Lahjaideoita miehelle: Itsetehty olutsaippua

 

Miehelle on minun mielestäni aina kamalan vaikea keksiä lahjaa. Oli sitten kyse synttäreistä, joulusta tai ihan mistä vaan, ei mieleen meinaa tulla mitään hyvää ideaa. En myöskään haluaisi ostaa jotain ihan vain siksi, että täytyy ostaa jotain vaan haluaisin, että lahjalla on otain merkitystä.

Tänä isänpäivänä keksimme lasten kanssa tehdä miehelle lahjaksi suihkusaippuan. Mietiskelimme hetken ja päätimme, että teemme olutsaippuan, sillä oluella on huhuttu olevan ihoa hoitavia vaikutuksia noin ulkoisesti käytettynä. Pinterestiä selailtuani sain tälle hullulle idealleni vahvistuksen. Olutsaippuaa ihan oikeasti voi tehdä!

 

 

Olutsaippua

120 g luomusaippuamassaa (Pieni Tuoksukauppa)
5 g sheavoita (Limepop)
2 g kaakaovoita (Limepop)
2 g mangovoita (Limepop)
0,5 dl seisonutta olutta (esimerkiksi yön yli levännyttä)
väriainetta, esimerkiksi micajauhe (Limepop)
inkiväärin ja sypressin eteerisiä öljyjä (Limepop)

Sulata saippuamassa, sheavoi, mangovoi ja kaakaovoi vesihauteessa. Kun kovat aineet ovat sulaneet, sekoita ne keskenään ja lisää joukkoon seisonut olut sekä väriaine. Sekoita ja ota vesikattila pois liedeltä tai sulje induktioliesi, mutta annan saippuamassan olla edelleen vesihauteessa.

Lisää massan joukkoon eteeriset öljyt välillä haistellen kunnes saippuan tuoksu on sopiva. Tällä kertaa saippuaan saa jäädä kuplia ja vaahtoa, joten nyt niitä ei tarvitse yrittää vältellä. Itseasiassa ne tuovat saippuaan mukavan lisän, sillä onhan kyse olutsaippuasta!

Kaada saippuamassa silikonimuottiin ja anna jähmettyä hetki. Siirrä saippua sitten muutamaksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Kun saippua on kunnolla jähmettynyt, ota se pois jääkaapista ja anna olla vielä muutama tunti huoneenlämmössä.

Jos saippua ei tule heti käyttöön, varastoi se käärimällä leivinpaperiin ja laittamalla tiiviiseen astiaan tai paketoimalla lahjaksi

 

 

Me teimme saippuan miehelle suihkusaippuaksi ja olihan sitä pakko kokeilla itsekin! Saippua vaahtoaa hyvin ja jättää ihon mukavan tuntuiseksi. Saippua tuoksuu inkiväärioluelle eikä muutaman käyttökerran perusteella ole ainakaan kuivattanut ihoa. Päinvastoin, iho jää kosteutetun tuntuiseksi eikä kuivan karheaksi niin kuin usein suihkusaippuan jälkeen saattaa käydä.

Oluen tuoksu ei jää iholle mitenkään häiritsevästi, mutta mukava tunne iholla säilyy kyllä. Palasaippuan käyttö suihkusaippuana vaatii hieman totuttelua, mutta makuun päästyäni olen tullut siihen tulokseen, että voisin oikeastaan tehdä itsellenikin jonkun ihanan suihkusaippuapalan!

 

 

Palasaippuoita käyttäessä on tärkeää huuhdella saippua pesun jälkeen ja antaa sen kuivua ilmavasti käyttöjen välillä. Se ei saa missään tapauksessa esimerkiksi lillua vedessä, sillä silloin siinä vesilillussa voi ruveta nopeasti epätoivotut pöpöt jylläämään. Niitä tuskin kukaan haluaa iholleen!

Palasaippuoita käyttäessä ja itse tehdessä muovijätettä tulee vähemmän kuin nestesaippuaa käytettäessä. Se on minulle tärkeä asia, sillä meidän perheessä saippuaa kuluu paljon!

Toki myös haluan, että käyttämämme saippuat ovat mahdollisimman puhtaita raaka-aineiltaan. En halua lisätä meidän kemikaalikuormaa ja toisaalta on tärkeää, että ympäristöön ei huuhtoudu mitään ylimääräistä.

Mukavaa viikonloppua!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä