt vajaa paria kuukautta vaille yhdeksän vuotta. Matkaan on mahtunut paljon, mutta en voisi kuvitellakaan jakavani ylä- ja alamäkiä kenenkään muun kanssa.

2. Kihloissa? Kerran. Tämän samaisen miehen kanssa. Menimme kihloihin 12 vuotta sitten kesällä ja itseasiassa oli pakko tarkastaa sormuksesta, että onko siitä jo oikeasti 12 vuotta. Kyllä on! Kihloihin meno on minulle aina ollut se lupaus avioliitosta ja siitä asti kun myöntävästi vastasin, tiesin, että naimisiin haluan mieheni kanssa mennä.

3. Lapsia? Kolme maailman rakkainta! Esikoinen on jo kahdeksan, keskimmäinen neljä ja kuopus kaksi. Äidiksi tulo biologisella tavalla ei ole minulle ollut koskaan mikään itsestäänselvyys. Sain jopa kuulla silloin kun olimme jo vuoden verran esikoista yrittäneet, että välttämättä koskaan ei tule onnistumaan. Onneksi onnistui ja vieläpä kolme kertaa!

4. Lemmikkejä? Tällä hetkellä niitä taitaa olla yhteensä kolmisenkymmentä. Meillä on siis 13-vuotias villakoiravanhus ja lisäksi akvaario täynnä kaloja. Aiemmin meillä oli kaksi koiraa, mutta ranskanbulldoggiherra siirtyi pari vuotta sitten pilvenreunalle röhisemään.

 

 

5. Leikkauksia? Iso leikkaus on kiireellinen sektio, jolla esikoinen sitten viimein jouduttiin parin vuorokauden synnyttämisen jälkeen auttamaan maailmaan. Parannuin sektiosta todella nopeasti ja todella hyvin, joten mitään traumoja ei siitä ole jäänyt. Luomia minulta on leikattu paljon, mutta niitä ei ehkä tähän lasketa? Munasarjakysta myös meinattiin leikata, mutta se räjähti sitten ihan itsekseen. Ei muuten ollut ihan mitään pientä kipua se homma!

6. Tatuointeja? Ei.

7. Lävistyksiä? Napakoru, jonka olen ottanut 16-vuotiaana, mutta korua siinä ei enää ole. Ja korvakorut! Ne on lävistetty itseasiassa parikin kertaa kun vanhat olivat menneet umpeen. Tuoreemmat otin pari vuotta sitten esikoisen kanssa samaan aikaan.

8. Muuttoja? Olen elämässäni muuttanut seitsemän kertaa. Ihan pienenä muutin kerran, 12 vuotiaana toisen kerran ja sitten täysi-ikäisenä omaan asuntooni. Miehen kanssa muutimme ostamaamme paritaloon ja sitten tänne Kumpulaan. Kumpulassa tuli vesivahinko kolme vuotta sitten ja muutimme remontin ajaksi vuokralle. Vuokralla asuimme kolme kuukautta ja sitten taas muutimme takaisin Kumpulaan.

 

 

9. Ottanut lopputilin? En kertaakaan. En siis ole kertaakaan irtisanoutunut, mutta keikkahommia olen lopettanut tekemästä kyllä.

10. Ollut saaressa? Oi kyllä. Vietin kaikki lapsuuteni kesät (ja keväät sekä syksyt) Sipoon saaristossa veneilemässä, joten saaressa on kyllä tullut oltua.

11. Autosi? Kolme isofix-turvaistuinta ei mahdu muuhun kuin kunnon tila-autoon. Joten sellaisella mennään.

12. Ollut lentokoneessa? Olen kyllä. Rakastan matkailua ja muutama reissu vuodessa tulee kyllä tehtyä lentäen.

13. Onko joku itkenyt vuoksesi? On kyllä.

14. Ollut rakastunut? Kyllä! Ja olen tälläkin hetkellä.

15. Ollut ambulanssissa? Valitettavasti. Mutta onneksi vain kerran. Pari vuotta sitten viikon vanha vauva meinasi tukehtua pulautukseensa ja löysimme hänet kauttaaltaan sinisenä kehdostaan. Soitin ambulanssin, odotimme elämämme pisimmät seitsemän minuuttia ja pillit päällä kiidimme sairaalaan.

 

 

16. Luistellut. No joo, ne kerrat kun koulussa on ollut pakko. En vain osaa (eikä kiinnostakaan)!

17. Surfannut? En ja olisin varmasti aivan surkea siinä.

18. Ollut risteilyllä? Olen ollut enkä ole koskaan ymmärtänyt risteilyjen ideaa. Sen ymmärrän, että mennään paikasta toiseen, mutta se perusristeily. En ymmmärrä alkuunkaan enkä ole vielä koskaan ollut nautinnollisella risteilyllä. Ehkä joskus vielä!

19. Ajanut moottoripyörää? En ole.

20. Ratsastanut hevosella? En ole sitäkään! Hevoset eivät ole koskaan olleet minun juttuni.

21. Lähes kuollut. En.

 

 

22. Ollut sairaalassa? Olen ollut. 15-vuotiaana minulla diagnosoitiin kasvain keuhkojen lähellä ja olin jo menossa leikkaukseen kun yksi lääkäri halusi vielä tutkia minut. Kyseessä oli nykytanssitunnilla murtunut kylkiluu, joka kaikissa kuvauksissa oli vaikuttanut kasvaimelta. Minuun oli piirretty leikkauskartatkin jo valmiiksi ja aamulle oli varattuna leikkaus, jota ei sitten tarvittukaan. Murtunut kylkiluu tuntuu selässä edelleen ja muistuttaa olemassaolostaan. Muut kerrat ovat raskauksien aikaiset tutkimukset, kolme synnytystä ja munasarjakysta.

23. Suosikkihedelmä? Ehkä se on banaani. Niin helppo ja täyttävä monikäyttöinen hedelmä!

24. Aamu vai ilta? Ilta ihan ehdottomasti. En ole varsinaisesti aamuihmisiä! Nykyään olen jo alkanut sietämään aamuja, mutta ei ole kauaa siitä kun vielä vihasin aamuja.

25. Lempiväri? Värit! En niin perusta valkoisesta tai harmaasta vaan minun mieleeni ovat värikkäät värit ja sävyt.

26. Viimeisin puhelu? Isältäni, joka hoisi pienempiä lapsia kun olin esikoisen kanssa balettitunnilla. Mies oli töissä.

27. Viimeisin viesti? Kysyin siskolta haluaako hän lähteä syyslomalla reissuun.

 

 

28. Kahvi vai tee? Kahvi! Kunnon tummapaahtoinen kahvi iKaffella tai sitten tuplaespresso. Nuorena yritin juoda juhlamokkaa ja se sai minulle aikaan jatkuvan päänsäryn, tärinän ja huonon olon. Sitten siirryin tummaan paahtoon sekä unohdin suomalaiset kahvit eikä moisia oireita ole sen jälkeen näkynyt. Ei siis moneen vuoteen!

29. Kissa vai koira? Koira. Meillä ei ole koskaan ollut kissoja, mutta koiria kyllä, joten siitä johtuen varmasti valitsen koiran. 

30. Paras vuodenaika? Kesä! Ihan ehdottomasti. Rakastan aurinkoa ja lämpöä eivätkä kylmyys, pimeys, sateet saati pakkaset ole minua varten. Kumpa aina voisi olla kesä niin elämä olisi paljon valoisampaa ja eloisampaa. Kesällä kun kaikki on niin paljon helpompaa.

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Kiitos! <3

Avatar

Tätä oli hauska lukea ja oppia uusia asioita sinusta <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä