Voiko kananmunalla kiinteyttää silmäluomet? Katso tulokset!

 

 

Alkuun on pakko myöntää, että kaikkea sitä ihminen kokeileekin! Haeskelin Pinterestistä  diy-ohjeita kiinteyttävälle silmänympärisvoiteelle ja oikeastaan jokaisessa ohjeessa toistui yksi ja sama ainesosa. Kananmuna.

Ensimmäiset ohjeet skippasin suosiolla, sillä kananmuna silmäluomilla kuulosti todella omituiselta ja aika ällöltäkin.

Ehkä kymmenennen ohjeen jälkeen aloin jo tulla toisiin aatoksin ja googlettelin suomeksikin asiaa. Voisiko ohjeissa oikeasti olla jotain perää? Voiko kananmuna oikeasti kiinteyttää silmäluomien ihoa?

Löysin ihan suomenkielisiäkin artikkeleita ja postauksia asiasta, joten ehkäpä kananmuna silmäluomilla sitten todella toimiikin? Usein nämä ”vanhan kansan niksit” kun tuppaavat toimimaan vaikka kuinka hulluilta kuulostaisivatkin.

 

 

Kananmunaa silmäluomille – uskalsinko kokeilla?

No tottakai uskalsin! Kananmuna löytyi keittiöstä ja sopiva purkkikin hyllystä. Eli ei muuta kuin hommiin! Haluatteko kuulla toimiiko se? Ja miten ihmeessä kanamunaa voi käyttää silmäluomien ihonhoidossa? Täältä pesee omat kokemukseni!

Olen siis perinyt ”raskasluomigeenin” ja yläluomeni roikkuvat todella helposti. Kuvassa näkyy kuinka superhuonon yön jälkeen yläluomeni roikkuu väsyneenä melkein silmän päällä ja alla on sitten myös jälkeen -kuva. Ero on mielestäni todella selkeä! Luomi on noussut takaisin paikoilleen ja turvotus laskenut selkeästi.

Mitä kananmuna tekee silmäluomille?

Kananmuna toimii hetkellisesti ainakin! Se auttaa kiinteyttämään roikkuvia silmäluomia, vähentämään turvotusta ja kuulemma se jopa vähentää silmäpussejakin. Varmasti juuri vähentämällä turvotusta se saa aikaan kasvoille raikkaamman ja pirteämmän ilmeen.

Itse käytin kuvien välissä kananmunaa vain yläluomille ja myöhemmin kun asiaa tutkiskelin vielä enemmän, luin, että monet ovat saaneet siitä apua myös silmäpusseihin. Olen sittemmin levittänyt kananmunaa myös alaluomilleni ja kyllähän sillä saa hetkellisen piristysruiskeen kasvojen ilmeeseen.

 

 

Kuinka käyttää kananmunaa silmäluomille?

Kananmunasta käytetään silmäluomille vain valkuaista, ei keltuaista. Keltuainen siis erotellaan ja mielellään käytetään hyväksi sen sijaan, että heitettäisiin pois. Valkuainen säilötään kannelliseen lasipurkkiin ja paras teho saadaan kun valkuainen on jääkaappikylmää.

Valkuaista levitetään aamulla ja illalla ohuelti puhtaalle yläluomelle kun silmä on kiinni. Silmä pidetään suljettuna niin kauan, että valkuainen on kuivunut. Sitten on toisen yläluomen vuoro. Viimeisenä käsitellään alaluomet ja annetaan kuivua.

Kannattaa varoa, ettei valkuaista joudu silmiin, sillä uskoisin, että siitä voi melko helposti seurata vaikkapa silmätulehdus.

Valkuainen saa vaikuttaa hetken aikaa ja sitten se huuhdellaan kylmällä vedellä pois. Muista varoa, ettei valkuaista joudu silmiin huuhteluvaiheessakaan ja kuivaa luomet huolellisesti. Kuten sanottu, minulla ainakin vaikutus näkyi heti.

 

 

Kuinka kauan valkuaisella saadut tulokset kestävät?

Ikävä kyllä, valkuainenkaan ei kiinteytä luomia pysyvästi. Ja, jos rehellisiä ollaan, siihen ei taida pystyä mikään muu kuin kirurgin veitsi. Eli siis, jos aamulla tekee valkuaishoidon luomille niin kyllähän ne luomet jo lerputtavat melkolailla samaan tapaan iltapäivällä.

Valkuainen sen sijaan toimii kasvojen ilmettä hetkellisesti pisristävänä ja raikastavana tehohoitona aivan loistavan hyvin! Aion jatkaa ihmiskoettani ja käytän valkuaista säännöllisesti nyt jonkun aikaa. Haluan nähdä, saako sillä pysyvämpiä tuloksia aikaan vai jääkö vaikutus vain hetkelliseksi.

Lupaan kertoa, jos valkuaisesta on pysyvää apua, mutta kuten sanottu, en usko, että mikään tuote pystyy ihmeisiin. Roikkuvat silmäluomet ovat kuitenkin melko iso juttu enkä usko, että niitä voitella korjataan. Siinä kohtaa kun luomet haittaavat esimerkiksi näköä, on varmasti aika mennä lääkärin pakeille.

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Hitsi kun saiskin pysyvän ratkaisun! Kuulin just, että luomien pitää peittää 2/3 näkökentästä et leikkausta edes harkittais kunnallisella… Aika kauan saa vissiin odotella :/

Avatar

2/3!?🙊 Apua. Kuulostaa melko hurjalta kyllä. Eihän siinä tosiaan näe juuri mitään enää!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä