Kesän viimeiset päivät saunaterassilla

 

Minun tämän kesän tavoitteena on ollut pihan suhteen se, että saisin meidän saunaterassin viihtyisäksi. Terassi on ollut tosi vähällä käytöllä tähän asti, mutta nyt kun sitä laitoimme kuntoon, on se päässyt jo aika kovaan käyttöön! Siinä on tosi kiva istuskella ja viettää aikaa sekä tottakai keinua ja uida.

Mies teki siihen lapsille pari keinua ja poreallas hankittiin tosiaan myös. Sitä on käytetty tosi paljon ja minusta miehen tekemä terassinjatko sopii altaan viereen hyvin. Porealtaan ympärille täytyy vielä keksiä jotain, sillä hiekka kulkeutuu inhottavasti jaloissa terassille eikä se hiekka nyt kovin kivaltakaan näytä!

Pergola rakennettiin myös tänä kesänä ja se tuo kivaa tunnelmaa terassille. Hellepäivinä terassilla on tosi kuuma, sillä aurinko porottaa siihen suoraan, joten ripustin toiselle sivulle vanhat terassiverhot. Ne saa vedettyä kiinni, jos on liian kuuma ja ne varjostavat silloin terassin juuri sopivasti.

Vanha terassipurje viritettiin porealtaan päälle ja se suojaa myös hyvin auringolta, sateelta sekä puista putoilevilta roskilta. Tykkään kovasti siitä, että terassi on vähän sekainen ja tyyli ei ole niin viimeisen päälle hiottu. Minun mielestäni se juuri tekee terassista viihtyisän ja luokseen kutsuvan.

 

 

Meidän saunaterassi on saunarakennuksen edessä ja se on kivasti meidän pihalle päin eli esimerkiksi tieltä ei sinne näe. Siinä saa olla ihan kaikessa rauhassa muiden katseilta suojassa. Naapurit toki terassille ja porealtaalle näkevät, jos haluavat, mutta ei se haittaa. En usko, että heitä ihan kamalasti kiinnostaa, mitä me terassillamme teemme.

Porealtaan käyttöä ajatellen on tosi hyvä, että allas on lähellä suihkua ja vessaa. Meillä ne molemmat löytyvät tosiaan saunarakennuksesta, jonka yhteydessä terassi on ja se on ollut varsin näppärää. Myös itse saunarakennuksen ja saunan käyttö on lisääntynyt porealtaan myötä.

Meillä on saunassa vain puukiuas, jonka löylyt lyövät mielestäni kyllä sähkökiukaan löylyt mennen tullen. Me kuitenkin mietimme, että pitäisi ehkä hankkia siihen viereen myös sähkökiuas, sillä meidän puukiukaan lämmittämiseen kuluu aikaa monta tuntia eikä se oikein sovi meidän arki-iltoihin.

Sähkökiukaan voisi lämmittää nopeasti ja olisihan se aika ihanaa arki-iltaisin lasten harrastuksienkin jälkeen käydä saunassa ja poreissa. Eihän se poreallas tietenkään saunaa vaadi kun vesi on niin lämmintä, mutta kyllähän se sauna on kiva lisä siihen poreissa lillumiseen.

Saunarakennus itsessään taitaa olla minun seuraava projektini. Meillä on siellä reilusti tilaa ja haluan tehdä siitä viihtyisän hengailupaikan. Suurempia hankintoja se projekti ei vaadi, sillä saunarakennukselta löytyy jo esimerkiksi sohva, sohvapöydät, telkkari sekä oikeastaan kaikki muu hengailuun oleellinen. Vähän vain sisutusrulettia ja uskoisin, että siitä tulee tosi viihtyisä.

Mukavaa alkuviikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Myös meillä on kotona vain puukiuas mutta se kyllä lämpiää vajaassa tunnissa. Ehkä teillä on isompi sauna tai haluatte kovemmat löylyt. Me pidämme miedoista, pehmeistä löylyistä. Ihan paras on 60 astetta, 80 on jo liian kuuma. Tosin puukiukaalla se tarkka säätely on hiukan hankalampaa kuin sähkökiukaalla. Silti en vaihtaisi!
Viihtyisän näköinen piha teillä ja poreamme on varmaan todella ihana!

Avatar

Kiitos! Poreamme on kyllä ihana. 🙂 Lapset ja aikuiset, tykkäämme kaikki siitä tosi paljon!

Ei meilläkään lämmitetä saunaa kuin siihen kuuteenkymppiin suunnilleen ja silti se ottaa useamman tunnin. Meillä on tosiaan melko iso sauna ja kiukaassa valtava määrä lämmitettäviä kiviä eli nämä tietenkin vaikuttavat siihen lämmitysaikaan.

Mukavaa perjantaita!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä