Rakkaudesta joogaan ja omaan kehoon

 

Kirjoitin eilen, että rakastan hyvää ruokaa ja joogaa. Jooga on antanut minulle todella paljon niin henkisesti kuin fyysisestikin. Se on pitänyt huolta kroppani kunnosta ja myös siitä, että muistan olla lempeä itseäni kohtaan. Yksi omista lempilainauksista onkin:

”When in doubt, do yoga”.

Ja niin tein taas tänään illalla lasten mentyä nukkumaan. Päässä kiehui erinäiset asiat ja mieli teki syödä levyllinen suklaata. Miehelle tilitin tuntemuksiani ja pihisin raivosta. Älkää käsittäkö väärin, en ollut raivona miehelle vaan ihan jollekin muulle. Levitin joogamaton keittiön lattialle ja valitsin kunnon tehotreenin.

Treenin jälkeen olin rauhoittunut ja turhautuminen, raivo sekä ärsyyntyminen olivat kaikki tiessään. Pystyin antamaan minua ärsyttävän asian olla ja katsoin itseäni (kameran) peilistä. Makasin joogamatolla ja kasvoillani oli tyytyväinen hehku. Olin tehnyt kaikkeni muuttaakseni asiat, jotka voin ja hyväksynyt asiat, joihin en voi vaikuttaa (tämän minua ärsyttävän asian kanssa).

 

 

Tehokasta treeniä mielelle ja kropalle

Jooga on äärimmäisen tehokas laji. Se ei todellakaan ole ”vain pelkkää venyttelyä” vaan käy ihan hikiliikunnasta. Joogalla saa kiinteytettyä kropan ihan huomaamattaan ja hyvä olo, jonka jooga antaa, on ihan omaa luokkaansa. Sitä ei voi verrata oikein mihinkään muihin lajeihin, joita olen kokeillut.

En yhtään ihmettele, että jooga on noussut niin suureen suosioon kuin se tällä hetkellä on! Joogaakin löytyy niin montaa eri tyyliä, joista osa on kevyempää ja osa sitten rankempaa. Itse valitsen aina ne vaativammat harjoitukset, sillä tykkään siitä, että jooga haastaa minut kunnolla. Tykkään, että joogan jälkeen tunnen treenanneeni.

Tykkään myös siitä, että voin joogata ihan missä vaan.

Voin joogata kotona, terassilla, hotellihuoneessa tai esimerkiksi mökillä. Ei tarvitse lähteä minnekään ja toisaalta, ei ole tekosyitä, miksei voisi treenata. Itse treenaan yleensä iltaisin kun lapset nukahtavat. Muulloin ei treenaamiselle oikein löydy aikaa ja haluan keskittyä harjoitukseeni rauhassa.

 

 

Armollisuutta itseäni ja kehoani kehoani kohtaan

Monesti tekisi kyllä mieli jäättää treeni väliin ja painua suihkuun, mutta pidän ajatukseni siinä treenin jälkeisessä hyvässä olossa. Kummasti se motivoi levittämään maton vaikkapa keittiön lattialle ja tekemään treenin. Ikinä en ole harjoituksen jälkeen katunut sitä, että tuli treenattua.

Itse en enää kaipaa sitä tavoitteellista, veren maku suussa treenaamista ja olen äärimmäisen onnellinen, että silloin neljä vuotta sitten joogan löysin. Jooga on opettanut minulle paljon armollisuutta itseäni ja kehoani kohtaan. On ollut upeaa nähdä, että myös lempeällä harjoittelulla saa tuloksia aikaan ja kehittyy huimaa vauhtia.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä