5 loistavaa syytä siivota höyryllä

 

Olen nyt reilut puoli vuotta puhdistanut oikeastaan koko kodin pelkällä höyryllä. Olin jo pitkään pohtinut höyrypuhdistimeen sijoittamista ennen kuin rohkaistuin sen hankkimaan. Kyseessä oli kuitenkin melko paljon rahaa verrattuna siihen, että laite ei ollut mitenkään pakollinen hankkia. Viikkosiivouksen lattioiden ja vessojen pesu hoitui ihan hyvin ilman sitä.

Kuitenkin höyryn teho houkutteli ja lueskelin laitteesta enemmän. Olin ajatellut, että tarvitsen edelleen jos jonkinlaisia pesuaineita kun laitteella siivoilisin, mutta minulle tuli täysin yllätyksenä, että niin ei ollutkaan. Pelkkä vesi riittäisi siivoukseen.

Perheen kemikaalikuorman pienentäminen on ollut minulla työn alla jo pitkään, joten päätin sitten laitteen hankkia. Mies oli ihan varma, että laite on täysin turha, mutta väärässä oli! Olen höyrypuhdistimeen niin kiintynyt, että helpolla en siitä luovu. Säiliö vain täytetään vedellä ja ruvetaan hommiin. Ja tulee muuten puhdasta!

 

 

Meidän höyrypuhdistin on Kärcherin SC 3 EasyFix Premium ja hintaa sillä oli Verkkokauppa.comissa 139,90 euroa silloin kun sen ostimme. Laite on todella monikäyttöinen ja puhdistan sillä kodin ihan kauttaaltaan. Pesen lattiat, vessat, seinät, kylpyhuoneen, keittiön, ovet, karmit, ovenkahvat ja ikkunat. Höyrytän matot ja olen jopa putsannut nahkasohvankin sillä.

Laite on kevyt ja kulkee näppärästi pyörillä. Se näyttää hieman imurilta ja letkun päässä on ”pistooli” tai kahva, johon saa kiinnitettyä monenlaisia suuttimia ja harjoja. Lattioita ja mattoja puhdistettaessa pistooliin kiinnitetään jatkovarsi, jonka päässä on lattian ja mattojen pesuun tarkoitettu suutin. Liina kiinnitetään suuttimeen tarralla ja mattoja varten on oma lisäosansa vielä.

Olen haalveillut myös tekstiilisuuttimesta, sillä olen maailman laiskin silittämään yhtään mitään. Tekstiilisuuttimen kun napsauttaisi höyrypuhdistimeen kiinni, saisi sille höyrytettyä suoraksi niin vaatteet kuin verhotkin. Ilmeisesti myös hajut saisivat kyytiä höyryllä!

Pesuainetta olen vielä käyttänyt esimerkiksi, jos ruokapöytää tai tiskipöytää pitää nopeasti siivota, mutta nekin hoituvat höyryllä kyllä. Olen myös vessänpönttöä pestessäni käyttänyt pesuainetta, mutta mietin, että esimerkiksi etikka varmasti toimii yhtä hyvin. Ajattelin sitä testata sitten kun pesuaineeni loppuu.

Ruokasooda on myös tehokasta, mutta etikkaa ja soodaa ei kannata sekoittaa keskenään, sillä ne kumoavat toinen toisensa. Etikka kun on hapanta ja ruokasooda emäksistä. Erikseen käytettynä molemmat toimivat loistavasti, mutta yhdessä niitä ei kannata käyttää.

 

 

5 syytä käyttää höyryä siivouksessa

  1. Höyry on todella tehokas tappamaan bakteereita ja irroittamaan likaa. Sen teho riittää kotioloissa varsin hyvin pitämään paikat puhtaina.
  2. Höyry ylettää sinne, minne rätti ei. Höyryllä saa todella tehokkaasti putsattua sellaiset raot ja välit, joihin rätillä ei pääse edes lähelle.
  3. Ei tarvetta pesuaineille. Todellakin, vain vesi riittää! Oikein sitkeille kalkkisaostumille voi käyttää esimerkiksi etikkaa, antaa vaikuttaa hetken ja höyryttää.
  4. Höyry puhdistaa koko kodin. Ihan oikeasti, höyrypuhdistin hoitelee koko kodin puhdistuksen! Minä pyyhin toki pölyt ja käytän varsi-imuria suurinpien pölyjen sekä murujen imurointiin, mutta höyryputsari hoitaa kaiken muun huoneesta riippumatta. Ei tarvitse enää käyttää montaa ainetta ja välinettä.
  5. Siivoaminen helpottuu. Ei tarvitse kuin laittaa höyrypuhdistin päälle ja vaihtamalla suutinta sekä liinaa saa puhdasta aikaan. Ei tarvitse kynnet verillä hangata ja hinkata vaan höyry hoitaa homman. Suuttimet kulkevat näppärästi höyrypuhdistimessa mukana niille kuuluvissa paikoissa, joten kaikki tarvittava on sopivasti samassa paikassa.

Kärcherin sivuilta löytyy tarkempaa tietoa heidän tuotteistaan sekä höyryllä puhdistamisesta ylipäänsä. Siellä on myös paljon erilaisia vinkkejä höyryllä siivoamiseen.

Nämä minun kuvani vähättelevät höyrypuhdistimen höyryn määrää, joka oikeasti on aika mahtava! Toki laminaattilattia ei sitä suurinta höyryn määrää välttämättä kestä, joten sitä putsatessani olen käyttänyt pienempää höyrytehoa.

 

 

Minun tulee tosiaan käytettyä höyrypuhdistinta joka viikko viikkosiivousta tehdessäni enkä kyllä siitä luovu! Ostin siihen vielä pari liinaa lisää ja nyt saan jokaisen huoneen omalla, puhtaalla, rätillä putsattua. Myös ovenkahvoja ym. varten käyttäämäni käsisuuttimeen ostin muutaman liinan, joten tarvittaessa voin vaihtaa puhtaan käyttöön.

Liinoja tulee kyllä huuhdeltua aina välillä, jotta irtolika lahtee pois ja seuraavat moskat pääsevät tarttumaan rättiin. Vaikka liinoja huuhtelenkin, on mielestäni silti mukava, että niitä voi vaihdella tarpeen mukaan. En tykkää puhdistaa samalla liinalla vessaa ja keittiötä esimerkiksi.

Kaikki liinat pesen aina käytön jälkeen koneessa muiden kuudenkympin pyykkien seassa. Ne ovat kestäneet pesua todella hyvin ja kaikki liinat ovat vielä täysin käyttökelpoisia. Tummuneethan ne toki ovat, mutta se ei käyttöä haittaa!

Höyrypuhdistimen höyrytehoa saa säädettyä kätevästi ja lapsilukko löytyy onneksi myös. Höyry on niin kuumaa, että lasten kanssa siivotessa täytyy muistaa olla varovainen. Myös liina itsessään on tulikuuma ja siitä saattaa esimerkiksi tippua muutama tippa kuumaa vettä, joka voi polttaa inhottavasti.

 

 

Jos mietitään, että miten höyrypuhdistin olisi vielä parempi, tulee mieleen pari asiaa. Vesisailiö voisi olla isompi (tässä mallissa 1 litra), sähköjohto pidempi (tässä mallissa 4 metriä) ja kahvassa voisi olla lukitus niin, että höyrytys olisi jatkuvasti päällä. Nyt liipaisinta täytyy pitää kokoajan pohjassa, jotta höyrytys pysyy päällä.

Meidän kodissa höyrypuhdistin on toiminut ihan täydellisen hyvin ja olen älyttömän tyytyväinen, että päätimme sen hankkia. Jos sinulla on jakaa omat höyrypuhdistusvinkkisi, niin laita ihmeessä kommenttia alle. Olisi kiva saada lisävinkkejä!

Mukavaa perjantaita ja viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Kiitos kommentistasi! Itse en voi millään tasolla olla samaa mieltä kanssasi. Tämä on ollut ihan paras. Lattiat jäävät puhtaiksi ja liinaa vaihtamalla sekä huutelemalla ei lika todellakaan leviä paikasta toiseen! Imevälle pesurille on varmasti paikkansa, mutta kotona viikkosiivouksessa tämä malli riittää vallan mainiosti.

Avatar

Tuollainen höyrypesuri on ihan turha! Se vain kastuu ja levittää likaa paikasta toiseen. Kannattaa panostaa sellaiseen joka imee likaveden pois. Niitäkin taitaa samalla merkillä olla…

Avatar

Meillä on kanssa höyrypesuri, täytyykin taas kaivaa se esille. Mitä nahkasohva on höyrystä tuumannut, sitä en olisi itse ehkä uskaltanut höyryttää… -Anu

Avatar

No ei se tuumannut mitään! Mä kans pohdin pitkään, että uskallanko vai en ja googlettelin sitten asiaa. Sitten kun muutamassa asiantuntevassa artikkelissa kirjoitettiin, että voi höyryttää niin annoin mennä. Mutta todellakin ihan omalla vastuulla! 😅

Avatar

Vau, sait kiinnostumaan!
Se ehkä estää hankintaa, että toiselle ”imurille” ei ole säilytyspaikkaa..

Avatar

Mulla kävi niin, että tavallinen imuri siirtyi varastoon ja olen käyttänyt nyt vain varsi-imuria ja sitten tätä höyrypesuria. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä