Näillä vinkeillä kaiverrat Halloween-kurpitsan

 

Lapset halusivat oikean Halloween-kurpitsan kaiverrettuna, joten rupesimme hommiin. Lähimarketista löytyi ihanan pieni kurpitsa, jolla oli teipattuna jo valmiiksi silmät ja suukin, joten kaiverrus oli superhelppoa. Itse olen aina ajatellut, että kurpitsan kaiverrus olisi vaikeaa, mutta ei se ole! Olenkin melko tyytyväinen ensimmäisen kaiverruskertani lopputulokseen.

Näillä ohjeilla kurpitsan kaiverrus onnistuu

  1. Leikkaa kurpitsan päältä kansi pois. Käytä kunnollista veistä ja leikkuulautaa, jotta homma onnistuu.
  2. Kaiverra kurpitsan sisukset lusikalla ja hyötykäytä ne. Jouduin käyttämään hieman veistä myös, jotta sain sisukset kunnolla esiin. Minulla oli muuten pari ihanaa apuria kaiverrushommissa mukana, mutta kyllähän se kaivertaminen loppujen lopuksi minulle jäi.
  3. Asettele tarrat oikeille paikoilleen tai piirrä itse kurpitsalle sopivat silmät ja suu. Katso, ettei silmien ja suun väleille jää liian ohuita kaitaleita, jotka pääsevät katkeamaan.
  4. Leikkaa silmät ja suu terävällä veitsellä läpi asti. Paina osat ulos sisältä päin ja kurpitsa on valmis!

 

 

Muistathan, että kynttilää ei saa polttaa kaiverretun kurpitsan sisällä, jos kansi on kiinni. Muutenkin kurpitsaa täytyy pitää kokoajan silmällä, jos siellä polttaa oikeaa kynttilää. Minä suosittelen käyttämään led-kynttilää, joka on huomattavasti paloturvallisempi kuin tuikku!

Kovin montaa päivää ei kurpitsaraukka säily, joten ei kannata kaivertaa sitä kovin montaa päivää etukäteen. Meillä ehti jo yksi Halloween-kurpitsa homehtua, joten siirsimme sen ulos ikkunalaudalle. Veikkaan, että ensi viikolla tarvitsee varmasti kaivertaan vielä toinenkin kurpitsa Halloweenin kunniaksi!

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Me pidetään kurpitsoja parvekkeella tai pihalla. Säilyy vähän kauemmin, etenkin pakkasilla. 😊 Ekat kaiverrettiin eilen. Katsotaan tehdäänkö ensi viikolla lisää. 😊

Avatar

Joo, varmasti järkevämpi säilyvyyden kannalta pitää ne ulkona! 👍🏼

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä