Banaanipannari: Talviloman herkkuaamiainen

 

Meillä lomaillaan koulusta sekä kerhosta ensi viikko ja mikäs on mukavampaa kuin lomaviikolla syödä herkullista aamupalaa ihan kaikessa rauhassa? Banaanipannari sopii erinomaisesti juuri tälläisiin, kiireettömiin, aamuihin ja toimii myös välipalallakin.

Ensimmäisen pannarin onnistuin polttamaan pinnasta kun paistoin sitä 225 asteessa ilman kiertoilmaa, mutta poistin tummat kohdat pannarin pinnasta ja se maistui onneksi. Toisella kerralla paistoin sitten pannaria matalammassa lämpötilassa hieman kauemmin ja lopputulos oli hyvä.

Paistolämpötila sekä -aika ovat siis riippuvaisia uunista ja meillä kun uunin kiertoilmatoiminto hajosi, ovat paistamisajat välillä vähän hakemista.

 

 

Banaanipannukakku

uunipellillinen

3 kananmunaa
1 l kaurajuomaa
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruususuolaa
1 dl rypsiöljyä
2 banaania (mitä tummempi, sen parempi)
(2 rkl agavesiirappia)

Riko kananmunat astiaan ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon kaurajuoma ja vatkaa sekaan myös kuivat aineet sekä rypsiöljy. Lisää myös makeutus, jos haluat sellaista käyttää. Minä luotin vain banaanien makeuteen ja jätin agavesiirapin kokonaan pois.

Soseuta banaanit esimerkiksi sauvasekoittimella ja sekoita ne taikinaan. Minun käyttämäni banaanit olivat melko isoja, joten jos käytössä on pieniä banaaneja, laittaisin niitä ehkä kolme. Banaanit saavat olla tummia, sillä silloin ne ovat makeampia kuin vaaleina.

Anna taikinan turvota puolisen tuntia ja lämmitä uuni sillä aikaa 200 asteeseen.

Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista puolisen tuntia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Pannukakku jää sisältä melko löysäksi, joten kannattaa antaa sen vetäytyä aikansa ennen leikkaamista ja tarjoilua.

 

 

Söin lasten kanssa banaanipannaria aamupalaksi turkkilaisen jugurtin ja hunajan kanssa. Välipalaksi söin sitä ihan sellaisenaan ja se oli niinkin ihanan mehevää varmasti juuri banaanien ansiosta. Lapset tykkäsivät pannarista myös maapähkinävoin ja mansikkahillon kanssa, mutta itse en hillosta kovin välitä, sillä se on makuuni liian makeaa.

Mielestäni banaanipannari ei jäänyt kaipaamaan makeutusta varsinkaan päällisten kanssa herkuteltuna, mutta myös ihan sellaisenaan pannari oli riittävän makeaa. Pannukakku maistuisi myös varmasti esimerkiksi marjojen kanssa ja turkkilainen jugurtti sopii mielestäni pannarin kanssa todella hyvin.

 

 

Meillä tosiaan vietetään ensi viikko talvilomaa ja ilmeisesti mieskin pystyy lomailemaan suurimman osan viikosta. Melko ihanaa ja todella harvinaista herkkua! Täytyy muistaa nauttia ja viettää aikaa yhdessä akkuja lataillen.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä