Banaanijääkahvi: Täydellinen kesäpäivän herkkujuoma

 

Kirjoittelin reseptiä jääkahviin (ohje täällä) ja muistin, että jo viime kesänä olin aikonut testata banaanijääkahvia. Jostain syystä se on kuitenkin jäänyt testaamatta, mutta nyt minulla sattui juuri sopivasti olemaan pakastimessa banaania.

Banaanijääkahvi osoittautui erittäin ihanaksi kesäjuomaksi! Se on sopivan makea ja kahvihulluna tykkään siitä, että silti se maistuu oikeasti kahville. Banaanijääkahvin makeutta on helppo säätää mieleisekseen ja, jos ei tykkää vahvan kahvin mausta, on sekin säädettävissä itselle sopivaksi.

 

 

Banaanijääkahvi

tummapaahtoista kahvia
kasvijuomaa tai maitoa
jäinen banaani
vaniljauutetta
kahvijääpaloja

Suosittelen tekemään jääkahvia varten kahvijääpaloja valmiiksi pakkaseen. Keitä siis tummapaahtoista kahvia, anna jäähtyä, viilennä jääkaapissa ja pakasta jääpalamuoteissa. Kahvijääpalat eivät sulaessaan laimenna kahvijuomaa, joten siksi niitä tykkään käyttää.

Banaanijääkahvia varten tarvitset myös yhden jäädytetyn banaanin. Pilko banaani ja pakasta se pakastusrasiassa. Banaani voi hyvin olla tummunut, sillä tummat banaanit ovat makeampia ja näin sopivat erinomaisesti kahvin kaveriksi. Varmasti myös esimerkiksi jääkapissa viilennetty banaani toimii hyvin.

Keitä kahvijuomaa varten tarvittava määrä tummapaahtoista kahvia ja anna sen jäähtyä huoneenlämmössä. Laita se vielä jääkaappiin viilenemään, jotta banaanijääkahvistasi tulee ihanan kylmää ja virkistävää. Kahvia keitettäessä kannattaa laittaa esimerkiksi Moccamasterin lisälämpö pois päältä, jotta kahvi viilenee nopeammin.

Kun kahvi on viilentynyt, ota banaaniviipaleet pakkasesta ja laita ne blenderiin. Lorauta päälle hieman kahvia ja sekoita. Omaan blenderiini joutuu lisäilemään reilusti nestettä jäisten banaanisiivujen seuraksi, jotta ne saadaan sileäksi. Lisää joukkoon kahvia ja haluamasi määrä maitoa tai kasvijuomaa.

Vaniljauute tuo myös mukavan lisän banaanijääkahviin. Sitä kannattaa lisäillä joukkoon vähän kerrallaan ja välillä maistella, jotta saa itselle sopivan kahvijuoman. Maistelemalla selviää myös, tarvitaanko joukkoon vielä lisää maitoa (tai kasvijuomaa). Itse käytin banaanikahvin teossa Oatlyn iKaffea ja se toimi loistavasti.

Kun banaanijääkahvi on valmis, laita lasin pohjalla muutama kahvijääpala ja kaada kahvijuoma niiden päälle. Sekoita ja nauti!

 

 

Taustalla näkyy meidän pergolatyömaa ja parvekkeen piparkakkureunaiset kaiteet vähän häiritsevät silmääni. Jossain kohtaa kaiteiden uusinta tulee ajankohtaiseksi, sillä osa laudoista on niin huonossa kunnossa. Samaa laudoitusta on meillä myös kuistilla ja ulkorakennuksen edessä, joten nekin saavat sitten samalla kyytiä.

Näitä remppasuunnitelmia tosin on aika helppo tehdä banaanijääkahvia hörppiessä. Toteutus on sitten taas ihan oma hommansa eikä todellakaan mikään pikkujuttu! Mutta ehkä sitten joskus.

Toivotaan nyt kuitenkin lämmintä heinäkuuta ennen kuin sitten elokuussa taas arki alkaa.

 

-R

 

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä