Kauniiden sanojen voima

 

Uskomatonta kuinka suuri vaikutus kauniilla sanoilla onkaan. Se, että joku kertoo, että olet onnistunut jossain tai että kotisi näyttää hyvältä, tuntuu aika hyvältä! Rankan päivän päätteeksi yksi ihana kommentti voi ihan yksinkertaisesti pelastaa sen koko päivän. Niin yksinkertaista se on! Niin somessa kuin sen ulkopuolellakin.

Se, että joku näkee sen vaivan, että kirjoittaa tai sanoo sinulle jotain positiivista, on tässä nykymaailmassa ikävä kyllä aika iso juttu. Tuntuu välillä, että negatiivisen palautteen antaminen on paljon helpompaa kuin sen positiivisen. Eikä sen niin pitäisi olla! Senhän pitäisi olla ihan toisinpäin! Pitäisi olla paljon vaikeampaa haukkua kuin kehua.

Kaikesta ei todellakaan tarvitse olla samaa mieltä, mutta ketään tai esimerksiksi kenenkään kotia ei pitäisi ikinä eikä missään tilanteessa haukkua. Ne mölyt voi ja täytyy pitää mahassaan. Niin yksinkertaista se on ja kyllä aikuisen ihmisen se pitää tietää! Ja sitäpaitsi se, että on ilkeä ei todellakaan tarkoita samaa kuin se, että on suorapuheinen. Turha naamioitua sen taakse!

 

 

Itse tulen aina hyvälle tuulelle kun saan positiivista palautetta, kehuista puhumattakaan! Kyllä se vain tuntuu mukavalta kuulla aina välillä, että hyvin menee vaikka kuinka hyvällä itseluottamuksella olisikin varustettu. Minua ei hetkauta, jos joku ei minun tyylistäni tykkää, mutta kyllä se mieltä silti lämmittää kun kuulee tai lukee kauniita sanoja.

Minulle tulee itsellenikin aina hyvä mieli kun annan positiivista palautetta tai kehun jotakin. Sitä kyllä täytyisi tehdä vaan enemmän! Eihän se oikeasti ole minulta pois, että kehun tai sanon jotakin kaunista. Siihen kuitenkin on ihan oikeasti aina aihetta! Aina voi sanoa jotakin hyvää ja jättää sen negatiivisen sanomatta. Tai ainakin sanoa sen fiksusti ja rakentavasti, jos se on oleellista.

Alettaisiinko siis tekemään niin, että ruvettaisiin antamaan niitä kauniita sanoja useammin? Ja jos ei tykätä jostain niin mietitään pari kertaa sanotaanko tai kirjoitetaanko se vai annetaanko olla. Jos päätetään päästää se ilmoille niin tehdään se fiksusti ja asiallisesti. Uskon, että kaikilla olisi näin paljon parempi mieli! Myös sinulla.

Kaunista sunnuntaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Kuinka totta, että on ihana kuulla kauniita sanoja.

Avatar

Niin on! 😍

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä