Suklaa-kahvi Nice Cream – Hyvän omantunnon jälkkäri aikuiseen makuun

 

Kirjoittelin aiemmin, että teen usein lapsille ja itselleni banaanipehmistä, jota voi syödä vaikka joka päivä. Muokkaan perusohjetta aina välillä lisäämällä joukkoon jäisiä marjoja tai raakakaakaojauhetta, mutta nyt kokeilin lisätä suklaapehmiksen päälle lorauksen espressoa. Ja tulipa muuten herkkua!

Nämä nice creamit ovat ihania, sillä ne eivät ihan oikeasti ole lainkaan epäterveellisiä ja ne ovat superhelppoja tehdä. Kunhan pakastimessa on pari banaania viipaloituna ja jääkaapissa kasvijuomaa tai maitoa, onnistuu perus nice creamin valmistus. Blenderi toki tarvitaan myös ja voisin uskoa, että mitä tehokkampi härveli, sitä helpompi homma on.

 

 

Suklaa-kahvi Nice Cream

2 annosta

2 jäistä banaania
Kaurajuomaa
2 tl raakakaakaojauhetta
Espressoa tai tummapaahtoista kahvia

Pilko tummuneet banaanit ja pakasta ne yön yli. Jos nice cream on mieleen, kannattaa pitää pakastimessa valmiina pilkottuja baanaaneja. Näin jätskiainekset ovat aina valmiina. Ja muuten, tummuneet banaanit kannattaa ehdottomasti pilkkoa ja pakastaa!

Ennen kuin aloitat, ota banaanit hetkeksi aikaa huoneenlämpöön, jotta ne pehmenevät vähän. Keitä kahvit oman makusi mukaan. Voit keittää joko espressoa tai vaikkapa tummapaahtoista kahvia. Jos teet jätskikahvia, keitä useampi kupillinen, mutta jos teet lusikoitavat jälkkärit, riittää esimerkiksi kupillinen espressoa kahteen annokseen.

Sitten siihen pehmiksen valmistukseen! Laita banaaniviipaleet blenderiin ja kaada päälle loraus kaurajuomaa. Hurauta niitä blenderissä vähän ja jos blenderi jumittuu, sekoita ja töki banaaneja vähäsen lusikalla. Lorauta joukkoon hieman lisää nestettä.

Hurauta taas vähän lisää ja käytä välillä lusikkaa apuna. Lisää kaurajuomaa ja sekoittele kunnes pehmis alkaa näyttää pehmikseltä. Lisää sekaan pari lusikallista raakakaakaojauhetta ja hurauta niin, että kaakaojauhe sekoittuu pehmikseen. Maista pehmistä ja lisää kaakaojauhetta, jos haluat.

Lusikoi jäätelö tarjoiluastioihin ja kaada pehmiksen ympärille loraus keittämääsi kahvia. Kahvia voit laittaa pehmiksen sekaan oman makusi mukaan ja jos haluat, voit tehdä vaikka jätskikahvin.

 

 

Nice Cream on meillä tosiaan oikea hitti! Varsinkin lämpimänä kesäpäivänä se taltuttaa ihan täysin jätskihimot ja tosiaan sitä voi tehdä sekä syödä hyvällä omallatunnolla.

Laitan tähän alle vielä ohjeen siihen ihan perus Banaani Nice Creamiin, vaikka sen valmistus nyt ei juuri poikkeakaan tämän kahviversion valmistuksesta.

 

 

Herkullista viikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Olipas kova vinkki, kokeiluun.

Kävin juuri Kumpulan Hopiassa lounaalla, ja Kumpula-aiheita googlaillessa päädyin tänne.

Avatar

Kiva kun päädyit tänne ja tervetuloa toistekin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä