Banaanileipä, josta tulikin banaanikakku

 

Kokeilin lasten kanssa perjantain herkkuhimoon tehdä banaanileipää hieman eri reseptillä kuin viimeksi. Kun leipä oli nostettu uunista ulos, tulimme siihen tulokseen, että kyseessä on nyt kyllä ennemmin banaanikakku kuin -leipä. Niin kuohkeaa ja maukasta se oli eikä lainkaan niin raskasta ja kosteaa kuin banaanileipä yleensä on.

Itse en oikein tiedä, kumpi banaanileivistä on parempaa. Eikä onneksi tarvitsekaan tietää! Reseptiä vuorottelemalla vaikka saa mukavaa vaihtelua aikaiseksi.

 

 

Banaanikakuksi muuttunut banaanileipä

2 isoa banaania
2 kananmunaa
1 dl piimää
0.5 dl sulatettua kookosöljyä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl intiaanisokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
0,5 tl ruususuolaa

Sulata kookosöljy. Pilko banaanit ja laita ne blenderiin. Lisää joukkoon kananmunat, piimä sekä kookosöljy ja hurauta tasaiseksi.

Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaurahiutaleet, intiaanisokeri, ruokasooda, kaneli sekä suola ja sekoita ne. Lisää joukkoon seos blenderistä ja sekoita taikina huolellisesti.

Kaada taikina leipävuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes banaanikakku on saanut kauniin värin. Itse pyrin käyttämään leivinpaperia mahdollisimman vähän ja mielummin olisin paistanut kakun voidellussa vuoassa, mutta en vielä ole saanut aikaiseksi ostaa uutta vuokaa.

Huomasin viimeksi banaanileipää tehdessäni, että vuoan pinnoite on rikki, joten en halua paistaa mitään siinä suoraan. Pohdin, että silikonivuoka voisi olla toimiva, mutta tosiaan ei ole vielä tullut sopivaa vastaan.
 

 

 

Lapset tykkäävät syödä banaanikakkua itsetehdyn suklaalevitteen tai mansikkahillon kanssa. Minulle se maistuu ihan sellaisenaan, sillä mielestäni kakku on sen verran makeaa, ettei se kaipaa päälleen enää mitään.

Itsetehty suklaalevite on muuten varsinaista herkkua ja se on helppo hurauttaa itse kotona. Täältä voit lukea ohjeet siihen ja tosiaan meidän lapset olivat ehdottomasti sitä mieltä, että itsetehty suklaalevite on jopa parempaa kuin Nutella!

Jos meidän aiemmin käyttämämme banaanileipäresepti kiinnostaa, niin löydät sen täältä.

 

 

Leppoisaa ja rauhallista sunnuntaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä