Tämä terveellinen suklaalevite vie kielen mennessään ja teet sen käden käänteessä

 

Inspiroiduin upean Rakkaudella, Karita -blogin ohjeesta kokeilemaan terveellistä hasselpähkinä-suklaalevitettä. Tein reseptistä omanlaiseni ja lopputulos on herkullinen! Jos olet hulluna Nutellaan, kokeile ihmeessä tätä. Ja vaikka et olisikaan, kokeile silti! Levite on helppo sekä nopea tehdä ja se on miljoona kertaa parempi ja terveellisempi vaihtoehto Nutellalle.

Me leivoimme suklaalevitteen kaveriksi vielä banaanileivän, josta tulikin banaanikakku ja perjantain herkkuhetki oli valmis! Suklaalevitettä kannattaa tehdä melko pieni annos kerrallaan, sillä säilyvyys kylmässä ei ole kovin montaa päivää. Käytin reseptissä kaurajuomaa eikä se tosiaan säily kauaa.

Mietin, että jos käyttäisi kaurajuoman sijasta pelkästään sulaa kookosöljyä, olisi säilyvyys parempi, mutta en osaa sanoa olisiko koostumus ja maku yhtä hyvä kuin kaurajuoman kanssa. Kannattaa ehkä testata sekin!

 

 

Kielen mukanaan vievä suklaalevite

alkuperäinen ohje täällä

1,5 dl kuorettomia hasselpähkinöitä
2 rkl raakakaakaojauhetta
0,5 dl agavesiirappia tai hunajaa
1 rkl sulaa kookosöljyä
0,5 tl vaniljauutetta
pieni ripaus ruususuolaa
kaurajuomaa

 

Paahda hasselpähkinöitä 200 asteessa kymmenisen minuuttia ja anna niiden jäähtyä. Itse käytin kuorellisia pähkinöitä ja kuorin ne paahtamisen jälkeen kun tuntui, että kuoret lähtivät niin helposti irti. Minulla oli hommassa mukana kolme näppäräsormista apuria ja homma oli hoidettu hetkessä!

Sulata kookosöljy, laita pähkinät blenderiin ja hurauttele niistä pähkinätahnaa. Muista noudattaa blenderin ohjeita ja pitää tarvittavia taukoja, ettei blenderi ylikuumene. Pähkinöistä todellakin tulee ihanan öljyinen tahna kunhan vain annat niille kunnolla aikaa blenderissä. Kun näet, että tahna on valmista, lorauta joukkoon loraus kaurajuomaa sekä kookosöljy.

Minun blenderi ei toimi, jos tahna on liian tahmaista, joten siitä syystä lisään kaurajuomaa ja öljyä jo tässä vaiheessa. Kuten kirjoittelin, voisi myös kokeilla lisätä joukkoon reippaasti kookosöljyä ja jättää kaurajuoman pois. Näin valmis levite säilyisi pidempään ja voisi tehdä isomman satsin kerralla.

Lisää joukkoon agavesiirappi ja vaniljauute sekä kaakaojauhe ja suola. Tarvittaessa vielä lisää kaurajuomaa tai öljyä. Jos käytät hunajaa, kannattaa ehkä laittaa sitä hieman vähemmän kuin siirappia. Kun koostumus ja maku ovat kohdillaan, on levite valmista purkitettavaksi ja herkuteltavaksi.

 

 

Meillä levitettä on syöty tosiaan sen banaanikakuksi muodostuneen banaanileivän kanssa sekä sitten ihan paahtoleivänkin päällä. Mansikoiden kanssa levite on myös aivan ihanaa, joten vain mielikuvitus on rajana!

Minun ja lasten mielestä itsetehty levite peittoaa Nutellan mennen tullen ja on aika ihanaa, että lapsetkin ovat innoissaan mukana näissä jutuissa. Yhdessä on mukava tehdä kaikkea kivaa ja herkullista!

 

 

Ihanaa ja herkullista viikonloppua jokaiselle! Muistakaa levätä ja pitää huolta itsestänne.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä