Curly Girl Method ja hiusten värjäyskokemukseni

 

Olen nyt noudattanut rennoin ottein Curly Girl -metodia ehkä kuukauden verran ja mukaan on mahtunut myös yksi hiustenleikkuu sekä hiusten värjäyskin. Latvat kävin leikkaamassa kampaajalla ja värin laitoin hiuksiin itse, sillä olen läytänyt minulle toimivan hennapohjaisen värisarjan.

Latvojen leikkaus ei vaikuttanut hiusten kihartuvuuteen juurikaan, mutta kuivat onneksi lähti pois. Yritän metodin avulla pikkuhiljaa saada hiukseni taas takaisin kuntoon ja samalla hiljalleen kasvattelen niitä taas pitkiksi. Kuivista latvoista on pakko päästä eroon, mutta leikkelen niitä tässä aina hieman kerrallaan.

Minulle käy aina niin, että kun hiukset ovat pitkät, haluan leikata ne. Ja sitten kun leikkaan niin ei mene kauaa kun haaveilen taas pitkistä hiuksista ja alan kasvattamaan niitä takaisin. Jos ajattelit leikata pitkät hiuksesi, suosittelen lämpimästi leikattujen hiusten lahjoittamista syöpäsairaiden lasten peruukkeja varten. Täältä voit lukea siitä kun lahjoitin omani.

 

 

CG-metodi ja hiusten värjäys kasvivärillä

Uskalsin värjätä hiukset hennapohjaisella kasvivärillä ilman sen kummempaa säätöä, jota joka joskus cg-metodi voi auheuttaa kun hiuksiaan haluaa värjätä ns. myrkkyväreillä. Henna ja kasvivärit onneksi ovat suhteellisen helliä hiukselle eivätkä sisällä aineita, jotka olisivat huonoksi hiukselle tai ”kiellettyjä” cg-metodissa.

En oikein edes asiaan sen enempiä perehtynyt vaan pesin vain hiukset ennen värjäämistä shampoolla, joka sopii CG-metodiin. Shampoo ei siis saa sisältää sulfaatteja, silikoneja, mineraliöljyjä tai vahoja. Annoin hiusten kuivua rauhassa ilman mitään hiuksiin jätettäviä hoitoaineita tai muotoilutuotteita, tein hiusvärin valmiiksi ja jätin tekeytymään.

Kun hiukset olivat kuivuneet, levitin värin niihin ja annoin vaikuttaa suihkumyssyn alla parisen tuntia. Kun väri oli vaikuttanut aikansa, huuhtelin ja pesin värin pois hoitoaineen kanssa. Shampoota en enää tässä vaiheessa käyttänyt vaan käytin vain hoitoainetta ja sen jälkeen vielä hiusnaamiota.

Hiusnaamion jälkeen puristelin hiuksiin vielä hiuksiinjätettävää hoitoainetta sekä pellavansiemengeeliä. Ploppasin hiuksia ehkä vartin verran hamampyyhkeellä ja annoin ilmakuivua. Aamulla hiukset eivät kaivanneet kuin hieman vettä ja pellavansiemengeeliä.

 

 

Pari päivää pesemättä

Annoin hiusten olla ihan rauhassa pari vuorokautta, jotta väri sai syventyä aikansa. Kihara oli ensimmäisenä päivänä värjäyksen jälkeen hyvä, mutta sitten toisen päivänä, jolloin nämä kuvatkin on otettu, olivat hiukset jo aika raskaat. Sitten parin vuorokauden jälkeen tein taas hoitoainepesun, jonka jälkeen kihara oli taas aika ihana. Alla pari kuvaa siitä.

En siis ole aivan varma, saisiko hiuksiin laittaa esimerkiksi pellavansiemengeeliä heti värjäyksen jälkeen tai kannattaisiko hiukset pestä jollakin erikoisshampoolla ennen väriä. Minä tein niinkuin parhaalta tuntui ja väri tarttui hiuksiin hyvin ja on nyt pysynyt hyvänä jo kolme viikkoa kun tätä postausta kirjoittelen. Minulla värjäys siis toimi näin!

Väri ei hiuksissa mielestäni muuttunut parissa vuorokaudessa mihinkään, vaikka usein sanotaan, että henna- ja kasvivärit muuttuvat hiuksissa vielä sen 48 h. Värin sävy oli tällä kertaa eri kuin kahdella edellisellä kerralla ja itse ehkä tykkään enemmän edellisestä kuparin sävystä kuin tästä mahongista. Ero tosin on aika pieni, mutta onpahan kuitenkin.

Minun hiuksiini väriä kuluu koko paketti, mutta lyhyemmälle hiukselle ei välttämättä kannata heti aluksi tehdä koko paketillista vaan säästää loput seuraavaa värjäystä varten. En sitten osaa sanoa, tarvitsevatko pitkät hiukset kaksi pakettia väriä vai riittääkö yksi paketti, jos sen levittää huolellisesti. Riippuu varmasti hiusten paksuudesta.

 

 

Täysin luonnollinen hiusväri

Käyttämäni hiusväri on nimeltään Henné Color  ja sävy, jonka tällä kertaa välitsin oli nimeltään Acajoy – Mahogany. Kaksi aiempaa kertaa olen valinnut sävyn Cuivre – Copper. Hiusväri on hennapohjainen kasviväri, joka on täysin luonnollinen ja siksi sitä olen niin innoissani käytänyt. Täältä voit lukea ensimmäisistä värjäyksistäni Henné Colorilla sekä tarkemmat värjäysohjeet.

Värin olen tilannut täältä, Greendealiltä, ja hintaa värillä ei ole kovinkaan paljoa. Myös ainakin House of Organic  niitä myy ja hinta taitaa olla siellä vielä halvempi. Olen yleensä ottanut hiusvärin samaan pakettiin muiden Greendealiltä tilaamieni tuotteiden kanssa, joten olen ikään kuin säästänyt postikulut, jotka olisin joutunut maksamaan House of Organiciltä tilatessani.

Omat kokemukseni siis hennapohjaisella kasvivärillä värjäämisellä Curly Girl -metodin aikana ovat erinomaiset! Jos CG-metodi kiinnostaa, kokosin tähän alle kaikki aiemmat kirjoitukseni aiheesta.

 

Täältä voit lukea aiemmat CG-metodiin liittyvät kirjoitukseni

 

Mukavaa alkuviikkoa kaikille! Toivotaan, että ilma alkaisi taas lämmetä ja aurinkokin rupeaisi paistamaan.

 

-R

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä