Suklaakakkupäivän kunniaksi: Suussa sulava suklaakakku

 

Bongasin Me Naisten Facebook-sivulta, että tänäänhän vietetään suklaakakkupäivää. Sen kunniaksi ajattelin uudelleenjakaa herkullisen suklaakakkureseptini syksyltä. Kakku todellakin sulaa suussa ja vie kielen mennessään! Kannattaa ottaa resepti talteen ja kokeilla.

Meillä tämä kyseinen suklaakakku on se kakku, jota tehdään silloin kun halutaan takuuvarmasti hyvää suklaakakkua. Välillä toki on kiva kokeilla jotain uutta ja erilaista, mutta tämä kakku ei petä koskaan ja lautanen on tyhjä hetkessä.

 

 

Fazerin suklaakakku Kumpulan tapaan

alkuperainen ohje täällä

Pohja
kookoshiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 dl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa

Täyte ja kuorrute
2 dl kuohukermaa
300 g Fazerin Sininen -maitosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Koristelu
100 g Fazerin Sininen -maitosuklaata

 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele vuoka rasvalla ja leivitä se kookoshiutaleilla, mikäli ne ovat mieleesi. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa ja lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunissa 40-50 minuuttia.

Jäähdytä kakku hyvin ja valmista täyte. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi, paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto sekä tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi ja lisää joukkoon sula suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi kermavaahto.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja levitä puolet suklaatäytteestä kakun väliin sekä loput kakun pinnalle. Koristele kakun pinta rouhitulla suklaalla ja kakku on valmis viemään kielen mennessään!

 

 

En itse ole varsinaisesti kakkuihmisiä, mutta suklaakakku on ihan eri asia. Se toimii kyllä aikalailla aina ja todellakin ansaitsee oman päivänsä!

 

-R

 

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

No niin munkin! 😍😋

Avatar

Heissan, enpä ole koskaan suklaakakkupäivästä kuullutkaan, MUTTA eilen juurikin rupesi suklaakakkuhammasta kolottamaan ja tein vanhan luottoreseptin mukaan suklaakakun. Lisäyksenä kaakao (tummaan sellaiseen)- jauheella varustettuun kakkuun sulatin noin 150 grammaa tummaa suklaata, ja oli muuten hyvää. Taitaa tulla siis perinne tuosta uudesta löydöstä. Suklaakakku maistuu aina, kiitos muistutuksesta!

Avatar

En ollut minäkään ennen kuullut suklaakakkupäivästä! 😊 Ja totta, suklaakakku maistuu aina.

Avatar

Monelleko tästä kakusta mahtaa riittää? Jos väkeä on enemmän niin riittääköhän, että tuplaa kaikki aineet🤔

Avatar

Alkuperäisen ohjeen mukaan tästä tulee 10-12 annosta. 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä