Shampoopala ja tahmaisuuden poistava hiushuuhde

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ 
*) tuotteet saatu

 

Olen jo pitkään halunnut kokeilla shampoopalaa hiusten pesuun. Se on kuitenkin jäänyt testaamatta, sillä olen lukenut, että shampoopala jättää hiukset usein tahmaisiksi. Nyt kuitenkin päätin antaa palalle mahdollisuuden ja valitsin hiuksilleni sopivan shampoopalan* testiin.

Shampoopalan* kaveriksi valitsin hiushuuhteen*, jonka kerrotaan poistavan tahmaisuutta hiuksista ja tietenkin hoitavan hiuksia myös. Tämä tahmaisuusasia oli tosiaan se, joka huolestutti minua eniten, eikä suotta. Jopa shampoopalan* paketissa luki, että niin saattaa käydä. Paketissa luki myös, että ajan kanssa tahmaisuus häviää.

 

 

Valitsemani shampoopala* on kotimaisen Flow Cosmeticsin Organic Shampoo Bar Brunette*. Toisin sanoen Luomu Shampoopala Brunette*, joka on tarkitettu tummille ja ruskeille hiuksille. Se ei kuitenkaan värjää hiuksia vaikka sisältääkin indigoa ja mustaa teetä, mutta sopii myös värjätyille hiuksille.

Rosmariiniä sisältävä shampoopala* hoitaa, antaa kiiltoa ja syventää hiusten väriä. Se antaa hiuksille ryhtiä ja jättää ne ilmaviksi sekä kiiltäviksi. Brunette Shampoopala* sopii parhaiten kuiville, käsitellyille ja normaaleille hiuksille ja se on tehty luomulaatuisista kasviöljyistä, yrteistä ja eteerisistä öljyistä.

 

 

Shampoopala* ei sisällä mineraaliöljyjä, säilöntäaineita, keinotekoisia hajusteita tai väriaineita. Se on saippuapohjainen ja täysin ekologinen eikä shampoopalasta* jää loppuun käytettynä muovipakkausta jätteeksi. Shampoopalat eivät myöskään sisällä synteettisiä tensidejä, kuten SLS (Sodium Lauryl Sulfate) tai SLES (Sodium Laureth Sulfate). Pala* on myös täysin biohajoava.

Koska shampoopala* pohjautuu saippuaan eikä sisällä edellä mainittuja tensidejä, on se mieto ja hellävarainen hiuspohjalle. Hiukset jäävät shampoopalalla* pesun jälkeen erittäin ilmaviksi ja kuohkeiksi sekä helposti muotoiltaviksi. Kunhan ensin päästään tahmavaiheesta ohi.

 

 

Itselläni tahmavaihe kesti kahdeksan pesua. Hiukset siis jäivät shampoopalalla* pesun jälkeen todella tahmaisiksi ja klähmäisiksi. En voinut kuvitellakaan pitäväni hiuksiani auki, sillä ne näyttivät siltä, ettei niitä olisi pesty moneen kuukauteen. Ne olivat kauttaaltaan todella rasvaisen näköiset.

Paketin kyljessäkin luki, että tahmaisuus häviää noin kymmenessä pesussa, joten siitä syystä en heittänyt palaa* heti kiertoon vaan sitkeästi jatkoin sen käyttöä. Sitten tosiaan kahdeksannen pesukerran jälkeen hiukset olivat yhtäkkiä putipuhtaat, ilmavat, kuohkeat ja mahtavan paksun tuntoiset.

 

 

Shampoopalalla* vaahdotetaan hiukset kauttaaltaan lämpimän veden kanssa, huuhdellaan hieman ja vaahdotetaan uusiksi. Sitten hiukset huuhdellaan huolellisesti kauttaaltaan. Tämän jälkeen voi tuntea kuinka tahmaiseksi hiukset jäävät, mutta shampoopalaa* valitessani otin testiin myös Flow:n Kanerva Hiushuuhteen (Heather Herbal Hair Rinse)*.

Hiushuuhde* hoitaa hiuspohjaa ja antaa hiuksille kiiltoa, pehmeyttä sekä selvittää niitä. Hiushuuhde* myös pidentää hiusvärin kestoa ja sopii erinomaisesti karheille, kuiville ja rasittuneille hiuksille sekä herkälle tai hilseilevälle hiuspohjalle. Hiushuuhde* irroittaa saippuan hiuksista ja palauttaa hiuspohjan sekä hiusten luonnollisen pH:n. 

 

 

Hiushuuhde* on tiiviste, joten se täytyy laimentaa ennen käyttöä. Tuubia ravistetaan huolellisesti ja huuhdetta* lorautetaan 10 ml pulloon tai kuppiin. Sekaan lisätään 2 dl lämmintä vettä ja hiukset kuivataan pyyhekuiviksi. Laimennettu hiushuuhde* kaadetaan jokapuolelle hiuksia latvoja unohtamatta ja hiukset joko huuhdellan tai jätetään huuhde* hiuksiin.

Itse olen huuhdellut hiukset vedellä vielä huuhteen* käytön jälkeen, mutta sen voi myös jättää viimeiseksi huuhteluvedeksi. Täytyy ehkä joku kerta kokeilla, että miltä hiushuude* tuntuisi, jos sen jättäisikin hiuksiin. Tuubi* tuntui aluksi jotenkin kömpelöltä, sillä huuhdetta* turskahtaa melko voimalla ulos, mutta nyt olen siihen jo aikalailla tottunut.

Hiushuuhdetuubi* on täysin kierrätettävä ja soveltuu energiahyötykäyttöön.

 

 

Flow Cosmetics on kotimainen laadukasta luonnonkosmetiikkaa valmistava yritys. Reseptit kehitetään ja tuotteet myös valmistetaan Suomessa, Hyvinkäällä. Tuotteet valmistetaan käsityönä pienissä erissä, joten voidaan varmistua siitä, että ne ovat aina tuoreita ja varastokierto pysyy lyhyenä.

Selailin Flow:n sivuja ja ihastuin! Kannattaa käydä katselemassa ja lukemassa.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä