Poimi talteen nämä 7 Curly Girl -metodin vinkkiä tukalle kuin tukalle

 

Curly Girl Method on nyt jo hyvän tovin ollut esillä vähän joka puolella – myös täällä minun blogissani. Metodin tavoitteena on siis saada luonnonkiharat hiukset voimaan hyvin ja opettaa kuinka niitä oikeaoppisesti hoidetaan. Itselleni se on myös opettanut kuinka kiharat saadaan pysymään kiharina.

CG-metodista on tehty välillä sellainen kuva, että sillä kuka vain saa kiharat hiukset, mutta aina tietenkään näin ei ole! Olen lukenut somessa monta kommenttia ja julkaisua, kuinka suorahiuksiset ovat saaneet hiuksensa kihartumaan, mutta sitä varten metodia ei ole kehitetty. Se on nimenomaan kehitetty, jotta kiharat hiukset saisivat ansaitsemaansa hoitoa.

 

 

Vaikka hiuksesi eivät kiharat olisikaan, poimi ihmeessä talteen seuraavat Curly Girl -metodin opit. Niillä voit saada hiuksesi voimaan entistä paremmin ja hyvin todennäköisesti myös päänahkasi tulee kiittämään!

 1. Valitse oikeanlaiset tuotteet, jotka sopivat hiuksillesi. Vaikka hiuksesi olisivat suorat, tarvitsevat ne oikeanlaiset tuotteet. Kaikille hiustyypeille ei vain yksinkertaisesti sovi samat tuotteet. Kokeilemalla löytää parhaiten omille hiuksille parhaat tuotteet, mutta myös somesta on helppo lukea kokemuksia ja saada uusia ideoita.
   
 2. Unohda silikonit, mineraaliöljyt ja vahat. Nämä ovat CG-metodissa ”kiellettyjen listalla” ja uskon, että niitä ei kovinkaan monen hiukset tule kaipaamaan. Silikonit, mineraaliöljyt sekä vahat kertyvät hiukseen ja tukkivat sen niin, että kosteus ei pääse hiukseen.
   
 3. Vähennä sulfaatteja ja alkoholia. Ne kuivattavat sekä rasittavat hiuksia ja päänahkaa, mutta kaikki ei kuitenkaan ole sitä, miltä näyttää! Esimerkiksi, jos inci-listassa lukee Cetearyl Alcohol, ei kyseessä ole ”kielletty alkoholi” vaan emulgaattori. Curlsbot on oiva työkalu inci-listoja tulkitsemaan, joten kannattaa ottaa se käyttöön hellävaraisia tuotteita etsiessä!
   
 4. Pese hiukset hoitoaineella tai harvenna ainakin pesuväliä. Hoitoaine sisältää mietoja, peseviä, tensidejä, joilla saat puhtaat hiukset ja päänahan. Hoitoainetta hierotaan päänahkaan shampoon tapaan ja sekaan lisätään hieman vettä, jotta hoitoaine emulgoituu ja puhdistaa hiuspohjan. Jos käytät shampoota, muista valita sulfaatiton ja silikoniton!
   
 5. Älä unohda hiusnaamiota äläkä hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Muista käyttää säännöllisesti hiusnaamioita sekä hiuksiin jätettävää hoitoainetta, jotta hiukset saavat tarvitsemiaan ravintoaineita ja saavat elinvoimansa takaisin. Hiusnaamion voi muuten tehdä myös itse keittiön antimista!
   
 6. Kuivaa hiuksesi hellävaraisesti. Tukkaa ei tarvitse pörröttää ja hangata froteepyyhkeeseen vaan sen voi kuivata hellävaraisesti esimerkiksi hamam-pyyhkeeseen, joka on sileää neulosta. Jos ei ole pakko käyttää suoristusrautaa tai fööniä, älä käytä niitä! Jos käytät, käytä mahdollisimman miedolla lämmöllä, sillä kuumuus ei tee hiuksille hyvää. 
   
 7. Rakasta ja helli hiuksiasi! Olivatpa hiuksesi sitten suorat tai kiharat, muista rakastaa niitä ja hoitaa niitä hyvin.

 

 

Minun hiukseni ovat vielä todella kuivat ja kaipaavat runsaasti kosteutusta sekä hoitoa. Kuvista näkee, että hiukset pörröttävät ja ovat hamppua. Yritän siis niitä helliä parhaani mukaan ja olen noudattanut Curly Girl -metodia rennoin ottein. En ole hamstrannut suurta määrää tuotteita tai tehnyt itselleni stressiä metodista.

Luonnonkosmetiikkafanina hiukseni eivät ole moneen vuoteen saaneet itseensä silikoneja, mutta esimerkiksi sulfaatteja ja alhoholia sisältäviä tuotteita niihin olen kyllä käyttänyt. Karsin ne nyt metodin myötä pois kaapeistani, sillä ne ovat varmasti kuivattaneet hiuksiani entistä enemmän!

Olen myös koko ikäni kuivannut hiukseni froteepyyhkeeseen ja harjannut kiharaa tukkaa kuivana harjalla ja ihmetellyt, että miksi se on niin pörheä. CG-metodin myötä olen käyttänyt vain hamam-pyyhettä enkä ole pörröttänyt hiuksiä pyyhkeellä. Kuivana en ole myöskään enää hiuksiani harjannut vaan ainoastaan märkänä hellästi hoitoaineen kanssa.

Olen myös muistanut käyttää naamiota hiuksissani ja itseasiassa hiusten pesuun olen käyttänyt oikeastaan vain hoitoainetta. Kerran olen hiukseni pessyt tämän parin viikon aikana niille sopivalla shampoolla. Hoitoainepesun suhteen olin aluksi hyvin skeptinen, mutta se on kyllä riittänyt hyvin pitämään hiukseni ja hiuspohjani puhtaana.

Toivon, että hiukseni saavat elinvoimansa takaisin näiden muutosten myötä! Jos haluat lukea enemmän Curly Girl -metodista, kokosin alle kaikki aiemmat kirjoitukseni aiheesta.

 

Tästä löydät aiemmat Curly Girl -kirjoitukseni:

 

Aurinkoista loppuviikkoa!

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Heija, ihana lukea taasen blogiasi pitkästä aikaa. Kiva juttu tämä Curly hear, harmi että se on niin aikaa vievää. Ihanat hiukset, ja nuot sun kulmat on siis todella upeat. Oletko ottanut microblading niihin? Kiitos myöskin todella hyvistä yoga postauksista! Nekin menivät käytäntöön. Toivon että useampi löytäisi tiensä tänne sinun blogiin, todella ihanaa viikonloppua🌞🧚‍♀️💕🙏 auringon merkeissä!

Avatar

Moikka ja anteeksi kun en ole vastannut! Jostain ihmeen syystä en ole huomannut kommentiasi ollenkaan.

Kiitos, mä tykkään myös, että kulmat on kyllä tosi onnistuneet! Microblading niissä tosiaan on ja tekijänä oli superlahjakas microblading-kouluttaja Alisa Myöhänen. Hän on aivan uskomaton!

Joogapostauksia minun olisi tarkoitus tehdä lisääkin, toivottavasti nekin tulevat käyttöön. 🙂

Aurinkoa sinulle myös!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä