DIY: Puhdistava ja pehmentävä naamio Kuolleenmeren mudasta

 

Tein eilen perjantain kunniaksi iholleni puhdistavan naamion. Minun ei tule naamioita oikeastaan ikinä tehtyä, sillä koen ne jotenkin hankaliksi ja aikaa vieviksi, mutta nyt ajattelin ryhdistäytyä asian suhteen, sillä ihoni vaikuttaa tällä hetkellä varsin epäpuhtaalta. Tietenkään mikään maailman naamio ei tätä kerrasta korjaa, mutta ajan kanssa ehkä!

Naamion tekeminen on todella helppoa ja Kuolleenmeren mutaa saa näppärästi tilattua ainakin Pienestä Tuoksukaupasta. Muta on kuivattua ja suodatettua Kuolleenmeren mutaa, joka sisältää runsaasti kivennäisaineita ja se puhdistaa sekä pehmentää ihoa tehokkaasti. Mudan sanotaan usein myös vähentävän ihon tulehduksia ja tehostavan verenkiertoa.

 

 

Mutanaamio Kuolleenmeren mudasta

2 rkl Kuolleenmeren mutaa (kuivattua)
2 tl maustamatonta jugurttia
1 tl hunajaa
5 tippaa frankincensen eteeristä öljyä
3 tippaa teepuun eteeristä öljyä

Sekoita muta, hunaja ja jugurtti huolellisesti keskenään ja lisää tarvittaessa mutaa, jos koostumus jää liian löysäksi. Vastaavasti taas voi lisätä jugurttia tai vettä, jos koostumus on liian jähmeä. Lisää joukkoon omalle ihotyypillesi sopivat eteeriset öljyt ja sekoita naamio vielä huolellisesti.

Levitä naamio heti puhtaalle, kuivalle iholle välttäen silmänympärysten herkkää ihoa. Anna naamion vaikuttaa iholla niin kauan, että se alkaa hiljalleen kuivua ja pese naamio sitten huolellisesti pois lämpimällä vedellä. Heitä mahdollisesti ylijäänyt naamio pois tai levitä se esimerkiksi kaulalle.

 

 

Minun ihoni tuntui tykkäävän naamiosta, sillä iho jäi todella pehmeäksi ja samettisen tuntuiseksi naamion jälkeen. Suihkutin iholle kasvovettä ja levittelin päälle vielä kosteusvoiteen, jotta iho ei pääsisi kuivumaan liikaa. Eteeriset öljyt toivat naamioon ihanan raikkaan tuoksun ja ne tosiaan kannattaa valita omalle iholle sopiviksi.

Maustamaton jugurtti ja hunaja rauhoittavat sekä hellivät ihoa ja sopivatkin siksi naamioihin mitä parhaiten. Eteerisistä öljyista teepuu ja frankincense sopivat hyvin epäpuhtaalle iholle ja frankincense on loistava myös tälläiselle yli kolmekymppiselle iholle. Toki jokaisen iho on yksilöllinen eikä kaikki sovi kaikille!

Vielä en osaa tietenkään sanoa, että auttaako tämä naamio ihon epäpuhtauksien taltuttamiseen vai ei, mutta tälläisenä hemmotteluhetkenä se ainakin tuntui ihanalta. Ja lapsilla oli melko hauskaa!

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Mun tarttee ryhdistäytyä naamioiden kanssa kun niitä tulee tehtyä ihan liian harvoin! 🙂 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä