Joululahjavinkki: Kaneli-inkivääripalasaippua

 

Tein kotiin nyt tähän joulunaikaan sopivaa palasaippuaa, joka sopii hyvin myös joululahjaksi. Tuoksun saippuaa saa kanelista sekä inkiväärin eteerisestä öljystä ja värinä toimii ainoastaan kaneli. Saippuasta tuli kivan punertavaa ja väri sopii jouluun mainiosti!

Saippua on tehty luomusaippuamassasta ja joukkoon lisäsin kaapissa ylimääräisenä ollutta marseillesaippuaraastetta ja paria muutakin ekstra-ainetta. Saippua vaahtoaa ihanan pehmeästi ja kaneli sekä marseillesaippuahiutaleet antavat saippualle kivan rakenteen ja ulkonäön.

 

 

Kaneli-inkivääripalasaippua

150 g luomusaippuamassaa
35 g marseillesaippuaraastetta
10 g mangovoita
5 ml manteliöljyä
2,5 ml glyseriiniä
kanelia
inkiväärin eteeristä öljyä

Marseillesaippuahiutaleet ja mangovoi sulatetaan yhdessä saippuamassan kanssa vesihauteessa joko kattilassa tai metallikannussa.

Kun kovat aineet ovat sulaneet, lisätään joukkoon manteliöljy sekä glyseriini ja sekoitetaan varovasti välttäen kuplien muodostumista.

Osa marseillesaippuahiutaleista jäi sulamatta, mutta mielestäni ne antavat valmiille saippualle aika kivan rakenteen ja ulkonäön, joten ei kannatta huolestua, jos kaikki marseillesaippua ei sula saippuamassan sekaan.

Kattila otetaan pois levyltä tai suljetaan induktioliesi, mutta annetaan saippuamassakattilan tai -kannun olla edelleen vesihauteessa. Näin saippua ei pääse jähmettymään liian nopeasti.

Joukkoon lisätään kanelia niin, että väri miellyttää ja sekaan tiputellaan myöskin oman maun mukaan inkiväärin eteeristä öljyä. Sekoitetaan huolellisesti, mutta varovasti, nostetaan kannu tai kattila pois vesihauteesta ja kuivataan astian pohja. Sitten saippua kaadetaan muotteihin.

Marseillesaippuahiutaleet saavat saippuan jähmettymään todella nopesti, joten kannattaa toimia vikkelästi. Jos massa jämähtää liikaa, voi kattilan tai kannun laittaa takaisin vesihauteeseen ja antaa massan sulaa uudestaan.

Kun saippuat ovat hieman jähmettyneet, laitetaan ne jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Sen jälkeen niiden annetaan kovettua huoneenlämmössä vielä muutama tunti ennen muoteista irrottamista.

Koska tein saippuat kotiin, ei minua haitannut se, että saippuapalojen pohja jäi epätasaiseksi, mutta jos haluaa, voi saippuapalojen pohjat leikata tasaiseksi.

Jos saippuat eivät tule heti käyttöön, kannattaa ne kääriä leivinpaperiin ja laittaa tiiviiseen astiaan odottelemaan käyttöön pääsemistä tai lahjaksi antamista.

 

 

 

Pyrin itse kotona pesemään käteni vain käsiä hoitavilla palasaippuoilla, sillä ne pitävät, varsinkin talvisin, rutikuivat käteni edes siedettävässä kunnossa.

Lisään saippuamassan joukkoon aina ihoa hoitavia aineita, kuten mangovoita, glyseriiniä, kasviöljyjä ja sheavoita. Saippuan pohjana käyttämäni luomusaippuamassa on myös sopinut käsilleni mainiosti!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä