Paahdetut myskikurpitsalohkot: kauden suosikkilisuke

 

Myskikurpitsasta syntyy muuten kauden ehkä jopa paras lisuke – paahdetut myskikurpitsalohkot. Lisuke toimii hyvin monenlaisten pääruokien kanssa ja suosittelenkin kokeilemaan rohkeasti, jos myskikurpitsa ei ole vielä tuttu kaveri keittiössä! 

Myskikurpitsa on hassun nököinen hedelmä, joka on sisältä hehkuvan oranssin värinen. Aioin kirjoittaa ensin, että se on kasvis, mutta ilmeisesti ehkä sitten kuitenkin hedelmä? Joka tapauksessa myskikurpitsan siemenet voi myös paahtaa pannulla ja käyttää esimerkiksi salaattiin, jos haluaa välttää hävikkiä ja hyödyntää koko hedelmän kuoria lukuun ottamatta.

 

 

Paahdetut myskikurpitsalohkot

myskikurpitsa
mustapippuria
ruususuolaa
loraus rypsiöljyä
punaista, tuoretta, chiliä
tuoretta valkosipulia

Halkaise ja kuori myskikurpitsan puolikkaat sekä kaiverra siemenet pois. Lohko myskikurpitsanpuolikkaat ja lado ne uunivuokaan. Rouhi lohkojen päälle mustapippuria sekä ripottele niiden päälle myös suolaa.

Pilko tuore chili pieneksi sekä hienonna myös valkosipuli. Mausteita kannattaa käyttää oman maun mukaan ja meillä meni vajaa chili sekä ehkä noin yksi valkosipulin kynsi. Sekoita pilkottu chili, hienonnettu valkosipuli sekä loraus öljyä keskenään ja kaada lohkojen päälle.

Hiero öljyseos vielä lohkoihin ja paista 225 asteessa puolisen tuntia tai kunnes lohkot ovat saaneet mukavasti väriä. Tarjoile lohkot esimerkiksi jugurtti-korianteri -dipin kanssa ja koristele lisuke korianterin lehdillä.
 

 

 

Kuten jo kirjoittelin, myskikurpitsalohkot toimivat hyvin monien eri pääruokien kanssa. Viimeksi meillä syötiin niitä wieninleikkeen kanssa ja yhdistelmä toimi oikein hyvin!

Mukavaa viikonloppua!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä