Keittiön pientä remppaa – Kaappien maalaus tummaksi

 

Tartuin viikonloppuna maalitelaan ja maalasin meidän keittiön kaapinovet. Ovet olivat aluksi vaaleat, sitten maalasin ne keltaiseksi ja nyt tumman harmaaksi. Syy maalaukseen oli lähinnä tämä minun ailahteleva mieleni ja itseasiassa muutamaan kaapinoveen oli tullut vahinkoja. Yhteen oli piirretty tussilla ja toiseen oli roiskunut mustikkakeittoa eikä enää tullut puhtaaksi.

Maalasin siis kaapinovet ja samalla myös tahrat saivat kyytiä. Nämä kuvat on otettu päivällä hieman kolmen jälkeen ja voi apua kuinka pimeää silloin jo on. En antanut sen häiritä vaan otin kuvat pimeyttä uhmaten, sillä olinhan juuri siivonnut enkä halua julkaista kaaoskuvia kodista.

Kaikkihan sen tietävät, että ei lapsiperheessä ainakaan pysy tavarat paikoillaan eikä minusta kuulukaan. Toinen asia on se haluaako kodistaan julkaista sotkukuvia vai ei. Minusta sisustusjutut vain tulevat enemmän oikeuksiinsa kun ympäristö on siisti. Vielä paremmin ne tulisivat esiin, jos olisi valoisaa.

 

 

Tummat keittiönkaapit ja valkoiset kodinkoneet

Aluksi emmin tummaa väriä ja mietin, että miltä vaaleat kodinkoneet mahtavat näyttää tummien kaappien kanssa. Meillä on keittiössä ja sen ympärillä niin paljon vaaleaa ja vähän valkoistakin, että mielestäni vaaleat koneet menevät hyvin tummien kaappien kanssa.

Maali on Tikkurilan Helmi 30, puolihimmeäkalustemaali ja sävy Y500 Takorauta. En halunnut ihan mustia kaappeja, joten tämä tumma harmaa oli minusta juuri sopiva. Pelkäsin, että keittiöstä tulee synkkä, mutta ei siitä onneksi tullut! Kuvissa tosin saattaa näyttää vähän pimeältä, mutta luonnossa ei onneksi sitä niin pahasti ole.

Kyllähän tämä marraskuu varsinkin on ihan kamalaa aikaa valon suhteen. Kokoajan on aikalailla pimeää niin sisällä kuin ulkonakin. Eikä valo todellakaan riitä ainakaan minun kameralleni ja kuvaustaidoilleni. Onneksi kokoajan mennään kevättä ja kesää kohti ja pikkuhiljaa alkaa valon määräkin lisääntyä.

 

 

Keittiö ilman kuivauskaappia

Meillä ei muuten ole ollut moneen vuoteen kuivauskaappia keittiössä. Enkä ole kaivannut sitä kertaakaan! Meillä se vain keräsi turhaa romua enkä keksi mitään sellaista astiaa, joka sinne täytyisi laittaa kuivumaan. Astiat, jotka on koneen jäljiltä märkiä, voi hyvin kuivata pyyhkeellä.

Itseasiassa minulla on jäänyt pöydälle kuopuksen vauva-ajoilta kuivausteline, jossa kuivasin silloin tuttipullot. Sekin kerää vain kippoja ja kuppeja, joten taitaa olla aika luopua siitäkin! Tuleepahan taas lisää pöytätilaa. Sitä kun ei koskaan voi olla liikaa.

 

 

Inspiraationa viinipulloteline

Inspiraationa tummille kaapeille toimi jokin aikaa sitten löytämäni musta viinipulloteline. Metallinen viinihylly pääsi ruokailutilan seinään ja silloin mietiskelin, että mustaa täytyy saada lisää.

Sisko kävi kahvilla ja kerroin hänelle miettineeni mustan lisäämistä keittiö-ruokailutila -akselille ja hän sanoi, että meillekin sopisi tummat kaapit. Sisko potee itse mustan keittiö kuumetta ja suunnittelee heille parhaillaan sellaista, joten nyt hän sai sen sitten meillekin (minuunkin) tartutettua. Ja onneksi saikin! Tykkään keittiöstä kovin.

Täällä myöhemmin päivitetty postaus tummien kaapinovien väleistä loistavien valkoisten hyllylevyjen ja runkojen häivytykseen:

 

-R

 

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Kiitos! Oli itseasiassa aika kivaa puuhaa tuo maalaaminen. 😊

Avatar

Komeeta on. Varmasti ollu kova työ.

Avatar

Hellan ja uunin ääressä ei ole kohtaa johon ruuat nostetaan vaikka kinkun tai pullanpaiston jälkeen muuten kiva keittiö.

Avatar

Kiitos! 😊 Aina on kyllä löytynyt tilaa uunista ja hellalta pois nostettaville ruuille. Se ei ole ollut ongelma kertaakaan näiden kahdeksan vuoden aikana. Kaappitilaa kuiva-aineille ja viinilaseille ym. harvemmin käytettäville isoille astioille oli aluksi liian vähän, mutta keksin viitisen vuotta sitten ottaa käyttöön niille oman komeron ruokailutilan yhteydestä, joten se ratkesi sillä! Toki nyt ei enää ole yhtä paljon varastotilaa tässä kerroksessa, mutta ihan hyvin olemme pärjänneet. 👍🏼

Avatar

Hienolta näyttää! Minulla on myös keittiökuume, tosin iso remontti ei ole ajankohtainen vielä vuosiin. Olen myös miettinyt kalusteiden maalausta… onko tuo teidän keittiönn puuta vai mdf:ää? Käytitkö mitään tartuntapohjamaalia? Montako kerrosta jouduit maalaamaan saadaksesi keltaisen piiloon? Maalaisitko myös rungot? Monta kysymystä, kiitos jos jaksat vastata! 🤗

Avatar

Kiitos! 🙂 

Kaapit ovat puuta enkä käyttänyt tartuntapohjamaalia. En käyttänyt sitä silloinkaan kun maalasin kaapit ensimmäisen kerran keltaiseksi. Keltainen maali pysyi niin hyvin kaapeissa, että olin ihan yllättynyt! Roskiskaapista maali oli kulunut kahvan kohdalta ja sitten noiden keittiöpyyhkeiden koukkujen alta. Roskiskaapin hioin nyt huolellisesti ennen tätä maalaamista, mutta muut kaapit vain pesin ja maalasin. Saa nähdä, pysyykö maali roskiskaapissa nyt paremmin vai kuluuko samanlailla pois. Se on kyllä helppo maalata sitten uusiksi, jos tarvii.

Maalasin kaapit neljään kertaan, kolmekin olisi ehkä riittänyt, mutta kun vauhtiin olin päässyt niin maalasin vielä sen neljännenkin kierroksen. 😉 En maalannut runkoja, mutta olin kyllä siihen varautunut, että ainakin osa rungoista vaatii maalia. Kävi onneksi kuitenkin niin hyvin, että valkoinen ei sieltä väleistä paista mitenkään häiritsevästi.

Ajattelin vielä laittaa samansävyistä silikonia yläkaappien alla olevan listan taakse. Siinä on pieni rako, joka häiritsee minua. Lähinnä siis se, että valo loistaa sieltä läpi. Ajattelin laittaa silikonin sinne takapuolelle niin ei haittaa, jossei ole ihan sama sävy tai jos ei tule ihan tasaisesti. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä