Itsetehty deodorantti: Laventelinen deodoranttipala syntyy näin

 

Kuten monesti olen kirjoitellut, suosin luonnonkosmetiikkatuotteita ja teen osan käyttämästäni kosmetiikasta itse. Yksi näistä kotikosmetiikkatuotteistani on deodorantti ja sitä olen jo ainakin vuoden verran, ehkä enemmänkin, tehnyt itse. Mies minun deodoranteilleni aina naureskelee, mutta minulla tämä ohje toimii ihan oikeasti!

En ole mitenkään kova hikoilemaan ja itsetehty deodorantti on riittänyt minulle vallan mainiosti. En ole vielä ainakaan myöskään herkistynyt soodalle, jota deossani käytän, mutta tiedän, että moni ei pysty käyttämään luonnonkosmetiikan deodorantteja, joissa soodaa on.

Deodorantti on helppo tehdä joko palamallisena tai sitten voidemaisena. Olen pari viimeisintä deoa tehnyt palamallisena sillä se on minusta miellyttävämpi käyttää. Ei voidekaan huono ole, mutta ehkä hieman sottaisempi. Deodoranttipalaa täytyy muistaa käyttää aina puhtailla käsillä puhtaalle iholle, jotta palassa ei ala kasvamaan ei-toivottuja pöpöjä.

 

 

Laventelinen deodoranttipala

2 palaa

4 rkl sheavoita
1 rkl mehiläisvahaa
0,5 rkl kookosöljyä
1,5 rkl arrowjuurijauhetta
1,5 rkl ruokasoodaa
30 tippaa eteerisiä öljyjä

Sulata kiinteät aineet (shea, mehiläisvaha ja kookosöljy) kulhossa tai pienessä kannussa vesihauteessa. Kun ne ovat täysin sulaneet, sulje induktioliesi tai ota vesihaudekattila pois liedeltä, mutta älä ota kannua tai kulhoa vielä pois vesihauteesta.

Sekoita joukkoon huolellisesti arrowjuurijauhe sekä ruokasooda ja lisää eteeriset öljyt. Minä käytin tässä deodoranttipalassa laventelin, muskatellisalvian (clary sage) ja ylang ylangin eteerisiä öljyjä yhteensä suunnilleen 30 tippaa.

Sekoita hyvin ja kaada deodoranttiseos puhtaisiin, kuiviin, silikonimuotteihin. Anna palojen jäähtyä kunnolla ennen muoteista irroittamista. Itse nopeutin kovettumista laittamalla palat hetkeksi jääkaappiin.

 

 

Deodoranttipalaa täytyy tosiaan muistaa käyttää aina puhtain käsin puhtaalle iholle ja minun tulee säilytettyä sitä tiiviissä rasiassa. Meillä ei ole kylpyhuoneessa mitenkään kuuma, joten deodorantti ole päässyt ainakaan meidän lämpötiloissa sulamaan.

Hotelleissa, joissa olen deodoranttipalojeni kanssa yöpynyt, on ollut lämpimämpi kuin meillä, mutta palat eivät ole niissäkään päässeet sulamaan. Pehmenneet ne ovat vähän enemmän, mutta se ei onneksi ole käyttöä haitannut. Jos sulaminen tai pehmeneminen epäilyttää niin kookosöljyn voi jättää pois. Silloin pala jää aika kovaksi, mutta ei ainakaan sula.

 

 

Tuoksuttoman deodorantista voi tehdä ihan vain jättämällä eteeriset öljyt pois. Silloin paloista tulee luultavasti hieman kovempia, joten halutessaan voi ehkä lisätä muutaman tipan kookosöljyä tai muuta kasviöljyä.

Itse en ole tuoksuttomana deodoranttia kokeillut, joten en osaa sanoa kuinka tehokkaasti se mahtaa toimia. Soodan määrää voi myös jättää pienemmäksi, jos sen sopiminen omalle iholle epäilyttää.

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Hei!
Olen nyt ensimmäisen kerran tehnyt itse deodoranttia tällä sinun ohjeellasi. Vielä kysyisin, kuinka tämän dödön levitys kainaloihin onnistuu, jos itse dödöö ei saisi kastella?

Avatar

Hei! Itse käytän puhtaisiin, kuiviin, kainaloihin puhtailla käsillä ihan vaan niin, että otan palan käteeni ja siitä hieron kainaloihin. Ihon lämpö saa minulla palan ainakin sen verran pehmenemään, että levitys onnistuu. Voidemaista deodoranttia otan vain sitten puhtailla sormilla purkista ja levitän puhtaisiin kainaloihin. 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä