Aurinkosuojasuositukseni monen kesän kokemuksella

 

Vaikka nyt onkin taas vähän viileämpää eikä aurinkokaan oikein paista, ajattelin jakaa meidän toimiviksi testaamamme aurinkovoidevinkit muillekin. Näitä merkkejä meillä on siis käytetty jo useana kesänä Suomessa ja ulkomailla, joten voin todeta, että ne toimivat meillä loistavasti.

Kirjoittelin täällä, että suosin fysikaalisen suojan antavia aurinkovoita kemiallisen suojan sijaan, joten tämän postaukset kaikki aurinkovoiteet ovat juuri niitä fysikaalisen suojan antavia. Kerroin myös suosivani luonnonkosmetiikkaa sekä arvostavani aurinkovoiteita, jotka ovat turvallisia myös ympäristölle. Nämä voiteet täyttävät myös ne kriteerit.

Fysikaalisen suojan voiteiden teho perustuu siihen, että iholle muodostuu suoja, joka heijastaa auringon säteet iholta pois. Kemiallisen suojan antavien voiteiden kemikaalit puolestaan imevät UVA- ja UVB-säteitä, jotka kemiallinen reaktio sitten muuttaa esimerkiksi lämmöksi. 

 

Meidän perheen kesän suosikkivoiteet

 

 

Eco Cosmetics Sun Milk Aurinkofluidi SK 50

Kasvoille ja vartalolle soveltuva Eco Cosmeticsin Sun Milk aurinkofluidi on kevyt ja levittyy iholle helposti. Se ei jätä jälkeensä muumiefektiä vaan sulautuu ihoon hienosti. Sun Milkissä aurinkosuojan UVA- ja UVB-säteilyä vastaan muodostavat titaanioksidi sekä sinkkioksidi ja fluidi sisältää lisäksi myös vadelmansiemenöljyä, granaattiomenauutetta, E-vitamiiniä sekä karanjaöljyä.

Eco Cosmeticsin Sun Milk sopii myös epäpuhtaalle iholle ja siksi olen sitä käyttänyt omilla kasvoillani BB-voiteen alla. Fluidi on suunniteltu herkälle iholle ja se kuuluu Eco Cosmeticsin Sensitive-sarjaan. Se ei sisällä esimerkiksi alkoholia tai muita ihoa ärsyttäviä ainesosia ja on sopinyt meidän herkkäihoisille todella hyvin. Miinusta fluidi saa siitä, että se on miedosti hajustettu.

Olen käyttänyt voidetta paitsi omilla kasvoillani, myös lapsilla koko vartalolla, mutta koska vältän lapsilla ylimääräisiä hajusteita, fluidi on pääasiassa käytössä vain omilla kasvoillani. Ja siinä se on ihan ykkönen!

 

 

Eco Cosmetics Neutral Aurinkoemulsio SK 50

Eco Cosmeticsin hajusteeton aurinkoemulsio on meillä ollut pelastus herkkäihoisille. Olen käyttänyt sitä lasten iholle ja se on sopinut kaikille kolmelle. Voide sisältää myöskin mineraaliaurinkosuojan ja hoitaa ihoa oliiviöljyllä, sheavoilla, jojoba- sekä soijaöljyillä.

Aurinkoemulsio on suunniteltu herkälle iholle, on hajusteeton eikä sisällä herkistäviä ainesosia. Emulsio on kätevässä pumppupullossa ja se on helppo levittää iholle ilman vitivalkoista lopputulosta. Eco Cosmeticsin aurinkoemulsio on meillä tosiaan käytössä lapsilla enkä siitä ole valmis ihan helpolla luopumaan.

 

 

Atopik SPF 30 Spray*
*) tuote saatu pr-näytteenä

Kotimainen Atopik SPF 30 Spray Aurinkosuihke on oma luottotuotteeni vartalolle. Se on unelman kevyt, levittyy superhyvin ja suojaa tehokkaasti ilman muumiefektiä. Kyseessä on aivan täydellinen aurinkosuoja, jota löytyy hyvinvarustelluista apteekeista tai nettikaupoista.

Atopikin aurinkosuihke sopii myöskin herkälle iholle ja antaa luotettavan mineraaliaurinkosuojan. Ainoa miinus tulee siitä, että kyseessä on suihke. Haluisin vältellä suihkutettavia tuotteita, jotta niiden ainesosia ei kulkeutuisi hengityksen mukana keuhkoihin. Suihkutan suihketta mahdollisimman hyvin suljettuun kämmeneeni reilusti ja levitän siitä vasta tuotteen iholleni.

 

 

Biosolis Aurinkosuojaöljy SPF 20

Sanotaan nyt heti alkuun, että tämän kuivaöljyn tuoksu ei ole minun lempparini, mutta sen iholle jättämä hehku on. Biosoliksen aurinkosuojaöljy poikkeaa muista lemppareistani niin, että sen teho perustuu mineraalisuojan lisäksi karanjaöljyyn, joka toimii ikään kuin kemiallisen suojan tavoin. Paitsi, että se on 100 % luonnollinen.

Karanjaöljyn yhdisteet sitovat UVA- ja UVB-säteitä itseensä ja vapauttavat ne lämpöaaltoina eteenpäin. Karanjaöljyn yhdisteet siis toimivat aikalailla synteettisten kemiallisten yhdisteiden tavoin, mutta ilman haittoja minulle tai ympäristölle. Karanjaöljyä on käytetty intialaisessa ayurvedassa jo vuosituhansia, joten käytöstä on laajaa kokemusperäistä tietoa ja siksi luotan siihen.

Tätäkin suihketta käytän niin, että suihkutan sitä mahdollisimman hyvin suljettuun kämmeneeni reilusti ja levitän sitä siitä vasta iholleni. Iho jää ihanan hehkuvaksi, vähän jopa kimaltavaksi!

 

 

Murumuru BB-Voide SPF 15*
*) tuote saatu pr-näytteenä

Murumurun BB-voide ei varsinaisesti ole aurinkovoide, mutta käytän sitä Eco Cosmeticsin Aurinkofluidin päälle. Minusta on hyvä, että BB-voide antaa iholleni kevyen suojan myös niinä päivinä, jolloin en varsinaisesti oleile ulkona tai auringossa. Kotimaisen Murumurun BB-voide sisältää suojakertoimen 15 ja teho perustuu sinkkioksidiin sekä titaanidioksidiin.

BB-voide on peittävyydeltään hyvin kevyt, joten se sopii kesäiholle aivan loistavasti. Voide sisältää runsaasti C-vitamiiniä sisältävää antioksidanttista ruusunmarjauutetta ja se ravitsee, pehmentää sekä rauhoittaa ihoa. Jos iho jää kovasti kiiltämään, voi BB-voiteen halutessaan kiinnittää puuterilla paikoilleen.

 

 

Weleda Edelweiss After Sun Lotion*
*) tuote saatu pr-näytteenä

Aurinkovoide täytyy muistaa pestä illalla huolellisesti pois iholta ja sen jälkeen on syytä muistaa kosteuttaa ihoa. Weledan Edelweiss After Sun Lotion on ihana voide, joka viilentää ja elvyttää ihoa samalla edistäen luonnollisen ja pitkäkestoisen rusketuksen muodostumista. Voide tuoksuu aivan ihanalle ja imeytyy ihoon nopeasti.

Edelweiss After Sun voide sisältää alppiruusu-uutetta, aloe veraa sekä oliiviöljyä. Iho jää kosteutetun ja hoidetun tuntuiseksi ja olen voidetta käyttänyt itselläni sekä myös lapsilla. Kaikki olemme tykänneet!

 

 

Lavera After Sun Lotion

Laveran After Sun Lotionissa on ainakin pakkaus muuttunut, mutta en osaa sanoa, onko voiteen koostumus pysynyt samana. Ainakin tässä vanhassa versiossa voiteen koostumus on ihana! Ja tuoksu myös. Voide jättää ihon samettisen pehmeäksi ja kosteutus tuntuu iholla pitkään.

Tämä vanha voide sisältää soijan, auringonkukansiementen ja kookospähkinöiden luomuöljyjä, aloe veraa, kehäkukkauutetta sekä luomusheavoita. Laveran After Sun on toiminut myös meillä kaikkien ihoilla niin täällä Suomessa kuin ulkomaillakin. On myös hyvä, että voidetta saa ostettua esimerkiksi marketistakin, sillä kesällä voidetta kuluu aika paljon.

 

 

Toivottavasti saadaan aurinko ja lämpö pian taas takaisin!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä