Mehiläisvahavalut myrkyttömään uudenvuoden ennustamiseen

 

Vinkkasin edellisessä postauksessani kuinka korvataan myrkyllinen uudenvuoden tina luonnollisesti ja biohajoavasti mehiläisvahalla. Tinathan ovat yleensä sellaisia hevosenkengän mallisia ja ajattelin, että mehiläisvahavaluistakin olisi kiva tehdä kauniin näköisiä. Kaivoin kaapista timantti- ja tähtimuotit esiin ja rupesin hommin.

Mehiläisvaha tosiaan korvaa loistavasti uudenvuoden tinan. Sillä saa aikaan kauniin keltaisia uudenvuoden ennustuksia ja vahat on helppo sulattaa vesihauteessa sekä kaataa perinteisen tinan tapaan kylmään veteen. Edellisestä postauksesta löytyy vinkkejä itse valamiseen!

 

 

Uudenvuoden mehiläisvahavalut

5 kpl

50 g mehiläisvahaa
jääpalamuotteja
metallikannu
kattila

Mittaa mehiläisvaha metallikannuun ja sulata kattilassa vesihauteessa. Kuivaa metallikannun pohja ja kaada sula vaha jääpalamuotteihin. Anna jäähtyä.

Kun mehiläisvahavalut ovat jäähtyneet kunnolla, voit irrottaa ne muoteistaan ja laittaa odottelemaan valamista.

 

 

Kuten jo aika moneen kertaan tässä olen todennut, mehiläisvahavalu korvaa hienosti myrkyllisen uudenvuoden tinan. Se on helppo valaa ja mikä parasta, mehiläisvaha on myrkytöntä, luonnollista ja täysin biohajoavaa.

Mehiläisvahavalu valetaan liedellä vesihauteessa ja kaadetaan perinteisen tinan tapaan kylmään veteen. Sitä ei saa valaa suoraan liedellä, ettei se syty palamaan vaan aina vesihauteessa! Täältä löydät edellisen postaukseni, josta löytyy enemmän vinkkejä itse valamisen.

 

 

Jos kotoa ei löydy mehiläisvahaa valettavaksi, marketeista löytyy tinan korvikkeeksi valmiita mehiläisvahavaluja. Ne ovat ehdottomasti parempi valinta kuin se perinteinen, myrkyllinen, tinakenkä. Jos marketeista on mehiläisvahavalut loppu, ainakin Ruohonjuuressa niitä luulisi olevan!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä