Curly Girl Method: Epätoivoa ja innostusta ensimmäiseltä viikolta

 

Curly Girl Methodia  on takana viikon verran ja matkaan on mahtunut niin innostusta kuin epätoivoakin. Tällä hetkellä hiukset näyttävät sekaiselta, ylikypsältä, nuudelikasalta. Osa hiuksista on laineella, mutta sekaan mahtuu myös suoria suortuvia. Eniten tällä hetkellä kuitenkin ihmetyttää, miksi näyttää siltä, että minulla olisi ollut permanentti, joka nyt kasvaa pikkuhiljaa pois.

Ilon aiheita olen onneksi saanut siitä, että hiukset tuntuvat ihanan pehmeiltä ja kiiltoakin niihin päässyt syntymään. Ihan mahtavaa on myös se, että minulle on ihan oikeasti riittänyt pelkkä co-wash eli hiusten pesu hoitoaineella. Vaikka hiukset saattavat latvoista olla kuinka ylikypsää nuudelia, tyvi on pysynyt puhtaan raikkaana pelkällä hoitoaineella pestessäkin.

Pellavansiemengeeli  (ohje klikkaamalla) on ollut myös maineensa veroinen ja toiminut minun hiuksissani kuin unelma. Testasin olla käyttämättä sitä ja tukka oli kuivuttuaan ihan niin kuin ennenkin – taipuisa ja pörröinen, mutta ei kuitenkaan varsinaisesti suora eikä kihara. Pellavansiemengeelin kanssa alkoi taas kihara pysyä kiharalla.

 

 

Kiharoita, nuudelia ja pörröä

Ovat hiukseni hieman enemmän kihartuneetkin tässä viikon aikana, mutta minua ihmetyttää se, että tyvi näyttää joinakin aamuina meilkein suoralta ja kaikki kihara on latvoissa. Ehkä syynä on huolimaton muotoilu tai ehkä olen puristellut pellavansiemengeelin vain latvoihin? Tähän täytyy jatkossa kiinnittää enemmän huomioita, sillä olisihan se kihara mukava saada sinne tyveenkin!

Hiukset ovat tosiaan melkoinen sekoitus nuudeleita, suoria hiuksia ja pörröä. Mutta tosiaan, metodia on takana vasta viikko, joten eihän tässä nyt vielä kamalan paljoa olisi voinutkaan tapahtua ja tiesin kyllä CG-matkaan mahtuvan vaikka mitä vaiheita. Tuskin hiusten kuntoa ihan silmän iskussa saadaan kuntoon, sillä omat hiukseni ainakin ovat latvoista todella kuivat.

Curly Girl Methodin tärkein oppi minulle onkin se, että hiukseni tarvitsevat hurjan paljon kosteutusta! Fööniä en ole muutenkaan aikoihin käyttänyt enkä liioin hiuksiani suoristellutkaan, sillä suorana ne eivät ole mistään toimenpiteistä huolimatta pysyneetkään. Hiusnaamion säännöllinen käyttö sekä tämä kiharan muotoilu geelillä ovat myös CG-metodin mukanaan tuomia oppeja.

 

 

Ensimmäisen viikon tuotteet

Uusia hiustenhoitotuotteita en ole joutunut ostamaan, vaan olen käyttänyt vanhoja luonnonkosmetiikan hiustuotteitani, jotka ovat olleet metodiin sopivia. Ne siis eivät sisällä sulfaatteja, silikoneja, mineraaliöljyjä eivätkä vahoja. Hiusnaamio on vielä hankintalistalla, mutta tämän viikon aikana olen tehnyt pari kertaa itse hiusnaamion keittiön antimista.

CO-washiin ja hoitoaineeksi olen käyttänyt Urtekramin Green Matcha Urban Protection Hoitoainetta*, joka kylläkin sisältää hieman kyseenalaista vahvaa pesevää ainetta (Sodium Cetearyl Sulfate). Tämä aine saattaa kuivattaa hiusta, mutta jos oikein olen ymmärtänyt, aine ei varsinaisesti ole sulfaatti. Olen päättänyt käyttää hoitoaineen loppuun ja kokeilla sitten tilalle jotakin toista.

Evolven Kosteuttava Hiusseerumi* (Evolve Organic Beauty Nourishing Hair Elixir)  on toiminut minulla hiuksiinjätettävänä tuotteena ja olen sitä käyttänyt jo pitkään. Se on yksi lempparini ja puristelen sitä hiuksiin co-washin ja hoitoaineen tai hiusnaamion jälkeen ennen pellavansiemengeeliä.

Hiusseerumia* riittää ihan muutama tippa ja itse käytän sitä pääasiassa latvoihin, sillä ne ovat kaikista kärsineimmät. Hiusseerumi* toimii muuten myös lasten takkuihin! Shampoota en muuten ole käyttänyt nyt viikon aikana (Final Washin jälkeen) kertaakaan ja co-wash todellakin on pitänyt hiukseni puhtaana.

 

*) tuotteet saatu pr-näytteinä

 

 

Itsetehdyt herkut hiuksille

Hiusnaamion sekä pellavansiemengeelin olen tehnyt itse. Hiusnaamiota olen käyttänyt viikon aikana pari kertaa ja pellavansiemengeeliä sitäkin enemmän, aamulla ja illalla! Se on ihan lempparini ja tosiaan, hiusnaamio on minulla vielä ostoslistalla.

Hiukseni kaipaavat kovasti kosteutusta ja toivon, että sitä saan sitten hiusnaamiosta vielä hoitoaineen ja hiusseerumin kosteuttavan vaikutuksen lisäksi. Hiusnaamioita voi käyttää CG-metodissa tavallisen hoitoaineen tapaan eli pesun jälkeen puristellen hiuksiin, vaikutus muutama minuutti, rutistelu ja huuhtelu.

Hiuksia voi myös varovasti harjata tai haroa sormilla suihkussa hoitoaineen tai hiusnaamion kanssa, jotta saa mahdolliset takut selvitettyä. Itse käytän harjaa, joka on tarkoitettu märkien huisten harjaamiseen, mutta harjaus täytyy tehdä varovasti, etti aiheuta vahinkoa hiuksille.

 

 

Ploppausta, pellavansiemeniä ja ananasta

Pellavansiemengeelin levitän ja puristelen hiuksiin ihan viimeisenä ennen kuin kuivaan ne CG-metodin mukaan. Olen siis plopannut (hiukset t-paidan tai tyynyliinan sisällä)  hiuksia ehkä vartin ja sitten antanut niiden ilmakuivua. Minä olen käyttänyt ploppauksessa hamam-pyyhettä, mutta se olisi tarkoitus vaihtaa kokeilumielessä vaikkapa tyynyliinaan.

Usein hiukset ovat vielä kosteat kun menen nukkumaan, mutta olen laittanut hiukset korkealle, löysälle, ponnarille eli ananakselle Invisibobblella (”puhelinjohtoponnari”)  siitä huolimatta. Aamulla olen sitten kostuttanut hiuksia vedellä ja rutistellut kiharat taas pellavansiemengeelin avulla kunnolla muotoonsa, antanut kuivua ja rikkonut castin (geelin aiheuttama koppura pinta).

Katsotaan, mihin tämä tästä johtaa. Kampaajalle latvojen leikkaukseen ainakin! Tavoite minulla on terveet sekä hyvinvoivat hiukset ja uskon, että Curly Girl -metodin opeilla ne on ihan saavutettavissa vaikka sitten kihara ei tämän enempää kihartuisikaan!

Kokosin tähän alapuolelle aiemmat postaukseni koskien tätä aloittamaani Curly Girl -metodia, josta puhutaan nyt hurjan paljon oikeastaan jokapuolella.

 

Aiemmat postaukseni CG-metodiin liittyen:

 

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Sanotaan, että jos hiukset taipuvat märkinä (vaikkapa suihkun jälkeen kun niitä rutistaa nyrkkiin), saattaa olla mahdollista, että Curly Girl -metodilla niiden luonnollinen kihara saadaan nätisti korostumaan. Mutta tosiaan, jos märkänäkin hiukset ovat rutistelun jälkeen ihan suorat niin ei ainakaan ihan helpolla kiharaa saa!

Itse asiassa, minunkaan hius ei ollut lapsena mitenkään kihara. Taipuisa se on aina ollut, mutta ei kihara. Tämä koko luonnonkiharuus tuli minulle yllätyksenä kun rutistelin suihkun jälkeen hiuksiani ja tajusin, että kiharathan ne ovat. Kuivuttuaan ilman tämän metodin ohjeita, ne suoristuvat kyllä ja jäljelle jää hiukset, jotka eivät oikein ole kiharat eivätkä suoratkaan vaan taipuvat juuri sinne minne niitä sattuu huvittamaan. 🙂

Ihanaa kevättä sinulle! 

Avatar

Minulla on kyllä niin piikkisuorat hiukset, että en usko niiden muuttuvan lainkaan kihariksi. Olisivathan ne jo lapsena olleet kiharat, silloinhan en niihin lätrännyt esim. mitään muotoilutuotteita. Laimennetulla shampoolla vaan pestiin. Ottaisin kiharat mielelläni, mutta luulen, että saadakseni ne, on otettava permis.

Avatar

Kiitos kivasta jutusta! Suosittelen kokeilemaan Aquisin hiusturbaania ploppaukseen. T-paita ei ainakaan itselläni toiminut, hiusten kesti kuivua liian kauan ja lisäksi paita meinasi tippua pois/näytti hassulta.

Avatar

Kiitos vinkistä! 😊 Tutustun ehdottomasti tuohon.

Avatar

Mahtaako tyvi edes kihartua kauheen helpolla. Hius kun painaa, niin saattaa vetää senkin takia suoraksi jos ei ole kunnolla kiharaa tukkaa? 🙂 

Avatar

Joo, se voi olla ettei kiharrukaan! Tai siis pysy kiharana. Märkänä tyvikin siis on ihan yhtä kihara kuin latvakin, mutta kuivuessaan suoristuu varmaan just siksi kun hiukset painaa ja vetää sitä suoraksi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä