Herkullinen välipalavinkki: Paistetut banaaniviipaleet

 

Eilen teimme lasten kanssa oikean herkkuvälipalan! Meillä oli hedelmäkorissa muutama ruskettunut banaani, joita lapset eivät enää halunneet syödä, joten nopean Pinterest -haun jälkeen päädyimme pilkkomaan ja paistamaan ne.

Herkullinen välipalahan siitä valmistui ja oikeastaan se menisi ihan jälkkärinäkin vaikka jätskin kanssa. 

 

 

Paistetut banaaniviipaleet

2 banaania
1 tl sokeria
1 tl kanelia

Sokeri ja kaneli sekoitetaan keskenään ja banaanit pilkotaan viipaleiksi. Meillä lapset pilkkoivat banaanit, joten viipaleet olivat hieman epätasaisen paksuisia, mutta ajattelisin, että ehkä noin 1,5 sentin paksuiset viipaleet olisivat ihanteellisia.

Banaaniviipaleet paistetaan rypsiöljyn kanssa pannulla keskilämmöllä ensin toiselta puolelta ja viipaleiden päälle ripotellaan puolet kaneli-sokeriseoksesta.

Kun viipaleet ovat saanet hieman väriä paistopinnalle, käännetään ne ja ripotellaan loput kaneli-sokeriseoksesta viipaleiden päälle.

Paistetaan vielä hetki ja valmista!

 

 

Itse söin paistetut banaaniviipaleet ihan sellaisenaan, mutta lapset söivät ne maustamattoman jugurtin kanssa ja tykkäsivät kovin. Ensi kerralla ajattelin testata paistamista ilman sokeria, sillä banaani on itsessään jo niin makeaa, että sokeri saattaa olla ihan turha lisä, vaikkei sitä paljoa tähän käytettykään.

Leikkaan ensi kerralla myös paksumpia viipaleita, jotta ne pysyvät paremmin koossa! Toki on aivan ihanaa kun lapset haluavat auttaa ja osallistua eikä se haittaa vaikka pikkukokkien leikkaamat viipaleet eivät kasassa pysyisikään.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä