Ripsienpidennys – Kyllä vai ei?

 

Ensinnäkin, onko se ammattikielellä oikein kirjoitettuna ripsienpidennys, ripsien pidennys vai ripsipidennys? 

Kyllästyin tappelemaan alaspäintaipuvien ripsieni kanssa aikalailla kahdeksan vuotta sitten ja varasin ajan ripsienpidennykseen. Siitä asti olen melkeinpä jatkuvasti pidennyksiä käyttänyt ja ripsiäni huollattanut. Muutaman tauon olen pitänyt, mutta aina vain takaisin pidennyksiin palannut. Todella ristiriitaista minulta, luonnonkosmetiikan puolestapuhujalta!

Niin kävi taas. Olin jo ehkäpä puolisen vuotta ilman ripsienpidennyksiä, jolloin yritin etsiä ongelmaripsilleni sopivaa ripsiväriä luonnonkosmetiikan saralta, mutta ei sellaista löytynyt. Mikään kokeilemistani luonnonkosmetiikan ripsareista ei toiminut ripsilläni. Joka kerta ripsien taivutuksen ja ripsarin levityksen jälkeen ripset roikkuivat taas alaspäin taipuneina.

Synteettisen kosmetiikan saraltakaan ei sopivia ripsareita ole löytynyt kuin yksi. Lumenen vedenkestävä ripsari (se sininen hylsy) oli ainoa, joka piti ripset taivutettuina. Mutta rasvaisuuteen taipuvalla ihollani ei edes vedenkestävä ripsari ripsissä pysynyt. Se levisi muutamassa tunnissa niin ylä- kuin alaluomillekin ja ripsien päät kääntyivät alaspäin.

Haluan kuitenkin, että ripseni näyttävät niin luonnollisilta kuin nyt ripsienpidennysten kanssa voi näyttää. En halua, että kilometrin päähän näkyy, että ripseni ovat pidennetyt vaan haluan vain viimeistellyn lopputuloksen helposti. Toimivan ripsivärin kanssa se olisikin helppoa ja olen hieman kateellinen niille, joiden ripsille ripsarit toimivat.

 

 

Eniten tykkään kuitenkin ripsienpidennysten kanssa siitä, että meikkituotteita ja -tarvikkeita kuluu vähemmän. En tarvitse ripsentaivuttimia enkä ripsiväriä. Arkimeikkiin tarvitsen vain meikkipohjaa varten meikkivoiteen sekä peitevoiteen, aurinkopuuterin ja poskipunan. Meikkiin kuluu aamulla aikaa ehkä kaksi minuuttia kun ilman pidennyksiä ripsien kanssa saa nyhrätä vartin.

Nämä nyt toki ovat ihan hölmöjä ongelmia, mutta poden huonoa omaatuntoa siitä, että minulla on pidennykset ripsissäni. Tiedostan sen, että liima sisältää hurjan paljon myrkkyjä (osa jopa lyijyä!) ja lisää kemikaalikuormaani ihan valtavasti. Ripsienpidennysten ylläpitoon kuluu myös sievo summa rahaa, joten halvemmallakin pääsisi ripsarin kanssa.

Itse en ole koskaan oireillut pidennyksistä tai liimasta mitenkään. Silmäni eivät ole koskaan edes esimerkiksi punoittaneet laiton tai huollon jälkeen, mutta eihän se poista sitä faktaa, että myrkyllistä se liima on ja joskus saatan sen kemikaaleille herkistyä vaikkei liima ihoon osukaan.

Lisäksi pidennykset rasittavat omia ripsiä tosi paljon ja pidennysten poiston jälkeen omat ripset ovat todella huonossa kunnossa vaikka kuinka muuta väitettäisi! Oman kokemuksen mukaan ainakin pidennykset vaikuttavat omien ripsien kuntoon ja ottaa aikansa ennen kuin ripset palaavat ennalleen.

Eli kyllä taas laittaa miettimään, että pitäisiköhän sitten kuitenkin vain pitäytyä siinä ripsarissa?

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Ymmärrän täysin, että huollossa käynti voi ahdistaa ja tosiaan, onhan kahden viikon huoltoväli tosi lyhyt! Oon myös miettinyt, että toimisikohan magneettiripset kuinka. Ja oppisikohan ne laittamaan paikoilleen nopeasti. Se voisi olla myös aika varteenotettava ratkaisu!

Avatar

Itselläni oli ripsienpidennykset (volyyminä) varmaan noin 5 vuotta.

Olihan ne helpot ja näyttävät, mutta. Itsellä ne pysyivät hyvinä vajaa 2 viikkoa, sen jälkeen olivat jo kovin harvat.

Eli huollossa olisi pitänyt käydä 2 viikon välein – siihen kuluu pari tuntia ja tietysti paljon rahaa. Kyllästyin totaalisesti siihen. Ja sitten se pointti, että olen introvertti – ahdisti se huollossa oleminen. 😀

Joten luovuin ripsistä. Olihan se aluksi outoa, kun tuntui omat ripset olevan vain tyngät, mutta äkkiä siihen tottui. Nykyään laitan irtoripset silloin, kun siltä tuntuu. 

Avatar

Hei! Täältä blogiseuraajan näkövinkkelistä sinulla on kauniit ja ihanan aukinaiset silmät – päätitpä jatkossa niin tai näin😊. Itselläni on (onnekseni, tiedän sen) kohtuullisen pitkät ja tuuheat ripset, joten riparilla pärjää hyvin, vaikka olen miettinytkin sopivaa kohtaa elämässä kokeilla itsepidennyksiä (esim. töissä ollessani se ei oikein käy). Nykyään olen kotosalla lasten kanssa, joten monesti tuota itsekin miettinyt. Minulla myös oltava aina vedenkestävä ripsaria, sen verran helposti silmäni vuotavat (esim. tuulessa, pölystä jne.). Ripsiväreissä käytettäviin aineisiin silmäni eivät ole koskaan reagoineet, mutta tiettyihin luomiväreihin kyllä. Kosmetologiystäväni suositteli minulle, jos jotain aion, niin kannattaisi kuulemma ns. ripsipermanenttia, sillä pituutta ja tuuheutta löytyy. Oletko itse kokeillut?

Avatar

Kiitos! 🙂 Ihana kun kirjoitit!

Olen kokeillut ripsipermanenttia, mutta minun ripsilleni se ei sopinut. Aluksi lopputulos oli ihana, mutta sitten kun ripset tulivat elinkaarensa päähän ja niitä alkoi irrota, tilalle kasvoi niitä alaspäintaipuvia ripsiä. Sitten ei enää ollutkaan kovin hyvä. Osa ripsistä siis oli nätisti taipunut ja uudet, kasvaneet, ripset sojottivat alaspäin. Sitä ei oikein saanut korjattua taivuttamallakaan! Mutta olen kyllä ihan varma, että jos ripset eivät ole tälläiset niin kuin minulla, niin permanentti toimii kyllä. Minun ripseni ovat siis ihan oikeasti alaspäintaipuvat, eivät edes suorat! Kokeile ihmeessä. 🙂

Mukavaa loppuviikkoa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä