Joululahjavinkki: Tehokas deodoranttipala

 

Joululahjavinkeillä jatketaan ja vuorossa on ohjeet myrkyttömiin, luonnollisiin, mutta kuitenkin tehokkaisiin deodoranttipaloihin! Nämä kyseiset deodoranttipalat tosin tein itselleni, mutta miksei sellaisia voisi joululahjaksikin tehdä? Varsinkin luonnonkosmetiikan ystäville deodoranttipala on varmasti mieluisa lahja.

Olen ollut tällä samaisella ohjeella tehtyyn deodoranttiin tosi tyytyväinen. Tämä on nyt kolmas kerta kun tätä ohjetta sovellan, mutta muutama aine siinä on aina pysynyt samana – ruokasooda, arrowjuurijauhe ja sheavoi. Muut aineet ovat hieman vaihdelleet, mutta tehokkaana deodorantti on silti pysynyt.

 

 

Tehokas deodoranttipala

2 rkl mangovoita
2 rkl sheavoita
1 rkl mehiläisvahaa
1,5 rkl arrowjuurijauhetta
1 rkl ruokasoodaa
25 tippaa eteerisiä öljyjä

Sulata kiinteät aineet (shea, mehiläisvaha ja mangovoi) kulhossa tai pienessä kannussa vesihauteessa. Kun ne ovat täysin sulaneet, laita liesi pois päältä tai ota vesihaudekattila pois liedeltä, mutta älä ota kannua tai kulhoa pois vesihauteesta.

Sekoita joukkoon huolellisesti arrowjuurijauhe sekä ruokasooda ja lisää eteeriset öljyt. Minä käytin tällä kertaa palmarosan, ruusugeraniumin ja teepuun eteerisiä öljyjä yhteensä noin 25 tippaa.

Sekoita hyvin ja kaada deodorantti puhtaisiin, kuiviin, silikonimuotteihin. Anna jäähtyä kunnolla ennen muoteista irroittamista.

 

 

Säilytän deodorantteja puhtaissa astioissa sekä ylä- että alakerran kylpyhuoneissa ja levitän deodoranttia aina puhtaalle iholle. Joidenkin ihoa ruokasooda tuppaa ärsyttämään, mutta minulle se on sopinut mainiosti.

Myös tämä palamuotoinen deodorantti on vaikuttanut melko toimivalta ja helpommalta sekä siistimmältä käyttää kuin voidemainen deodorantti. Se levittyy kainaloihin suhteellisen hyvin ja mahdolliset sattumat saa helposti levitettyä sormin, jos on tarve.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä