Hiusnaamio keittiön antimista – sopii myös Curly Girl -metodiin

 

Hiusnaamio oli päässyt loppumaan, joten käväisin Pinterestissä vilkaisemassa, josko keittiöstä löytyisi jotakin hiuksille sopivaa. Ja löytyihän sieltä! Selvisi, että hiuksille löytyy keittiön kaapeista vaikka kuinka monta naamioon sopivaa raaka-ainetta. Tällä kertaa käytin jugurttia, hunajaa, banaania, kananmunaa ja manteliöljyä.

Manteliöljy oli improvisoinnin lopputulos, sillä olisin halunnut käyttää oliiviöljyä, mutta se sattui olemaan tietenkin loppu. Manteliöljyllä siis mentiin eikä se ainakaan jättänyt hiuksia mitenkään öljyisiksi, joten sen puolesta manteliöljy oli ainakin oiva valinta. Lisäksi kaikkien aineiden oli sovittava luonnonkiharille hiuksilleni, jotka löysin Curly Girl Methodin  ansiosta.

 

 

Banaani-jugurttihiusnaamio

1 kananmuna
1 dl maustamatonta jugurttia
1 rkl manteliöljyä
1 rkl hunajaa
1 pienehkö banaani

Riko kananmuna ja sekoita sen rakenne haarukalla rikki. Lisää joukkoon maustamaton jugurtti ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon myös öljy ja hunaja.

Kuori ja muussaa pienehkö banaani haarukalla. Lisää banaanisose naamion joukkoon ja sekoita hyvin.

Jos haluat oikein sileän seoksen, joka on helppo huuhdella hiuksista pois, käytä blenderiä. Mittaa siinä tapauksessa kaikki aineet ja pilko banaani blenderiin ja hurauta sileäksi. Minä käytin haarukkaa, kuten huomata saattaa ja hiuksia sai pestä sekä huuhdella kauan.

 

 

 

 

 

Tehoaineet suoraan luonnosta

Itse käytin naamion teossa maustamatonta ab-jugurttia, mutta esimerkiksi turkkilainen tai kreikkalainenkin jugurtti käyvät. Ne saattaisivat olla vielä toimivampi vaihtoehto, sillä joskus maustamattomat jugut ovat aika löysiä, joten naamion koostumus saattaa jäädä melko veteläksi. Silloin kannattaa käyttää hieman vähemmän jugurttia ja enemmän banaania.

Hiusnaamiossa käytettävät banaanit voivat hyvin olla myös tummia, joten hiusnaamio on oiva tapa hyötykäyttää ylikypsät banaanit. Banaanit sisältävät runsaasti vitamiineja ja mineraaleja sekä hyviä öljyjä, joten ne ovat oiva raaka-aine hiusnaamioon.

Jugurtti tasapainottaa ja ravitsee elottomia sekä kuivia hiuksia ja kananmuna puolestaan on pullollaan hiuksille tärkeää proteiinia. Kananmuna korjaa hiusten vaurioita ja ravitsee niitä. Kannattaa kuitenkin kananmunan kanssa muistaa se, ettei käytä kuumaa vettä huuhtelussa tai valkuainen voi alkaa hyytyä.

Hunaja on herkkua hiuksille sisältämiensä vitamiinien, mineraalien ja hivenaineiden sekä antioksidanttiensa ansiosta. Hunaja korjaa hiuksia, tekee niistä kiiltävät sekä terveet. Itse olen joskus vaalentanut hiuksiani hunajalla, mutta tähän naamioon sitä tulee niin vähän, että vaalentavaa vaikutusta ei tällä maskilla ole.

 

 

Curly Girl Methodia ja hiusten pesua hoitoaineella

Curly Girl Methodin myötä olen siirtynyt pesemään hiuksiani hoitoaineella shampoon sijasta. CG-metodi on opettanut myös, että luonnonkiharat hiukset tarvitsevat paljon kosteutusta ja hoitoa, joten hiusnaamiot ovat niiden hyvinvoinnille elintärkeitä.

Pesen päänahkani ja hiusten tyven hoitoaineella. Sen jälkeen puristelen ylöspäin suuntautuvilla rutistuksilla enimmät vedet pois hiuksista ja levitän hiusnaamion huolellisesti hiuksiin ja päänahkaan. Hiusnaamio hoitaa hiusten lisäksi päänahkaa, joten sitä kannattaa hieroa myös hiusten tyveen.

Hiusnaamion olisi hyvä antaa vaikuttaa hiuksissa vartin verran, mutta aika harvoin minun tulee sen annettua olla niin kauaa. Varmasti kannattaisi panostaa siihen, mutta minulla naamio on hiuksissa normaalisti ehkä sellaiset viitisen minuuttia. Sitten hieron sen huolellisesti pois haalean veden kanssa. Blenderillä tehty naamio on paljon helpompi huuhdella hiuksista pois!

Pesen vielä naamionkin jälkeen hoitoainella hiukset kauttaaltaan, sillä vieroksun ajatusta siitä, että päähäni jäisi kanamunaa, jugurttia tai banaania! Hoitoaine sisältää mietoja tensidejä, jotka pesevät hiusta kun hoitoainetta hieroo hiuksiin ja päänähkaan veden kanssa. Itse käytän lisäksi myös märille hiuksille tarkoitettua harjaa.

Vettä täytyy muistaa lisätä hoitoaineen joukkoon kun sitä hieroo hiuksiin, jotta saa puhtaat hiukset ja päänahan. Eli siis kosteisiin hiuksiin ja päänahkaan hierotaan hoitoainetta, joka ei sisällä silikoneja tai mineraaliöljyjä. Lisätään sekaan hieman vettä ja jatketaan hieromista. Sitten huuhdellaan hiukset ja hoidetaan kuivaus CG-metodin mukaisesti.

Alla on koottuna kirjoitukseni koskien Curly Girl -metodia, joka muuten on löynyt läpi Suomessa nyt ihan kunnolla.

 

Tästä voit lukea aiemman postaukseni koskien Curly Girl Methodin aloitusta:

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä