Kummalliset kauneudenhoitorituaalini: Vartalon mikroneulaus ja luonnonkosmetiikka

 

Kirjoittelin käyttäväni mikroneulausta luonnonkosmetiikan kaverina kasvoillani ja että teen sitä myös vartaloni iholle. Lupasin esitellä omat vartalon ihon mikroneulausrutiinini ja lempituotteeni, joten täältä pesee!

Kuten myös kasvojen iholle, vartalonkin iholle suosin luonnonkosmetiikkaa. Vartalon mikroneulain minulla on ollut käytössä hieman vähemmän aikaa kuin kasvojen rolleri, mutta useamman vuoden olen kuitenkin mikroneulausta vartalonkin iholla käyttänyt

 

 

Miksi mikroneulaus?

Mikroneulaus on erinomainen tapa stimuloida ihon kollageenituotantoa sekä kiinteyttää ja tasoitta ihoa. Mikroneulaus tasoittaa arpia, venytysjuovia, selluliittiä sekä ihon koostumusta. Itselläni on käytössä Swiss Clinicin Skin Roller Boby -mikroneulausrulla, mutta esimerkiksi Puhdas+ tekee rollereita myös.

Mikroneulauksessa siis iholle rullataan tuhansia pieniä reikiä, joiden avulla iholle levitettävät tehoaineet imeytyvät paremmin. Skin Roller – Body -mikroneulausrullassa on 1 200 hopeapäällystettyä mikroneulaa, jotka on valmistettu japanilaisesta kirurginteräksestä. Neulojen pituus ja etäisyys toisistaan on optimoitu kehon iholle sopiviksi.

Kun rolleria rullataan iholla, aiheutuu siihen mikrovaurio, joka käynnistää ihon luonnollisen paranemisreaktion. Tämän tuloksena ihon kollageenin, elastiinin ja uusien ihosolujen tuotanto stimuloituu.

 

 

Hyvä vai paha mikroneulaus?

Kuten kasvojen mikroneulauspostauksessa totesin, mikroneulaus herättää paljon tunteita puolesta ja vastaan. Itse en ole kokenut sitä haitalliseksi tai vahingolliseksi iholleni, mutta kannattaa kuitenkin aina jutella asiasta osaavan kosmetologin kanssa, jotta tietää sopiiko mikroneulaus omalle iholle vai ei.

Mikroneulaus ei Swiss Clinicin sivujen mukaan sovellu raskaana oleville tai niille, jotka imettävät. Neulaus ei sivujen mukaan sovi myöskään iholle, jolla on jokin ihotauti, taipumusta arven liikakasvuun tai iholle, jolla on avohaavoja.

 

 

Luonnonkosmetiikka ja vartalon ihon mikroneulaus

*) ihoöljy saatu

Käytän mikroneulauksen jälkeen vartalon iholle Weledan Birch Cellulite Oilia*, joka tukee ihon luonnollista tasapainoa varsinkin, jos iholla on taipuvaisuutta selluliittiin.

Birch Cellulite Oilin* sisältämä kasviperäisten vaikuttavien aineiden yhdistelmä ehkäisee selluliittia ja parantaa ihon tasaisuutta, jos sitä käytetään säännöllisesti. Koivunlehtien, rosmariinin ja rautamyrtin uutteet tukevat tehokkaasti ihon nestekiertoa ja edistävät ihon joustavuutta sekä tasaisuutta ja auttavat pääsemään selluliitistä eroon.

Aprikoosinkiviöljy, jojobaöljy sekä vehnänalkioöljy kiihdyttävät ihon luonnollista uusiutumista ja eteeriset öljyt tukevat tätä vaikutusta. Weledan Birch Cellulite Oililla* on saatu tutkimuksissa mahtavia tuloksia aikaan kun öljyä on käytetty säännöllisesti. 

Kliinisen arvioinnin perusteella luokiteltu selluliitin määrä laski huimasti sekä reisien ympärysmitasta lähti myös useita senttejä. Weledan sivuilta voi lukea lisää!

 

 

Näin minä hoidan vartaloni ihoa mikroneulauksella

*) ihoöljy saatu

Mikroneulaan vartaloni ihoa kuureittain eli neulaan viitenä päivänä peräkkäin ja sitten pidän taas viiden päivän tauon. Alkuun kannattaa ottaa melko rauhallisesti ja testata neulausta hellävaraisin ottein.

Käsittelen suihkun jälkeen vartalon alueet, jotka mielestäni käsittelyä kaipaavat. Pesen itseni normaalisti ja kuivaan ihoni puhtaaseen pyyhkeeseen ennen mikroneulauksen aloittamista.

Teen mikroneulauksen aina puhtaalle iholle, puhtain käsin ja puhtaalla rollerilla! Rullaan ihoa edestakaisin pysty-, vaaka- ja vinosuunnissa neljä kertaa. Mikroneulauksen jälkeen pesen kädet saippualla ja kuivaan ne puhtaaseen pyyhkeeseen. Sitten levitän iholleni ihoöljyn* ja hieron sen iholle oikein huolellisesti.

Mikroneulain täytyy olla aina desinfioitu sekä ennen käyttöä että sen jälkeen. Uskon myös, että iholle turvallisin vaihtoehto olisi käyttää kertakäyttöhansikkaita ihoöljyn* levityksessä, mutta minä olen vain pessyt käteni huolellisesti ja kuivannut ne puhtaaseen pyyhkeeseen.

Kun öljy* on imeytynyt ihoon, puen ylleni puhtaat vaatteet, jotta vältän ylimääräisten pöpöjen pääsyn iholle. Iho kuitenkin on rikki mikroneulauksen jälkeen enkä halua, että se pääsee tulehtumaan. Mikroneulattujen ihoalueiden koskettelua on tästä syystä hyvä välttää parin tunnin ajan.

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Moikka! Mun mielestä tässä mun rollerissa on 0,5 mm pitkät neulat. Siitä on kyllä jo tosi kauan kun olen tämän ostanut, mutta muistelisin, että ovat sen pituiset. Olen kyllä myös miettinyt, että voisivatkohan olla jopa vähän pidemmätkin? Ihanaa viikonloppua! 🙂

Avatar

Miten pitkillä neuloilla rollaat vartalon ihoa? Itsekin teen tätä säännöllisesti 🙂

Avatar

Onko tuo öljy turvallista käyttää heti neulauksen jälkeen?
Rullailet siis useana peräkkäisenä päivänä, onko iho arka toistuvan käsittelyn jälkeen?

Avatar

Itse olen uskaltanut käyttää öljyä eikä ole ongelmia ilmennyt, mutta se on toki vain oma kokemukseni asiasta! Itse vierastan ajatusta siitä, että levittelisin iholle synteettisiä aineita ja kemikaaleja, joten siitä syystä käytän mielummin luonnonkosmetiikkaa.

Teen tosiaan neulauksen kuureina eli viisi päivää rullausta ja saman verran sitten taukoa. Öljyä olen käyttänyt toki sitten myös neulauksian välillä. Minulla ei ole ollut arkuutta iholla vaikka peräkkäisinä päivinä olenkin neulaillut. Tämä kuureittain neulaaminen on itseasiassa ihan neulaimen valmistajan suositus. Toki neulaaminen tuntuu pistelynä iholla, mutta ei mitenkään kovasti ja minulla ainakin tuntemuksen loppuvat nopeasti. Valmistaja kyllä varoittaa, että punoitusta saattaa esiintyä aina neulauksen jälkeen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä