Musta suolasaippua puhdistaa kasvot tehokkaasti

 

Olen tehnyt kasvoilleni saippuan, jonka pääraaka-aineena on afrikkalainen musta saippua, jo vaikka kuinka kauan. Olen perusreseptiä varioinut aina oman mieleni mukaan ja tällä kertaa lisäsin saippuaan mm. kurkkuöljyä sekä Kuolleenmeren suolaa.

Afrikkalainen musta saippua on tehty kookosöljystä, palmunydinöljystä ja puhdistamattomasta karite-voista. Se on hellävarainen, antiseptinen ja 100 % luonnontuote, joka sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti rasvaiselle ongelmaiholle ja jopa akneihon puhdistukseen.

Olen mustan saippuan tilannut Limepopista ja sivuilla kerrotaan: ”Tuote saadaan Ghanan naisprojektista, jossa autetaan ghanalaisia naisia itsenäisesti ylläpitämään omaa liiketoimintaansa, mikä auttaa paikallisyhteisöjen talouden kehittymistä. Projektilla tuetaan myös Länsi-Afrikan virtahepoja.”

 

 

Saippuaan lisäämäni Kuolleenmeren suola sisältää runsaasti mineraaleja kuten magnesiumia, kaliumia, natriumia ja kalsiumia. Sen ainutlaatuinen mineraalikoostumus auttaa palauttamaan ihon omaa kosteustasapainoa täysin luonnollisesti. Suolan hieman karkea koostumus auttaa myös kuorimaan ihoa.

Kylmäpuristettu kurkkuöljy on kevyt, hyvin tehokkaasti ihoa kosteuttava ja rauhoittava öljy. Se soveltuu käytettäväksi kuivalle, näppyläiselle sekä akneiholle, joten ajattelin sen olevan oiva lisä kasvosaippuaan. Valitsen aina myös kasvosaippuaa tehdessäni eteeriset öljyt, jotka sopivat rasvaiselle iholle. Tällä kertaa käytin frankinsensiä ja patsulia.

Kasvosaippuassa vakkariöljy on ollut neemöljy ja lisäsinpä sitä tähänkin saippuaan hieman. Neemöljy on tehokas hoitamaan rasvaista ja akneen taipuvaista ihoa, mutta se haisee minun nenääni aivan kamalalle! Se on kuitenkin hyvin tehokas, antiseptinen, hoitava ja syväpuhdistava öljy, joka torjuu ihon bakteeri-, sieni- ja virusinfektioita.

 

 

Afrikkalainen musta suolasaippua kasvoille

40 g afrikkalaista mustaa saippuaa (Limepop)
2,5 ml neemöljyä (Limepop)
2,5 ml kurkkuöljyä (Limepop)
8 g Kuolleenmeren suolaa (Limepop)
7 tippaa frankinsensin eteeristä öljyä (Limepop)
7 tippaa patsulin eteeristä öljyä (Limepop)

Mittaa ja murusta afrikkalainen musta saippua. Pehmennä se esimerkiksi metallikannussa vesihauteessa ja lisää joukkoon neem- sekä kurkkuöljyt. Sekoita ja painele massaa kunnes se alkaa muistuttaa taikinaa. Afrikkalainen musta saippua ei sula, se vain pehmenee muovattavaan muotoon.

Sulje induktioliesi tai ota vesihaudekattila pois tavalliselta liedeltä, mutta anna saippuamassakannun olla kuitenkin vielä kuumassa vedessä. Mittaa Kuolleenmeren suola sekä eteeriset öljyt saippuamassan joukkoon ja sekoita hyvin.

Lusikoi massa muottiin ja painele mahdollisimman tiiviiksi. Anna jäähtyä hetken aikaa huoneenlämmössä ja laita muotti jääkaappiin. Anna olla jääkaapissa muutama tunti, ota takaisin huoneenlämpöön ja anna jähmettyä vielä muutama tunti lisää.

Irroita saippua muotista ja se on heti käyttövalmis. Saippuan täytyy antaa kuivua ilmavasti pesujen välissä tai muuten saippua pehmenee liikaa ja siinä saattaa alkaa kasvaa epätoivottuja bakteereita.

 

 

Puhdistan ensin meikit risiiniöljyllä ja pesen kasvosaippualla illalla suihkussa kasvojen lisäksi myös yläselän ihon. Kostutan kasvot lämpimällä vedellä ja vaahdotan saippuan huolellisesti. Huuhtelen kasvot ja teen saman yläselälleni. Tosiaan saippuan täytyy muistaa antaa kuivua ilmavasti käyttöjen välillä eikä se saa jäädä lillumaan veteen esimerkiksi.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä