Kuinka korvata myrkyllinen uudenvuoden tina?

 

Uudenvuoden myrkyllinen tina on helppo korvata täysin luonnollisesti. Tinan sijaan kannattaa valaa uudenvuoden ennustukset täysin biohajoavaa ja luonnollista mehiläisvahaa käyttäen! Me teimme niin jo viime uutena vuotena ja niin teemme tänäkin.

Monissa kaupoissa on myynnissä tinan vieressä mehiläisvahavaihtoehto ja se kannattaa ehdottomasti valita! Mehiläisvaha on helppo sulattaa liedellä vesihauteessa ja siitä saa valettua uudenvuoden ”tinat” ihan yhtä hyvin kuin perinteisestäkin tinasta.

 

 

 

Mehiläisvaha sulatetaan metallikannussa vesihauteessa ja kun se on sulanut, kaadetaan se perinteisen tinan tavoin jääkylmään veteen. Tuloksena on kauniin keltainen valu, josta sitten voi ennustella tulevaa vuotta.

Meillä lapset tykkäävät valaa uutena vuotena ennustukset ja viime vuonna havahduin siihen, että tinahan tosiaan onkin myrkyllistä ja todellista ongelmajätettä. Päädyin sitten kokeilemaan mehiläisvahan valamista ja se toimi hienosti.

Viime vuonna me valoimme mehiläisvahat takan jälkilämmöllä, mutta turvallisempaa on valaa ne vesihauteessa. Mehiläisvaha saattaa syttyä takassa palamaan, jos lämpötila onkin liian kuuma, joten kannattaa käyttää vesihaudetta. Mehiläisvahaa ei saa valaa suoraan levyllä, ettei sen lämpötila nouse liikaa ja sytytä vahaa palamaan.

Aikuisen on toki paras tehdä mehiläisvahan sulattaminen myös vesihauteessa, jotta lapset eivät saa kuumaa vettä päällensä. Sammutuspeite täytyy myös olla kädenulottuvilla kaiken varalta.

 

 

Tein tänään testivalut vesihauteessa ja hyvin toimii! Ensimmäisestä vahasta tuli hieno, pitkänmallinen valu ja toinen valu meni kahteen osaan. Nämä valetut vahat voi käyttää uudenvuoden jälkeen vaikkapa kynttilän valamiseen ja tosiaan mehiläisvaha on täysin biohajoavaa.

Olen tilannut omat vahani Limepopista, mutta tosiaan myös kaupoissa on myytävänä mehilaisvahavaluja. Jos marketeista ei löydy, niin uskoisin, että esimerkiksi Ruohonjuuresta  ainakin löytyy!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä