Kun on aika päästää irti ja jatkaa eteenpäin

 

Välillä elämässä tulee vastoinkäymisiä. Tulee eteen kurjia juttuja, pettymystä, surua ja hieman ehkä menetystäkin. Sattuu valtavan paljon syvälle sisimpään eikä siihen kipuun auta kuin aika. Tulee aika päästää irti ja jatkaa eteenpäin.

Kaikki ei mene niin kuin suunnittelee ja tulee eteen isoja pettymyksiä. Se kuuluu elämään ja se tekee meistä vahvempia. Se, kuinka vastoinkäymiset ja pettymykset käsittelemme, määrittelee, kuinka jatkamme eteenpäin. Eteenpäinhän on jatkettava vaikka kuinka sattuisi.

Itselleen täytyy olla armollinen ja täytyy muistaa antaa itselleen aikaa parannella haavoja. Tulla taas ehjäksi. Ajan kanssa kaikki helpottaa ja tulee vielä ilta, jolloin ei enää itketä. Eikä siinä ole mitään väärää, että itkettää. Itkun sanotaan puhdistavan ja parantavan, mutta ajan kanssa sekin loppuu eikä enää ahdista.

 

 

Yleensähän elämässä kaikki sattuu yhtäaikaa. On vastoinkäymisiä, sairastelua, kiukkua, uhmaa ja puolisolla ihan liikaa töitä. Helpompaahan kaikki olisi, jos vain saisi rauhassa nuolla haavojaan, parannella ja kerätä voimia. Mutta kuka sanoi, että elämän pitäisi olla helppoa? Välillä vaaditaan niitä vaikeuksia, jotta osaa arvostaa sitä kun kaikki sitten taas on helpompaa.

Välillä ei auta kuin antautua ja hyväksyä asiat, joita ei voi muuttaa. Täytyy päästää irti ja jatkaa eteenpäin entistä vahvempana. On turha jossitella ja miettiä mitä olisi voinut olla, sillä se vain lisää tuskaa eikä se hyödytä mitään. 

Ikävät kokemukset ja vastoinkäymiset muokkaavat meitä ihmisinä eivätkä ne koskaan unohdu tai mene koskaan pois. Ne jättävät meihin pysyvät jäljet ja matkustavat mukanamme loppuelämämme. Ja niin niiden on tarkoituskin. Ne opettavat meitä arvostamaan kaikkea sitä mikä meillä on hyvin.

 

 

Minä olen onnellinen, sillä minulla on perhe ja läheiseni kasassa. Olen onnellinen, että olen terve. Olen onnellinen, että minun rakkaimpani ja läheiseni ovat terveitä. Meillä on kuitenkin asiat hyvin ja vaikka välillä sattuu niin kyllä se helpottaa. Aika parantaa haavat, mutta arvet meille silti jää kantaaksemme.

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Kiitos ihanasta kommentistasi ja siitä, että luet! 🙂 Todellakin, tämä on juuri sitä, mitä joogassa harjoitellaan. Irti päästämistä ja niiden asioiden hyväksymistä, joita ei voi muuttaa. Ja toisaalta itsensä rakastamista ja hyväksymistä kaikesta huolimatta.

Tykkään tuosta ajatuksestasi, että ehkä palikat nyt putoilevat paikoilleen ja sen takia tapahtuu järisyttäviä juttuja. Mutta sitten kuitenkin pohja on valmiina sille muutokselle, jota toivomme. Kiitos!!

Avatar

Voimia sinulle tässä kohtaa ❤️. Joskus on myös niin, että ensin on kai universumin annettava asetella ”palikoita” uusille (sopiville) kohilleen, ennen kuin meidän itse toivomamme muutoksen suunta voi toteutua. Ja samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, joogapostauksesi(kin) ovat tosi kivoja. Ja joogaahan se on tavallaan tämäkin, josta kirjoitat; sitä irtipäästämisen taitoa parhaimmillaan (tietämättä siis tarkemmin, mitä elämässäsi tällä hetkellä meneillään). Blogiasi täälläkin luetaan, harvemmin vaan kommentoidaan.

Avatar

Kiitos tästä kirjoituksesta. Osui niin minun tämän hetkiseen olotilaan. Sinulla on tosi kiva ja inspiroiva blogi. Vierailen tosi usein mutta harvemmin kommentoin. Jooga ohjeet olivat tosi kivoja, teen niitä päivittäin 🙂

Avatar

Kiitos kun kommentoit ja kiitos kun luet! Kovasti myös tsemppiä sinun tämänhetkiseen olotilaasi. Kyllä se helpottaa.

Minulla on tässä työn alla muutama uusi joogaohjepostaus, joten on kiva kuulla, että ne ovat olleet mieleisiä. 🙂 Mukavaa päivää sinulle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä