Käsiä hellästi kuoriva kahvisaippua valmistuu näin

 

Minun on jo pitkään ollut tarkoitus kirjoittaa tämä ihana kahvikäsisaippuan ohje ja nyt sain sen aikaiseksi tehdä! Saippuat on jo hyvän aikaa sitten käytetty loppuun, mutta se ei varmasti haittaa. Päin vastoin! Se ainakin kertoo, että saippua oli varsin toimivaa.

Kahvi antaa saippuaan kivan lisän, sillä se kuorii ihoa hellävaraisesti. Sen myös kerrotaan stimuloivan solujen uusiutumista, ovan luonnollinen antioksidantti, hillitsevän tulehduksia, rauhoittavan punoittavan ja ärsyyntyneen ihon, poistavan epämiellyttävät hajut sitomalla ne itseensä sekä edesauttavan ihon syväpuhdistusta.

Saippua vaahtoaa kivasti käsiä pestessä ja tuoksu on todella mieto. Palasaippua täytyy aina muistaa huuhdella ja laittaa ilmavasti kuivumaan käyttöjen välillä esimerkiksi saippuaritilälle. Näin se pysyy hygienisenä käyttää.

 

 

Kahvikäsisaippua

250 g luomusaippuamassaa (Pieni Tuoksukauppa)
70 g Marseillesaippuahiutaleita
5 ml makadamiapähkinäöljyä (Limepop)
kahvinpuruja
bentsoeöljyä (Limepop)

Pilko saippuamassa ja laita se Marseillesaippuahiutaleiden kanssa kattilaan tai metallikannuun. Sulata saippuamassa ja anna hiutaleiden pehmetä vesihauteessa. Marseillesaippuahiutaleet eivät siis sula kokonaan vaan vain pehmenevät hieman saippuamassan joukkoon.

Kun saippuamassa on sulanut, lisää joukkoon makadamiapähkinäöljy ja kahvinpurut. Kahvia ei kannata laittaa ihan hirveän paljoa, ettei saippua ”roskaa” kovasti sitten käsiä pestessä.

Lisää sekaan myös bentsoeöljy tai muu valitsemasi tuoksu. Muista sekoittaa saippuaa hellävaraisesti, jotta vältyt turhilta ilmakuplilta. Ota muotit sekä keittiöpyyhe valmiiksi ja nosta kattila tai kannu pois vesihauteesta.

Kuivaa kannun tai kattilan pohja ja kaada saippuamassa muotteihin. Jos saippuoiden pinnalle jää kovasti vaahtoa tai kuplia, ne voi poistaa esimerkiksi lusikalla. Jos massa jähmettyy kannussa tai kattilassa liian nopeasti, laita se hetkeksi takaisin vesihauteeseen.

Anna saippuoiden jäähtyä hetken aikaa huoneenlämmössä ja siirrä ne sitten jääkaappiin pariksi tunniksi. Ota saippuat pois jääkaapista ja anna olla huoneenlämmössä vielä muutama tunti ennen kuin irrotat ne muoteista. Omat muottini ovat sen verran isoja, että leikkasin saippuat tässä vaiheessa vielä pienemmiksi paloiksi.

Saippuat, jotka eivät tule heti käyttöön, kannattaa kääriä vaikkapa leivinpaperiin ja pakata tiiviiseen astiaan käyttöä odottelemaan.

 

 

Valmismassan kanssa saippuoiden teko on helppoa ja nopeaa ja itse suosin luomumassaa, jotta saippua olisi mahdollisimman puhdasta ja luonnollista. Tykkään lisäillä joukkoon aina hieman ekstrajuttuja ja meillä lapset ovat myös innoissaan mukana saippuahommissa. Kuuman veden kanssa vain täytyy muistaa olla varovainen.

Mukavaa ja kesäistä alkuviikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä